Cele mai bune varietăți de vinete pentru teren deschis și sere. Care sunt cele mai bune vinete să crească în regiunea Moscovei: grădinari sfaturi

Cele mai bune varietăți de vinete pentru teren deschis și sere. Care sunt cele mai bune vinete să crească în regiunea Moscovei: grădinari sfaturi

Vinetele sunt o legume proaspete și sănătoase, dar nu toți grădinarii o cresc în secțiunea lor de vacă. Cultura este considerată mai degrabă capricioasă, termofilă și este adesea afectată de diverse boli și dăunători.

Câțiva oameni reușesc să recolteze o recoltă decentă. Cu toate acestea, crescătorii au adus multe soiuri de vinete, care produc recolte bune și tolerează perfect calitățile vremii. Despre ei și vor fi discutate.

Descrierea celor mai bune soiuri de vinete timpurii pentru teren deschis

Gradinar experimentat în zona de mijloc a Rusiei a sfătuit să crească tomate vinete timpurii. Ei tolerează înghețurile pe termen scurt, sunt foarte rezistenți la boli. Printre cele mai populare soiuri există mai multe:

• “Regele de Nord”;

• “pitic coreean”;

• “Negru frumos”.

Randament ridicat Vinetele “Regele de Nord” oferă posibilitatea de a obține până la 15 kg de legume pe metru de plantare. Acest hibrid timpuriu, care tolerează perfect micile lovituri. Fructe de nuanță întunecată violet, alungită, ajungând la o lungime de 30 cm. Celuloză de culoare smântână, fără amărăciune. Cu grijă, greutatea unei vinete atinge 300 de grame. Soiul este destinat pentru teren deschis, în seră dă o abundență de masă verde, dar fructele sunt legate prost. Cultivate într-o manieră de răsad, multe îngrășăminte cu azot sunt introduse preliminar în paturi.

Cele mai bune varietăți de vinete pentru teren deschis și sere. Care sunt cele mai bune vinete să crească în regiunea Moscovei: grădinari sfaturi

O varietate de “pitici coreeni” formează tufișuri compacte care rezistă plantării îngroșate. Acest lucru face posibilă colectarea mai multor legume dintr-o zonă mică. La 1 pătrat. m. plantate până la 7 tufișuri. Fructele sunt obișnuite, de culoare închisă, pulpa este ușoară, plăcută la gust. Soiul este matur, iar primele fructe sunt îndepărtate la câteva luni după însămânțarea semințelor. Pe paturile de plantare nu sunt aproape acoperite, deoarece umiditatea ridicată provoacă boli fungice.

1

Printre fermierii de camioane, varietate “Black handsome”, a cărui randament mediu este cuprins între 8 și 10 kg pe metru de debarcări. Această cultură pretențioasă se dezvoltă bine și se fructifică în câmp deschis pentru aproximativ două luni. Fructele coapte împreună, dar necesită colectare regulată, legumele pestele încep să fie amare. Vinete de culoare închisă, mici, cântărește nu mai mult de 250 de grame, pulpă fără fibre.

Cele mai bune soiuri de maturare a vinetei: caracteristici, fotografii, sfaturi pentru plantare

Soiurile cu maturitate medie tolerează nu numai răceala rece, ci și căldura și seceta. Ele dau randamente excelente chiar și atunci când se udă precoce. Perioada medie de vegetație este de la 130 la 150 de zile. Imaginați-vă cele mai bune soiuri:

• Chernomor;

• Marzipan.

Gradul “Chernomor” este foarte rezistent la diferite boli. Fructe cu caracteristici bune de marfă, transportă și sunt depozitate mult timp. Legume de culoare închisă, cu o carne delicată. Ele cresc pe o scară industrială, randamentul mediu este de până la 16 kg dintr-un pătrat.

Cele mai bune varietăți de vinete pentru teren deschis și sere. Care sunt cele mai bune vinete să crească în regiunea Moscovei: grădinari sfaturi

Varietate “Marzipan” este considerat cel mai delicios dintre vinete. Pulpa este suculentă, fără fibre și amărăciune, greutatea medie a fructelor este mai mare de 500 gr. Tufișurile cu densitate mare, în exces verde trebuie tăiate, astfel încât legumele să aibă o nuanță și gust violet bogat. De la un tufiș adunați până la 7-8 fructe.

Ce fel de vinete târziu este mai bine să crească în aer liber

Soiurile târzii se coacă mult timp, ele nu pot fi cultivate în aer liber în regiunile nordice. Sunt bogate în aromă și aromă, potrivite pentru conservare și prelucrare. Următoarele soiuri rămân în cerere:

• “Mishutka”;

• fruntea taurului.

