Canada – odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Canada - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Canada – o țară care ocupă un teritoriu semnificativ din America de Nord. Această țară se află pe locul al doilea în lume în ceea ce privește dimensiunea teritoriului. Este spălată de Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic și Oceanul Arctic. Frontierele de sud Canada împarte cu SUA, nord-est – cu Danemarca, estul – cu Franța. Granița dintre SUA și Canada este cea mai lungă frontieră comună din lume.

În Canada, aproximativ 34 de milioane de oameni trăiesc. Sărbătorile arheologice arată că în țară oamenii trăiau deja acum 26,5 mii de ani. Casele bluf și Old Crow Flats sunt cele mai vechi situri arheologice din țară.

Persoanele indigene sunt indieni, astăzi fac aproximativ 500 de mii de oameni. Canada este o țară cu o compoziție etnică diversă. Conform datelor recente, este locuită de 43 de grupuri de popoare. Canadienii reprezintă cei mai semnificativi dintre ei – aproximativ 31%. În plus, există britanic – 20%, franceză – 15%, Scots – 14,5%, Irlanda – 13% dintre germani – 9,7%, italieni – 4,4%, chineză – 4%, indieni – 3,8%, ucraineană – 3,7%, Olanda – 3,2%, polonezii – 3% Austronesians – 3%, ruși – 1,5%.

Canada este numită țara imigranților. Creșterea principală a populației se datorează imigranților din alte țări ale lumii care cunosc condițiile excelente pentru o viață de familie relaxată, creată în Canada. Nu există conflicte rasiale, oameni de diferite naționalități și religii sunt perfect la lucru aici.

În Canada, a fost înființată o monarhie constituțională, în timp ce Parlamentul operează și ea. Țara este bilingvă, limbile oficiale sunt franceză și engleză. O persoană educată, care ocupă un post serios în stat, vorbește fluent în ambele limbi. În mod tradițional, chiar rapoartele din Parlament sunt citite parțial în limba engleză, parțial în limba franceză.

Având în vedere diversitatea specială, compoziția religioasă este, de asemenea, eterogenă. Creștinii se consideră 77% din populația Canadei, 17% – atei, restul locuitorilor țării sunt reprezentanți ai diferitelor credințe.

Moneda națională este dolarul canadian.

Canada – capitala și orașele mari

Capitala Canadei este orașul Ottawa cu o populație de 875.000 de locuitori. Acesta este situat pe malul râului cu același nume. În ceea ce privește nivelul de trai, Ottawa ocupă locul 6 în lume. Acesta este guvernat de Consiliu, condus de primar.

Orașul a devenit oraș metropolitan la mijlocul secolului al XIX-lea, când unitățile separate au fuzionat într-un singur stat.

1

Ottawa se caracterizează printr-un număr mare de spații verzi și apă. Străzile din oraș sunt eșalonate. Casele rezidențiale sunt în mare parte de mici etaje. Ottawa este separată de zona suburbană de Centura Verde (păduri și teren arabil).

Alte orase importante din Canada sunt Toronto, Vancouver, Montreal si Calgary.

Canada – Vacanțe și excursii

Canada a fost de mult timp o destinație turistică atractivă. O țară cu o lungime enormă și o istorie veche de secole sa concentrat asupra zonei sale, un număr incredibil de monumente ale culturii antice și moderne. În Canada, ei merg pentru excursii de drumeții, autobuz, apă, aer.

Ia-o excursie de-a lungul Lawrence River St, Quebec, pot fi găsite pe patrimoniul francez că orașul Montreal și Quebec a depus cu trepidație. Iar pentru acei turiști care doresc să viziteze Newfoundland și Labrador, va fi capabil să descopere istoria vikingi antice.

Fanii ecoturismului din Canada vor deschide o mare varietate de zone cu un peisaj incredibil de frumos. Datorită lungimii sale lungi, țara are zone naturale, care se deosebesc unul de altul de flora, fauna și caracteristicile de suprafață. În Canada, a construit aproximativ 40 de zone de parc, multe zone protejate. Cele mai renumite sunt parcurile din Munții Stâncoși. Aici, există o oportunitate nu numai de a contempla, ci și de a se angaja în pescuit, alpinism, ciclism, înot pe râuri rapide.

Acele provincii din Canada, care se află în zonele de coastă, au posibilitatea de a demonstra turiștilor frumusețea oceanelor. Tururile cu apă sunt organizate pentru a monitoriza viața păsărilor și a vieții marine mari în condițiile lor naturale. Cel mai bine este să observi balenele și sigiliile din Golful St. Lawrence.

În mod special populare în ultimii ani sunt observațiile de drifting icebergs. Marea Beaufort și Oceanul Atlantic oferă această oportunitate. De asemenea, sunt interesante observațiile lumilor nordice. Acesta este cel mai adesea văzut în Lacul Watson.

Vacanțele de plajă tradiționale sunt comune în partea de sud a țării. Cele mai bune plaje se află în Nova Scoția și New Brunswick.

Sărbătorile și schiurile sunt tipurile de timp activ de petrecere a timpului liber pe care mulți turisti le bucură, în Canada acestea sunt disponibile în multe provincii și orașe.

