Den mest användbara honungen är produktens medicinska och kosmetiska egenskaper. Översikt över de mest användbara honungssorterna, hur man korrekt använder och lagrar

Den mest användbara honungen är produktens medicinska och kosmetiska egenskaper. Översikt över de mest användbara honungssorterna, hur man korrekt använder och lagrar

Den mest användbara honungen är först och främst en naturlig och högkvalitativ produkt. Alla sorter har dessa eller andra läkande egenskaper. Därför är det ganska svårt att bestämma vilken honung som är mest användbar.

Sammansättningen av den mest användbara honungen

Naturlig honung innehåller cirka 60 näringsämnen. Bland dem är enzymer som är ansvariga för metabolismen, spårämnena, organiska syror och nästan alla vitaminer som är nödvändiga för kroppens normala funktion.

Apiterpia är vetenskapen om behandling av biprodukter, som hjälper till att bestämma vilken honung som är användbar i varje enskilt fall.

De helande egenskaperna hos den mest användbara honungen av olika sorter

De mest användbara och populära betyg av honung inkluderar:

1. Linden en. Den mest utsökta sorten. Den har en ljus gult färg och en unik delikat arom. Det har antivirala egenskaper, därför är det det bästa botemedlet för förkylning. Används som expectorant och antipyretiskt. Antiseptisk har hög kvalitet och används vid behandling av sår, stomatit, olika inflammationer i huden och brännskador.

2. Bovete. Den har en speciell smak och en tårta, kryddig smak. Mörkbrun med en rödaktig färgton. Innehåller mer mikronäringsämnen, aminosyror och vitaminer än andra sorter. Har en stark bakteriedödande egenskap. Används vid behandling av anemi, gastrointestinalt patologi, hypertoni, hudsjukdomar, för att förbättra immuniteten. Accelererar läkning av abscesser och purulenta sår.

3. Blomma. Denna sort kallas också äng. Den har en ljus gult färg och en ljus arom. På grund av att bin för denna älskling samlar nektar från olika växter, har den alla användbara egenskaper. Den innehåller alla mikroelement och vitaminer. Jag ansöker om behandling av nästan alla sjukdomar.

4. Acacia. Lite gulaktig, flytande och väldoftande. Har en delikat smak. Har en antiseptisk egenskap. Används vid behandling av njure- och leverpatologier, nervsystemet och pustulära hudskador. Oumbärlig för sömnlöshet och ångest. Regelbunden användning av akacia honung hjälper till att bli av med sömnlöshet. Hypoallergenicitet är den största fördelen med produkten.

5. Diaghilev. Mörkröd färg, har en ljus, delikat arom. Det är en naturlig antiseptisk. Används för att behandla stomatit, magssår, gingivit.

1

6. Donnikovoe. Har en trevlig arom med vaniljanteckningar. Praktiskt taget helt genomskinlig, eller med en ljust gulaktig kant. Honung innehåller kumarin som spädar blodet perfekt. Därför är det rekommenderat att regelbundet använda som en förebyggande av stroke och hjärtinfarkt, liksom vid behandling av hjärt-kärlsjukdomar

7. Sunflower. Den har en tårta smak och en tjock doft. Guldgul nyans. Det har bakteriedödande egenskaper. Innehåller en ökad mängd vitamin A. Det rekommenderas att använda för ögonsjukdomar. Positivt påverkar tillståndet av blodkärl och blod. De används som profylax för förkylningar. Används för tarmsystemet, magen, hjärtat, andningsorganen. Det släpper ut giftiga ämnen och har en diuretisk effekt som stimulerar kroppens rening.

8. Kipreyny. Basen av honung är en unik ört som används för att behandla många sjukdomar. Innehåller en stor mängd vitamin C, så det är extremt användbart vid behandling av andningssjukdomar.

9. Osotovy. Det har ett högt näringsvärde, därför är det särskilt användbart vid utmattning. Denna klass rekommenderas för äldre, barn, under återhämtning från kirurgi och för dem som vill gå ner i vikt. Förbättrar minnet.

10. Hallon. Läckra och väldoftande honung. Ansök om förkylning och njureproblem. Särskilt det är trevligt för barn.

Den mest användbara honungen är en skönhetskälla

Egenskaperna av honung har länge uppskattats av fans av naturkosmetik.

Den används som masker för hår och hud, med massage.

Användbara ämnen, penetrerar huden, aktiverar metaboliska processer i vävnader, mättar dem med spårämnen och vitaminer. Dessutom används honung för att göra bad.

En kopp honung är upplöst i en liter varm mjölk, denna blandning hälls i ett bad och tas i 20 minuter.

Detta recept användes av Cleopatra.

Grundläggande regler för användningen av den mest användbara honungen

1. Huvudförhållandet är måttlig. Missa inte älskling, hoppas kunna dra nytta av det.

2. Läkare rekommenderar att man äter honung på morgonen, i en tom mage, lös upp i munnen eller späd i ett glas varmt vatten.

3. När sömnlöshet och nervösa sjukdomar rekommenderas att dricka innan du lägger dig ett glas varm mjölk, för att späda en sked full av honung.

4. Efter användning söt delikatess krävs för att rengöra tänderna, som i munnen snabbt producerade syra, som främjar utvecklingen av karies.

5. Vid upphettning över 40 C förlorar honung dess användbara egenskaper. En utspädd produkt i varmt te gör inget gott, och ibland kan det orsaka skada.

6. Användningen av honung är kontraindicerad hos personer med allergier mot biodlingsprodukter, som lider av diabetes mellitus och förvärring av kroniska patologier. Rekommendera inte att ge barn upp till två år.

7. Patienter med onkologi ska bara använda honung efter att ha hört en läkare. Sådana patienter är absolut kontraindikativa för honung med perga, eftersom det stimulerar tumörtillväxt.

Hur man väljer den mest användbara honungen

För att inte misstas med valet av en produkt behöver du bara köpa den på specialiserade försäljningsställen, där kvaliteten bekräftas av ett särskilt certifikat.

Lågt pris är en ursäkt för att vara uppmärksam. En naturlig och högkvalitativ produkt kan inte vara billigt.

Köpa honung, uppmärksamma oftast sin färg. Det kan vara från ljusgult till nästan brunt. Många tror att ljus, nästan genomskinlig honung är bäst. Faktum är att det inte är fallet, det är mörk älskling som är mest användbar.

Mognad av honung kontrolleras med en sked. Det räcker att sänka det i ett kärl och börja rotera. En mogen produkt kommer att blåsa på den, ligga i form av veck, medan den omogna kommer helt enkelt att tömma bort.

Att skilja en naturlig produkt från en falsk är det möjligt med hjälp av en pinne. Lägg den i en behållare av honung. När den dras ut, flyter naturlig honung ner en likformig ström och bildar en kulle. Den förfalskade produkten kommer att avta snabbt, stänk i alla riktningar.

Hur man lagrar den mest användbara honungen

Solljus påverkar negativt de fördelaktiga ämnena som ingår i honung. Det är av den anledningen att det måste lagras i totalt mörker. Detta är det enda sättet att bevara fördelarna med produkten.

Honung förvaras endast i glasbehållare med vridningslock. Användning för lagring av koppar eller galvaniserade rätter är förbjuden. Reagerar med metallen, ackumuleras produkten giftiga salter.

Honung absorberar helt främmande lukt, så det lagras bort från produkter med stark smak.

Förvara produkten rekommenderas i högst ett år, eftersom det över tiden förlorar dess användbara egenskaper.

Regelbunden användning av kvalitet honung är ett utmärkt förebyggande av många allvarliga sjukdomar

1
Ссылка на основную публикацию
2019