Varietatea “Mishutka” fructe cu fructe violet închis, cu un gust plăcut. Fructe bine, pe o ramură, se formează până la 3 fructe. Vinetele practic nu conțin semințe, care este foarte apreciată de specialiștii culinare. În suprafața deschisă cultivată prin puieți, asigurați-vă că alimentați îngrășămintele fosfor-potasiu.

Cele mai bune varietăți de vinete pentru teren deschis și sere. Care sunt cele mai bune vinete să crească în regiunea Moscovei: grădinari sfaturi

Vinete “frunza taur” diferă tufișurile și o greutate mare de fructe, care ajung la 1 kg. Randamentul soiului este peste medie. Cultură este greu, crește bine în toate condițiile, recolta este stocată pentru o lungă perioadă de timp în formă proaspătă. Fructele de culoare închisă, fără amărăciune, sunt potrivite pentru înghețarea, conservarea și pregătirea celorlalte două cursuri.

Cele mai bune soiuri de vinificație pentru soiuri

Nu toate soiurile de vinete pot fi plantate în seră. Printre cele mai populare aleg cele care sunt capabile să crească în condiții de iluminare insuficientă, umiditate ridicată a aerului, dar în același timp fructe bine. Există astfel de soiuri:

• Baikal;

• “Hipopotam;

• Miracolul purpuriu.

Varietatea “Baikal” în seră produc recolte bune, în medie recoltează până la 8 kg de fructe pe metru. Tufișuri înalte, necesită sprijin. Fructele sunt în formă de pară, întunecate, cu o carne densă de nuanță verde. Plantele sunt nemaipomenite, au o rezistență ridicată la diferite boli. Vinetele sunt folosite în principal pentru prelucrarea și gătitul de caviar.

Varietate “Behemoth” este considerată cea mai productivă dintre plantele de seră. De la un tufiș pentru un sezon colectați până la 5 kg de fructe. Dar acest fel de demnitate nu se termină acolo. Cultura fructifică cu fructe lucioase frumoase, a căror greutate ajunge la 350 gr. Carnea este densă, plăcută la gust, conține puțin semințe. Tufe înalte, necesită sprijin și îngrijire corespunzătoare.

Varietate “Miracol purpuriu” cu agrotehnica adecvata ofera pana la 8 kg pe metru patrat. Fructele sunt plăcute la gust, fără amărăciune. Calitățile gustului sunt păstrate în forma prelucrată. Soiul are caracteristici bune de marfă, nu suportă transportul și depozitarea. Plantele sunt rezistente, dar pentru 1 km. Nu puteți planta mai mult de 6 tufișuri.

Cum sa alegi cele mai bune soiuri de vinete pentru regiunea Moscovei

Vinetele sunt considerate o cultura care iubeste caldura, asa ca soiurile de sud nu sunt potrivite pentru plantarea in regiunea Moscovei si in regiunile de nord. Ei nu se adaptează bine la noile condiții climatice, nu au timp să se coacă și să se îmbolnăvească adesea. Pentru o climă mai rece derivă mai multe soiuri rezistente:

• “Giselle”;

• Bagheera;

• Albatrosul.

Soiul Giselle potrivite pentru cultivarea în aer liber și sere. Randamentul mediu pe pat ajunge la 9 kg, în seră indicii sunt mult mai mari, adesea este posibil să se colecteze până la 15 kg de fructe. Vasele de maturare devreme, stocate nu mai mult de o lună. Fructele sunt alungite, întunecate, aproape fără semințe, delicioase. Cu grija buna, cresc pana la 500 de grame.

Vinete “Bagheera” se referă la soiurile de mijloc. Cultura este cultivată în sere sau pe paturi deschise. Randamentul este bun, atinge 10 kg pe metru de plantare, dar în sere fructifică mai bine. Greutatea medie a fructelor este de până la 300 g. Tufișuri compacte, rezistente, rezistente la boli caracteristice.

Cele mai bune varietăți de vinete pentru teren deschis și sere. Care sunt cele mai bune vinete să crească în regiunea Moscovei: grădinari sfaturi

Rezultate bune pot fi obținute de la debarcare varietăți “Albatros”. Cultura este pe deplin adaptată la climatul aspru, fructifică bine, cultura coace împreună. Fructele sunt stocate mult timp în formă proaspătă, nu pierdeți gustul. Pe un pătrat. m. recomanda plantarea nu mai mult de 4 plante, atunci puteți colecta mai mult de 6 kg de fructe.

1
Ссылка на основную публикацию
2019