Argentina – agrement, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Argentina - agrement, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Argentina – statul sud-american cu o formă de guvernare republicană. Țara se află în partea de sud-est a continentului, de asemenea aparține la est de Tierra del Fuego, precum și insula Estados și câteva insulițe mici. Din vest, Argentina își împarte granițele cu Chile, în nord-est – cu Uruguay și Brazilia, în nord – cu Paraguay și Bolivia. Oceanul Atlantic spală teritoriile estice ale țării. Țările din Malvinas și din Insulele Falkland rămân în continuare controversate pentru Argentina și Marea Britanie.

În Argentina, aproximativ 40 de milioane de oameni trăiesc. Fosta colonie spaniolă, Argentina nu are practic nicio populație indigenă, care a fost exterminată în perioada colonială. Strămoșii națiunii moderne au fost numeroși imigranți din Europa. Formarea compoziției etnice a țării a avut loc în secolele 19-20.

Astăzi aproape 85% din toți rezidenții sunt albi. Indienii (deja amestecați cu albi) sunt doar 4%. Și ponderea triburilor indigene (mapche, tobob, stake, matako) reprezintă doar jumătate din procentul tuturor locuitorilor statului.

Printre imigranți există o mare diversitate: italienii și spaniolii sunt în majoritate, urmat de numărul urmat de francezi, armeni, germani, britanici, cehi, polonezi, romi, arabi și o cantitate mică de slavilor.

Printre religii, catolicismul predomină. Pentru catolici, 90% dintre credincioșii din Argentina se socotesc.

Moneda oficială a țării este peso argentinian. Se compune din 100 centavos. În casele de schimb valutar pentru 10 pesos, puteți obține mai mult de 2 mărci germane (2,14).

Din motive istorice, limba spaniolă a devenit limba oficială. Pentru unele activități (angajați în bănci și agenții guvernamentale, vânzători în magazine scumpe) aveți nevoie de cunoștințe de limbă engleză.

Argentina – capitala și orașele mari

Capitala Argentinei a fost Buenos Aires. Are aproximativ 12 milioane de locuitori. Prin acest indicator, orașul se număra printre cele mai mari zece mega-orașe din lume.

Interpretarea spaniolă a numelui pare a fi “Orașul Sfintei Treimi și Portul Sf. Maria”. Aici este guvernul statului.

1

În secolul al XIX-lea, a fost aprobată împărțirea orașului în 48 de districte. De atunci, structura nu a fost schimbată. Orașul are două zile de naștere. În 1536 a fost fondată, iar în 1580 a fost reconstruită după atacul indienilor și arderea completă.

Astăzi, Buenos Aires este centrul cultural și educațional al Argentinei. Există două instituții de învățământ importante ale țării: Institutul Național și Universitatea din Buenos Aires.

Capitala a fost încercată în mod repetat să fie transferată în alte orașe. Dar fiecare dintre legile legate de acest subiect a primit interdicții de la președinți și a rămas fără ratificare. În prezent, Congresul analizează din nou posibilitatea de a muta capitalul.

Problema principală a orașului Buenos Aires sunt cartierele mai sărace (cartierele). Suprapopularea lor este asociată cu procesul constant de migrație a locuitorilor din mediul rural în oraș, precum și cu fluxul migranților din diferite țări. În ciuda eforturilor autorităților, sarcina reducerii densității în aceste domenii rămâne nesoluționată.

Alte orase importante din Argentina sunt: ​​Cordoba (1,34 milioane), Rosario (1,24 milioane), Mendoza (885,000).

Argentina – vacanțe și excursii

Argentina are o coastă de 2,5 mii kilometri. În condițiile unui climat ușor cald, recreerea pe plajă a devenit o opțiune preferată pentru activități de agrement pentru localnici și vizitatori. Orașele mari de stațiune: Mar del Plata și Miramar. Există sute de hoteluri în zonele lor maritime.

Pentru scufundări în Argentina există toate condițiile. Puerto Madryn este un centru de divertisment pentru fanii înotului subacvatic cu scufundări. Orașul este situat pe insula Valdez. Adâncimea de scufundări atinge 60 de metri. Apa este destul de curată, vizibilitatea este de 15 metri. La o adâncime, temperatura apei scade la +4 grade. Partea de jos pare geroasă. Acest efect este creat datorită bureților albi, care aici – o sumă incredibilă.

Argentinianul Andes din mai până în septembrie întâlnește schiorii. Cea mai populară stațiune este San Carlos de Bariloche, situată în regiunea Patagonia. Coborârea este echipată cu cea mai bună ascensiune din America de Sud. Chiar și în vară stațiunea nu este goală. Lacul cu același nume este un loc bun pentru pescuit, iar zonele forestiere din jurul rezervorului sunt pline de vânat, pentru care vânătoarea este deschisă.

Interesul pentru oaspeți este călătorii la vulcani. Tronador (3554 m) este un vulcan disparut. Este atractiv pentru alpiniști, deoarece este considerată o variantă clasică de căi de alpinism până la vârf.

În Argentina, ei merg să-și îmbunătățească sănătatea. Băile termale balneare sunt situate nu departe de stațiunea de schi Kawahu. Bazele tratamentului sunt izvoarele termale, climatul favorabil și aerul curat.

Pentru ecoturism sunt zone interesante pentru parcurile naționale, neatins de civilizație. Cel mai mare dintre ele – Iguazu, Los Cadones, Fitzroy, El-Kokuna și multe altele.

Argentina – atracții

Atracțiile naturale sunt obiectele principale care atrag turiștii în această țară. Dar pentru a începe cunoașterea cu Argentina urmează, în același timp, din capitală, Buenos Aires. Există multe piețe (Plaza de La Republika, Plaza del Congreso, Plaza Dorrego și altele). Magazinele de anticariat au ales aceste părți ale orașului pentru organizarea comerțului. Aici puteți cumpăra antichități ca un suvenir.

Un interes necondiționat pentru oaspeți este cea mai veche clădire a orașului – Primăria din Cabildo. Aici se află un muzeu. Printre alte locuri renumite se numără “Casa Pink”, bisericile catolice, Palatul Prezidențial.

Dacă doriți să faceți cumpărături, atunci ar trebui să mergeți la strada Santa Fe, unde buticurile de modă concentrate. Multe baruri și restaurante se află în zona San Telmo.

Printre sutele de muzee ale orașului există cu siguranță cei care vor să viziteze fără întârziere. Muzee populare:
• Artele fine,
• Național,
• Galeria de artă,
• Istoric și altele.

Într-un alt oraș mare – Cordoba, este faimoasa Universitate din San Carlos. Și Muzeul de Istorie a Orașului este considerat cel mai mare și mai informativ din întreaga țară.

Valoarea naturală necondiționată a Argentinei este cascada Iguazu. Acestea sunt situate în același parc, pe teritoriul de frontieră din Paraguay, Argentina și Brazilia. Este deosebit de frumoasă cascada, formată din 14 cascade.

Pe insula Tierra del Fuego, sunt expediate excursii pentru a se familiariza cu particularitățile zonei. Sub protecția statului se află vulpea roșie, castorul nord-american, guanaco, condor, cormoran, gâște galbene care trăiesc aici.

Din Tierra del Fuego, tururile sunt organizate cu regularitate în Antarctica, în locația bazei militare a Argentinei.

Argentina – vremea (clima)

Nordul extrem al Argentinei se află în zona climatică tropicală, partea centrală a țării este subtropică, iar sudul este în zona temperată. Ianuarie este cea mai caldă lună a anului. În acest moment în nordul țării, temperaturile în timpul zilei sunt de aproximativ +33 grade. Întregul an din nordul Argentinei este cald. Chiar și în timpul iernii nu devine mai rece decât + 22 de grade.

Centrul se caracterizează prin indicatori de +26 în timpul verii și +17 grade în timpul iernii. Și în sud, în vara, o medie de +15 grade, iarna – până la -7.

Călătoria spre Argentina este cel mai bine planificată pentru perioada octombrie-mai.

Vremea în Argentina acum:

Argentina - agrement, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă Argentina - agrement, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Argentina – bucătărie

Formarea meniului argentinian a fost influențată direct de popoarele care alcătuiesc majoritatea locuitorilor țării. Ei provin din țări europene. În plus, motivele bucătăriilor peruviană, mexicană, chiliană și braziliană sunt urmărite. Dar notele spaniole încă predomină în natura gătitului.

Carnea la grătar, fără îndoială, este cea mai populară și preferată mâncare. Argentina este cel mai mare furnizor de carne de vită din lume. “Asado” – coaste de carne de vită gătite pe foc. A fost inventată de păstorii gaucho locali, care în vremurile vechi, pe o scuipă deasupra unui foc, au prăjit carcase întregi de viței.

Carnea prăjită este servită cu un sos piquant – “simicurri”. Se obține din diferite mirodenii amestecate cu apă, zahăr, oțet, ulei și sare.

Și cel mai bun desert este piesele “empanadas” cu diverse umpluturi. Printre băuturi, argentinii preferă ceaiul “mate”. Se consumă pe o perioadă nedeterminată. Și vinurile roșii argentiniene sunt celebre în întreaga lume.

Argentina – fapte interesante

Tango pasionala si senzuala provine din Argentina. Acesta este un dans popular care a venit din Evul Mediu. În dans au fost implicați doi parteneri – un bărbat și o femeie. O caracteristică clară a acestuia a fost un ritm clar și viguroasă.

Tango a devenit repede la nivel mondial. Acesta este un dans de dragoste reciprocă. Este important să simțiți partenerul în ea, deoarece multe mișcări sunt complete și improvizate instantaneu.

Cea mai eufoasă versiune a originii dansului este organizarea concursului, care a fost aranjat de locuitorii mahalalelor în loc de lupte sângeroase.

În Buenos Aires există un monument pentru acest dans. Înălțimea sculpturii este de 3,5 metri.

Argentina – Prelucrarea vizei

În 2009, a fost semnat un acord între Argentina și Rusia privind călătoriile fără vize ale cetățenilor. Timp de 90 de zile, rușii au dreptul să rămână în Argentina fără viză. O vizită repetată poate fi făcută la 180 de zile după întoarcerea din țară.

Argentina – Ambasada

Ambasada Argentinei este situată la Moscova pe strada Sadovoy-Triumfalnaya, casa 4/10. Tel: 232-99-92.

Harta Argentinei

Argentina - agrement, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

1
Ссылка на основную публикацию
2019