Vilken frukt är mest användbar – vitaminisering i sin helhet! Hälsosam mat: Välj den mest användbara frukten

Vilken frukt är mest användbar - vitaminisering i sin helhet! Hälsosam mat: Välj den mest användbara frukten

Naturligtvis är alla frukter användbara i varierande grad, men de skiljer sig i sammansättningen av näringsämnen. Den mest användbara frukten är inte bara ett tillägg till konventionella livsmedel, utan en nödvändig del av näring, särskilt i barndomen, för korrekt matsmältning och förstärkning av immunsystemet.

Varför använda den mest användbara frukten

Frukt måste ätas i alla åldrar, det här är en naturlig källa till vitaminer och kolhydrater för energi. De innehåller många användbara element:

• Olika vitaminer (grupper A, B, C, D, E, P, PP);

• Mineraliska ämnen (järn, kalium, kalcium, magnesium, mangan, fosfor, fluor och andra);

• vegetabiliska proteiner;

• organiska syror;

• pektiner (polysackarider) – förbättra mikrofloran, hjälpa excretionssystemet;

• Enzymer (proteinenzymer) – Delta i intercellulär metabolism och förbättra ämnesomsättningen.

De mest användbara frukterna för barn och vuxna

Naturligtvis beror mycket på personliga preferenser och bostadsområde, men det är möjligt att identifiera den mest prisvärda och användbara frukten.

1

äpplen – En av de äldsta frukterna som människor började odla, växer nästan överallt, har många sorter, är väl interbreed med andra växter.

Används för dieter och för att förbereda barnmat, orsakar sällan allergier.

päron – förbättra hjärtmuskulaturens arbete, normalisera blodprov, hjälper till att upprätthålla en acceptabel nivå av socker i blodet. Innehåller mycket jod och folsyra, som är användbara för det endokrina systemet.

Päron rekommenderas inte för att äta på tom mage eller blandas med andra frukter.

Apelsiner, mandariner, citroner, limes, grapefrukter – alla citrusfrukter innehåller en ökad mängd vitamin C (askorbinsyra), vilket ökar immuniteten och förhindrar spridning av virusinfektion.

I en apelsin finns det tillräckligt med folsyra, vilket har en positiv effekt på reproduktionssystemet. Apelsiner har en diuretisk egenskap och accelererar metaboliska processer. Det märks att om du lägger frukt på bordet, äter du ljusa, doftande apelsiner först.

bananer – Detta gräs är upp till 16 m högt och bananer är bär av grönt, gult, orange, rött. Det finns mycket mörka och jämnt randiga nyanser av bananer. Vissa sorter (Kluay eller Rhino) når en längd på mer än 30 cm.

Bananmassan minskar utseendet av halsbränna och eliminerar symtomen på gastrit. Det är mycket näringsrik, näringsrik frukt på grund av det höga innehållet av stärkelse, som snabbt mättar och återvänder styrka. Bananer innehåller tryptofan – ett protein som blir serotonin (ett hormon av glädje och lycka). Så bananer kan användas som ett botemedel mot depression, de kommer snabbt att lyfta humöret.

ananas – Dessa tropiska frukter har många användbara egenskaper. Bromelain i ananas hjälper till att bryta ner fetter, så ananas rekommenderas för intensiv viktminskning. För den förväntade effekten, ananas bör ätas på tom mage, annars påverkas effekten av bromelain av andra produkter.

Ananas frukter sänker blodtrycket, förhindrar bildandet av blodproppar. Kan användas som ett antidepressivt medel – återställer nervsystemet och skryter upp.

kiwi – innehåller mer C-vitamin än citrusväxtens frukter, stärker immunsystemet, har en diuretisk effekt. Hjälper till att bli av med “dåligt” kolesterol och rensar blodkärlen. Normaliserar syrets nivå och förbättrar arbetet i mag-tarmkanalen

Kiwiens hud är ganska ätbar, bara behöver tvätta den noggrant, men många föredrar att klippa den.

aprikoser – Mycket användbart för syn, förbättra hudtillståndet, eftersom de innehåller beta-karoten. Hjälper hantera anemi, lugnar nerverna. Från torkade aprikoser erhålls torkade aprikoser – en favorit typ av torkad frukt som används för att förbereda många recept, för kost- och sportnäring.

• Persikor, nektariner – saftiga, söta frukter som innehåller relativt få kalorier, stärker leder och ben. I dessa frukter reducerar ett högt kaliuminnehåll, vilket har en fördelaktig effekt på hjärt-kärlsystemet, förekomsten av arytmi. Är en naturlig afrodisiakum, det vill säga öka attraktionen och hjälpa till att behaga din partner.

Plommon (prunes) – har en koleretisk, diuretisk och laxerande effekt, hjälper till att rengöra kroppen. Pommes frites i torkad form ingår i “topp tre” av torkade frukter, som används för kostfoder, för att förbättra blodprov och öka mental förmåga.

vindruvor – kan konkurrera med äpplen i forntida stamtavla, nu är mer än 10 000 sorter druvor kända. Druvor utgör grunden för vinframställning, det finns en vetenskap om vinbehandling – vinterapi eller enterapi. Så, ett glas vin före middagen kan bli full för att förhindra ateroskleros och kardiovaskulära sjukdomar.

Druvorna innehåller nästan tjugo antioxidanter, som neutraliserar effekten av fria radikaler och förlänger organismens ungdom. Rosiner – torkade druvor, som läggs till i många kulinariska recept, används för att baka och laga energiblandningar från torkade frukter, nötter och honung.

pomegranate – kunglig frukt i form och komposition, deltar i hemopoiesis, hjälper till med anemi och under återhämtningsperioden efter sjukdomen. Normaliserar blodtrycket, användbart för hjärt-kärlsjukdomar. Tanniner i garnets sammansättning riktas mot patogena mikrober, granatäpplens hud används för att förbereda desinfektionsbuljonger.

fikon – Det är söt, astringent fikonträd frukt, de är mycket mjuka, kortlivade, så de skördas i en torkad (torkad) form. I detta fall behåller fikon många användbara egenskaper – det ökar innehållet av kalium, kalcium, natrium, magnesium, zink. Det stärker hjärt-kärlsystemet, rengör blodkärlen och återställer arbetsförmågan.

persimon – snabbt släcker hungern och permanent energi, innehåller jodföreningar, som är användbara för sköldkörteln. Det hjälper levern och bukspottkörteln, tar bort toxiner. I persimmon finns det mer järn än i äpplen, det hjälper till att hantera anemi, övervinna apati och trötthet. Betakaroten ger frukten en ljus orange färg och har en antioxidant effekt.

Sätt att använda den mest användbara frukten

Frukt konsumeras färskt eller kokt på många sätt: torkad, fryst, kokt, bakad. Deras näringsvärde beror inte bara på värmebehandlingsmetoden utan också på odlingsmetoden. Specialister rekommenderar att använda först och främst färska säsongsbetonade frukter, som inte växte i växthuset, men fick tillräckligt med solstrålar.

Många konsumenter är tveksamma om växthus och konserverad frukt, och tror att de innehåller mycket “kemi” och konstgjorda tillsatser. Samma sak kan sägas om andra produkter i stormarknader – den moderna massmatindustrin syftar till snabb tillväxt och försäljning av produkter. Men med detta stiger livets nivå och livstid stadigt. