SUA – odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

SUA - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

statele Unite ale Americii (Statele Unite ale Americii) sunt situate în principal pe continentul nord-american, care se întinde de la est la vest de Oceanul Atlantic până în Pacific. Cea mai apropiată vecinătate a țării este Mexic și Canada, de-a lungul strâmtorii Bering, Statele Unite se învecinează cu Rusia. Pe lângă 48 de state continentale, America include și Alaska și Hawaii și deține și unele insule din Caraibe și Pacific.

Statele Unite ocupă locul al treilea în lume în ceea ce privește numărul de persoane, în prezent trăiesc peste 313 de milioane de oameni de diferite rase și naționalități. Albul reprezintă aproximativ 84% din populație, africanii – 12%, hispanicii – 9%, asiatici și insularii din Pacific – 3%, indienii americani din Statele Unite de astăzi, mai puțin de 1%.

Americanii sunt considerați o națiune foarte religioasă, aproximativ 88% din populația americană se consideră credincioși. Dintre acestea, 78% sunt creștini (mai ales protestanți și catolici) și există și reprezentanți ai iudaismului, islamului, budismului, hinduismului în țară.

Limba de stat în Statele Unite este limba engleză, mai mult de 73% dintre americani consideră că este o limbă maternă. Moneda de stat din țară este dolarul american (USD).

SUA – capitala și orașele mari

Capitala Statelor Unite ale Americii este orașul Washington, numit după primul președinte al țării, George Washington. Acum, există mai mult de 5 600 mii de persoane care trăiesc permanent acolo. În Washington există instituții guvernamentale importante, inclusiv reședința președintelui SUA în Casa Albă, precum și numeroase monumente și muzee de importanță națională, intrarea în care este gratuită pentru toți vizitatorii.

Alte orașe importante din SUA sunt: ​​New York (economice, de afaceri și centru cultural al țării), Chicago (blues oraș), Las Vegas (cazinouri de oraș, lumini de neon și viața de noapte), Los Angeles (orașul care a dat naștere la Hollywood) , Orlando (orașul Disneyland), Miami (orașul plajelor de aur), San Francisco.

USA – Vacanțe și excursii

Excursii în SUA sunt uimitoare, cu o varietate de destinații turistice. În primul rând, tururi care vă permit să se familiarizeze cu caracteristicile și tradițiile fiecărui stat etnice, vizitați atracțiile proeminente care sunt asociate cu cele mai importante evenimente și personalități din istoria lumii, precum și galerii excelente în New York și Washington.

Pentru fanii ecoturismului există numeroase locuri unice, cu peisaje de o frumusețe extraordinară și monumente naturale situate pe un vast teritoriu, de la Florida însorită până la Alaska acoperită cu gheață.

Tururi populare și educaționale în SUA, care aleg să învețe o limbă sau să-și îmbunătățească cunoștințele folosind metodele cele mai eficiente de predare.

1

În plus, o călătorie în Statele Unite este de asemenea un minunat cumpărături, o abundență de divertisment pentru fiecare gust și o experiență de neuitat de a cunoaște această țară uimitoare.

Statele Unite – atracții

Capitala Statelor Unite, în primul rând, va fi de interes pentru cei care sunt interesați de bogatul trecut istoric al acestei țări uimitoare. Aici puteți vizita Capitol, care a devenit un simbol al statalității americane, Casa Albă, a se vedea Monumentul Washington și alți președinți americani, Cimitirul Arlington pentru a vizita mormintele John și Robert Kennedy, Galeria National de Arta, Muzeul Space cu o colecție unică de aeronave și de alte exponate. În plus, există numeroase buticuri, parcuri frumoase, cafenele și magazine.

Este imposibil să vizitați America și să nu vă uitați la simbolul său – Statuia Libertății, situată în New York pe insula Ellis, unde puteți ajunge cu feribotul din partea de sud a Manhattanului. Astăzi, Manhattan este renumit pentru zgârie-nori și Broadway, care a prezentat lumii un număr imens de spectacole vii.

În altă parte, partea de afaceri din New York, Downtown, este faimosul Burse de Valori din New York. În centrul Lincoln puteți vizita Opera Metropolitană, sala de concerte “Sala Avery Fisher”, precum și alte teatre și săli de concerte. De asemenea, în New York, de așteptare pentru vizitatori la țară „Metropolitan“ muzeu, unde puteți vedea o bogată colecție de picturi ale unor artiști americani și europeni, precum și o expoziție de monumente culturale ale lumii antice și vechi Orient.

În Chicago, există Turnul Sears, care este unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din lume. Aici puteți vizita și Observatorul John Hancock cu telescoape unice, care oferă posibilitatea de a vedea 80 obiective turistice ale orașului; Centrul de Expoziții McCormick, locul de desfășurare a expozițiilor industriale.

