Granskning av de mest användbara dryckerna. Vad du behöver dricka för att alltid vara i form: de mest hälsosamma dryckerna för män och kvinnor

Granskning av de mest användbara dryckerna. Vad du behöver dricka för att alltid vara i form: de mest hälsosamma dryckerna för män och kvinnor

Det är ingen hemlighet att äta några glas vatten om dagen. Men det finns många andra användbara drycker som inte bara kan släcka din törst utan också förbättra din hälsa. Kompetent användning av vissa drycker hjälper till att minska vikt, kroppens näring med vitaminer, smärtlindring, att bli av med förkylningar och andra sjukdomar.

Så vilka drycker anses vara mest användbara? Nedan följer en kort översikt.

Drickvatten är den mest användbara drycken

Enkelt dricksvatten är praktiskt taget det mest användbara, eftersom det tar bort överskott av salter, slagg och toxiner från kroppen. Vatten bidrar till upprättandet av matsmältningsprocesser, assimilering av vitaminer och spårämnen. Effektiviteten blir högre om du dricker minst 5 glas vatten om dagen.

I värmen måste mängden vatten som förbrukas öka, eftersom kroppen snabbt avtar. Ett glas vatten med citron på tom mage normaliserar matsmältningen. Som ett resultat förbättrar kroppens allmänna tillstånd, och aptiten minskar avsevärt. Vatten med citron är en viktig del av många dieter. Kranvatten rekommenderas inte – det kan inte vara användbart. Det är bättre att dricka vatten på flaska.

Färskpressad grönsaksjuice

Beredda hemma, juice från naturliga grönsaker har egenskapen för snabb mättnad. Ett glas färskpressad juice kan helt ersätta middagen, vilket kommer gärna överraska alla som är på en diet. Du kan laga juice från alla färska grönsaker och till och med gröna – gurkor, tomater, morötter, spenat, kål, persilja, betor. Nästan alla grönsaker innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler som är nödvändiga för människokroppen.

Men butiksanaloger kan inte skryta med ett så stort antal näringsegenskaper. Vanligen i sådana produkter överskrids salthalten, och förtjockningsmedel, smakförstärkare, färgämnen och smaker är närvarande. De angivna ämnena kan endast göra mycket skada, därför att använda butiksprodukter rekommenderas inte.

Grönt te

Den har ett stort utbud av användbara egenskaper. Den är rik på antioxidanter och mikroelement. Accelererar ämnesomsättningen, främjar fettförbränning, tar bort toxiner och toxiner. Naturligt grönt te förlänger ungdomen, påverkar positivt tänderna och tandköttet.

Du kan dricka grönt te både kallt och varmt. Och du kan frysa drycken för att förbereda en infusion på sommaren med några isbitar. Att lägga en citron i grönt te ger drycken en trevlig arom.

Alla som är på en diet bör ge upp svart te och kaffe och göra ett val till förmån för grön. Tack vare den snabba metabolismen av processen kommer fettförbränning att gå snabbare. Det rekommenderas att brygga en användbar drink själv och använd inte den som finns i förpackningarna.

1

Gingerte

Det är nödvändigt att skilja gingerte. För den kvinnliga kroppen är det oumbärligt – det normaliserar mag- och tarmarnas arbete, förbättrar tillståndet under graviditeten, kämpar med illamående. Det finns också kända smärtstillande egenskaper hos ingefära te – bara ett glas kan lindra smärta i buken.

Många drycker för viktminskning har ingefära i sin komposition. Nutritionists rekommenderar också ginger tea för dem som bara vill hålla sig i form eller ägna mycket uppmärksamhet åt fysisk stress. I butikerna kan du hitta roten av ingefära, som måste torkas och gnidas i pulver. Apoteket säljer redan grundroten av växten i form av ett pulver, som redan kan bryggas med kokande vatten.

kefir

Den mest användbara mejeriprodukten är den vanliga kefiren. Vissa nutritionists refererar till att inte dricka, men till mat, eftersom det innehåller proteiner, fetter, kolhydrater, kalcium. Därför kan kefir betraktas som en drink och mat. Det är oumbärligt för dem som vill gå ner i vikt – inte undra på att kefir och äpplen anses vara de flesta kosträtterna.

Den lågt kaloriinnehållet är skummad yoghurt med låg fetthalt. Det smakar som en sur smak, men den är mer användbar för hälsan. Det är inte nödvändigt att bara dricka kefir. Det kan läggas till såser, klä salater, blanda med stuga ost. Den senare i kombination med kefir och naturliga frukter blir en smakrik och kalorierig efterrätt.

Granatäpplejuice

Fruktjuicer är användbara inte mindre än grönsaker, men kan innehålla socker. Granatäpplejuice upptar alltid en hög plats i värderingarna för de mest användbara dryckerna. Innehåller vitaminerna A, C, E, även kalcium, fosfor. Känd för det stora järninnehållet. Det är indicerat för anemi, högt blodtryck. Du bör noggrant använda granatäpplejuice för personer med hög surhet i magen.

Granatäpplejuice innehåller minsta mängd socker. Det släcker lätt törst och satser. Det kämpar med inflammatoriska processer i kroppen, minskar risken för förkylning. Rensar kroppen, tar bort toxiner, slagg och andra skadliga ämnen från den.

Eftersom det inte alltid är bekvämt att pressa saft från granatäpplen (små gropar kan störa juicerens funktion) måste du noggrant välja den färdiga. Ofta tillsätts färgämne till granatäpplejuice.

Havrebuljong

Spannmål har alltid använts aktivt för att gå ner i vikt. Traditionellt är havregrynsgröt förberedd, vars medicinska egenskaper har redan hörts. Kött av havre är inte mindre användbar dryck. Kan göra en riktig avgiftning, avlägsna från kroppen “allt onödigt”. Havrebuljong kämpar med sjukdomar i mage och tarmar, eftersom det mjukt påverkar slemhinnan. Normaliserar processen med matsmältningen, lindrar förstoppning, vilket oundvikligen måste möta under kosten.

Havredekok stimulerar metabolismen, accelererar bearbetningen av komplexa kolhydrater och förbättrar metabolismen. Samtidigt normaliserar aptiten. Ökar immuniteten, tar bort överskott av vätska från kroppen. Havrebuljong är användbar inte bara med att gå ner i vikt – det kan dricka gravida kvinnor och småbarn. Skada inte kroppen.

Mandel mjölk är en annan hälsosam drink

Verklig mjölk innehåller kalcium, vitaminer, mikroelement. Tyvärr innehåller naturlig mjölk animaliska fetter, som alltid anses vara kalorier. För att gynna och inte skada din figur rekommenderas det att använda mandelmjölk.

Mandel mjölk erhålls från mandelkärnorna, så det innehåller inte animaliska fetter. Drycken är lämplig för de som har laktosintolerans. Mjölk kan inte bara dricka, men lägg till disken. En kopp mandelmjölk innehåller bara 60 kalorier. I detta fall är drycken rik på kalcium, fosfor, järn. För att använda sådan mjölk kan idrottsmän också öka deras uthållighet.

Innehållande antioxidanter avlägsnas från kroppsslaggen och toxinerna, vilket gör en riktig rengöring.

Ovanstående friska drycker har inga kontraindikationer. Om, efter att ha använt en drink, det allmänna tillståndet förvärras, sannolikt tolererar kroppen inte individuellt någon komponent. Slutligen är det värt att komma ihåg doseringen. Till exempel kan den rikliga användningen av färskpressad juice ge upphov till allergier och magbesvär.

1
Ссылка на основную публикацию
2019