Popularitatea incredibilă se bucură de turism în vederea realizării de achiziții. West Edmonton este unul dintre cele mai renumite centre comerciale din lume. Există aproximativ 800 de magazine, trei duzini de cinematografe, mai mult de 100 de restaurante și un cazinou și multe cluburi de divertisment.

Canada – atracții

Quebec are o listă de atracții pe care de obicei turistii le acordă atenție. Printre acestea, Cape Diamond, înconjurat de ziduri construite în secolul al 17-lea, Cetatea, construit de britanici in secolul al 19-lea, clădirea Adunării Naționale, hotelul Château Frontenyaka și altele.

În strâmtoarea Jacques-Cartier există un parc național, numit arhipelagul Mingan. Peșteri, grote, stânci și poduri au fost create de natura însăși sau mai degrabă de puterea apei. În interiorul peșterilor există vederi magnifice: formațiuni fanteziste din rămășițele locuitorilor antice din adâncurile mării.

Primul drum din Canada a fost numit Drumul Regal. A fost creat pentru a călări căruțe trase de cai. De la sfârșitul secolului al XVIII-lea, acest drum a legat cele mai importante orașe provinciale – Montreal și Quebec.

În cea mai mare provincie canadiană (cu numărul de locuitori) – Toronto, printre atracțiile principale – Valea Marilor Lacuri, zgârie-nori – turnul TV al Turnului CN, Galeria de Artă, Muzeul Regal. În acest domeniu există, de asemenea, faimosul cascadă Niagara.

În capitala Canadei – Ottawa, partea principală a orașului este recunoscută drept Dealul Parlamentului. Există un întreg complex de case construite în stilul “gotic”. Anul de construcție este 1922, iar turnul lumii este partea centrală a compoziției.

Canada – vremea (clima)

Fiecare regiune din Canada se caracterizează prin propriul său climat. Acest lucru se datorează lungimii mari a țării de la nord la sud și de la vest la est.

Iarna poate fi destul de severă, temperatura medie în ianuarie este uneori -15 grade. Înregistrările de temperatură din Canada nu sunt neobișnuite. Au existat ani când coloana termometrului a scăzut la -45 grade! Și, în același timp, suflă vânturile ghețoase, piercing.

Cea mai scăzută temperatură în timpul iernii a fost înregistrată în Yukon (-63 grade). În plus, înălțimea capacului de zăpadă în unele zone ajunge la 3-4 metri în înălțime!

Dar există teritorii cu un climat temperat, unde atât iarna cât și vara sunt destul de moi, fără fluctuații bruște de temperatură. De exemplu, pe coasta British Columbia.

Vremea în Canada acum:

Canada - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă Canada - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Canada – bucătărie

Bucătăria din Canada a fost formată sub influența tradițiilor engleze și americane. Și numai în Quebec este dominată de rețete de origine franceză. Și în Nova Scotia, ambele mâncăruri britanice și norvegiene au fost distribuite.

Compoziția multinațională este principala sursă de amestec cultural. Și bucătăria nu este o excepție. Chineză, rusă, greacă și ucraineană sunt pregătite ca mâncăruri naționale. Și chiar “fast-food-ul” care a venit din America, sa stabilit ferm în rândul restaurantelor fast-food din Canada.

O masă tipică canadiană este o friptura suculentă. Este fabricat din pește sau carne.

Totul despre carne este în Canada la o primă. Langets, carne de vită friptură, fripturi sunt pregătite peste tot. Și “fileu-brochette” este considerat principalul vas național. Acesta este slănina, înfășurată pe un bivol, la rândul ei, cu șampițe și ceapă. Este prăjit pe o scuipătoare.

Sucul de legume este primul fel de mâncare tradițional în această țară. Cel mai adesea se prepară cu conopidă și roșii. De asemenea, canadieni ca supa cu verdeață, fidea și crotoni.

Fructe de mare și pește sunt o parte indispensabilă a meniului.

Dar punctul culminant al gătitului în Canada a fost celebrul sirop de arțar. Se prepară din sucul de primăvară al arțarului canadian. Sucul este fiert într-o stare groasă și nu se utilizează nici un ingredient suplimentar. Pentru a face un litru de sirop, trebuie să luați 40 de litri de suc.

Canada – fapte interesante

În Canada, Poliția Regală. În oamenii obișnuiți se numește “uniforme roșii”, deoarece forma acestor angajați este pictată în această culoare.

Aceasta este singura structură din lume care îndeplinește astfel de funcții. În unele provincii, poliția de cai nu are toată puterea, de vreme ce autoritățile sale de poliție operează aici.

Poliția mondială a câștigat faima în timpul perioadei de “aur”. Hollywoodul a împodobit și a exagerat rolul acestui serviciu. Până în prezent, poliția de cai este principalul gardian al legii din Canada.

Canada – Prelucrarea vizei

Pentru a intra în Canada, aveți nevoie de viză. Aceasta se face prin intermediul Ambasadei țării sau prin intermediul oricărei organizații acreditate.

Documente necesare:
• pașaport,
• Fotografii color sau alb-negru,
• Formularul de candidatură în limba franceză sau engleză,
• Descrierea rutei,
• Informații privind disponibilitatea valorii necesare,
• Informații de la locul de muncă, de studiu.

Canada – Ambasada

În Moscova, Ambasada Canadei se află pe strada Starokonyushenny Lane, casa 23. Telefon: 925-60-00.

1
Ссылка на основную публикацию
2019