America este renumită pentru parcurile și rezervațiile sale naționale, dintre care cea mai mare este Yellowstone cu cele 200 de gheizere și chei; Grand Canyon este cel mai mare canion fluvial din lume, unde puteți vizita canionul cu elicopterul și croaziera în Colorado; Meteor-Kreite, pe teritoriul căruia există un crater mare de la căderea meteoritului și multe alte parcuri. Florida și California sunt renumite pentru plajele lor, Great Lakes, cascada Niagara.

SUA – vremea (clima)

America ocupă o zonă uriașă, astfel încât toate zonele sale climatice sunt reprezentate pe teritoriul său. Deci, în partea de nord a Alaska puteți observa climatul arctic, în partea de sud a Florida – tropicale. În consecință, vremea, caracteristică întregii țări, nu poate vorbi. De exemplu, nord-estul și vestul de mijloc sunt caracterizate de ierni lungi, cu temperaturi sub 0 ° C, și în același timp în partea de sud a SUA este caldă și însorită. Cu toate acestea, în California este întotdeauna cald și însorit.

Pentru Hawaii și coasta din Florida se caracterizează printr-un climat marin tropical cu influența cicloanelor tropicale, care în mai-noiembrie provoacă o mulțime de precipitații, care, totuși, alternează cu vremea însorită.

Vremea în Statele Unite acum:

SUA - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă SUA - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

SUA – bucătărie

Stereotipul existent în lume conform căruia tradițiile culinare americane sunt limitate la hamburgerii și alte fast-food-uri este fundamental greșit. Bucătăria Americii este delicioasă diversă, datorită multinaționalității populației sale. Acesta este reprezentat de mâncăruri europene, asiatice, africane și indiene. Astăzi, fiecare oraș mare din SUA are restaurante care reprezintă bucătăria aproape de orice naționalitate.

În restaurantele private mici puteți obține cea mai completă idee despre caracteristicile caracteristice și felurile de mâncare care disting bucătăria fiecărui stat. De exemplu, Washingtonul va încânta iubitorii de homari și crabi; Louisiana va oferi oaspeților săi preparate din fructe de mare franțuzești; în Arizona și Texas, le plac mult mai mult vasele, care sunt aproape de mexican; În Minnesota, puteți gusta feluri de mâncare din orez sălbatic gătit în conformitate cu rețetele indiene; Florida va plăcea placinta gourmet cu var, iar lista acestor feluri de mâncare poate fi foarte, foarte lungă. Pentru a înțelege ce este bucătăria americană, trebuie să vizitați această țară.

Interesante despre SUA

O țară care are un teritoriu atât de vast și o compoziție națională plină de culoare, cu greu poate avea un singur model de comportament și tradiții. Cu toate acestea, există tendințe generale.

Majoritatea americanilor sunt foarte prietenoși și sunt interesați să comunice cu oaspeții țării. Cu toate acestea, dreptul fiecărui cetățean la o viață obișnuită aici este respectat în mod imuabil, iar societatea lor are întotdeauna limite. În SUA, de exemplu, nu este obișnuit să stați la masa altcuiva fără o invitație, chiar dacă există locuri libere.

Americanii sunt foarte punctuali. Aici, nimeni nu vă va da drumul în transportul public, nu va scoate pantofii la intrarea în incintă, dar chiar și pentru oamenii cunoscuți vor veni numai după aprobarea prealabilă a vizitei lor.

Americanilor le place să reducă numele interlocutorilor către omologii lor americani, indiferent de dorințele acestora.

Comportamentul la masă aici se bazează pe normele europene, americanii preferă o bună deservire și nu acceptă încălcări la standardele de igienă sau etichetă. Interesant, aici, în restaurante și cafenele, nu lăsați nimic pe masă. Nu vă surprindeți dacă tot ceea ce nu mâncați, veți fi împachetați într-o pungă și veți fi înmânate.

În America au voie să bea alcool aproximativ 21 de ani, și multe cafenele și baruri de oameni care nu au atins această vârstă, nu există pur și simplu nu se poate, iar dacă acestea cad, atunci nici o dovadă a vârstei, nici alcool pe care le vând. În acest caz, berea nu este considerată o băutură alcoolică și este vândută peste tot. Dar fumatul în locurile publice aici este strict interzis.

SUA – procesarea vizelor

Pentru a vizita Statele Unite, cetățenii din Rusia și țările CSI au nevoie de viză. Poate fi o viză, turistică, învățământ și vize de muncă temporară în țară. Un tur cu ghid puteți lua în prezența unei vize turistice B-2, pentru care doriți să se aplice Ambasadei SUA, și să ofere un pașaport valabil, formularul de cerere și a stabilit lista de documente, precum și să plătească o taxă de viză de $ la 160.

Statele Unite – Ambasada

Ambasada SUA în Federația Rusă de la Moscova, în Grand Devyatinskiy Lane, 8. Apel pentru a vă rugăm să sunați (495) 787-31-67, 974-88-43, (495) 728-5588 (Secția consulară).

1
Ссылка на основную публикацию
2019