10 motive pentru a nu-i plac Seychelles

10 motive pentru a nu-i plac Seychelles

Seychelles … Ce ne atrage imaginația în primul moment, când auziți acest nume? Oceanul turcoaz, nisipul alb strălucitor, cerul albastru fără nori, palmele de nucă de cocos îndoite până la marginea apei și … seninătate.

Dar acesta este doar un stereotip impus, o imagine frumoasă a publicității “Bounty” și broșuri despre călătoriile de nuntă. De fapt, Seychelles este departe de a fi un astfel de paradis, așa cum mulți oameni o imaginează. Cei care au trăit acolo pentru o vreme, știu ce este posibil să nu le placă aceste insule.

  • Pentru costul extraordinar de ridicat al vieții locale. În Seychelles nu există animale și aproape nici o fermă, astfel încât majoritatea produselor sunt importate din exterior, iar prețurile din supermarketuri sunt mult mai mari decât în ​​Europa. În magazinele ieftine, sortimentul este foarte limitat, multe brânzeturi de vaci și kefir nu sunt disponibile. Alegerea fructelor (cu excepția exoticii locale) pe piață este, de asemenea, mică.
  • Pentru complicații cu îngrijire medicală. Doar un singur spital de stat cu echipament bun se află în capitala Victoria, pe insula Mahe. În același timp, pe insule există câteva farmacii și o mică selecție de medicamente.
  • Pentru creșterea nivelului de criminalitate. Populația de bază din Seychelles trăiește foarte prost, în ultimul timp dependența de droguri sa răspândit. Seychellele sunt leneșe, le place să bea și prin urmare să fure obiecte de valoare în hoteluri și în casele străinilor bogați. Adesea există furturi pe plajele “sălbatice” pustii, pot scoate ușor banii și cardurile de credit, lăsând punga în sine. Poliția lucrează foarte formal, nu există practic nici un ajutor real din partea ei.
  • Pentru calitatea slabă a bunurilor locale și lipsa de alegere a aparatelor de uz casnic. Prin urmare, mulți zboară spre cumpărături în Dubai, Singapore sau Mauritius. Suvenirurile locale sunt foarte scumpe, iar negocierile nu sunt acceptate.
  • Pentru întreruperi cu apă. Sunt zile când se dă doar o oră pe zi, trebuie să faci duș și să faci toate treburile casnice. Acest lucru se datorează faptului că nu există apă proaspătă în Seychelles, iar sursa principală este ploaia. Apropo, nu este recomandabil să beți apă de la robinet.
  • Pentru modul incomod de operare a magazinelor locale. În zilele lucrătoare sunt deschise de la 8 la 17 ore, iar în zilele de sâmbătă de la 8 la 12 ore, în timp ce masa de prânz este de la 12 la 13 ore. Duminică, magazinele nu funcționează.
  • Pentru lipsa de servicii normale în multe hoteluri la prețuri foarte mari pentru vacanță. Prin urmare, se spune adesea că natura din Seychelles corespunde cu 5 stele, iar serviciul – doar trei.
  • Pentru o mică cantitate de divertisment și atracții culturale. În capitala Seychelles – Victoria – puteți vedea o mini-copie a Big Ben, un templu indian, vizitați muzeul de istorie naturală, toate acestea sunt monumentele artei. Și din divertismentul vieții de noapte există doar câteva cinematografe, cazinouri și discoteci în stil rusesc, unde ritmurile reggae și sunetul muzicii Creole.
  • Pentru mai multe geckos omniprezente (șopârle locale) cărora le place să urce în case și bungalouri hoteluri în căutare de resturi alimentare, freamăt pe timp de noapte în coșul de gunoi.
  • În cele din urmă, pentru umiditatea crescută și anotimpurile ploilor tropicale, din cauza cărora multe lucruri, produse din piele și mobilier miros de mucegai.

Text: Natalia Bochkareva

1
Ссылка на основную публикацию
2019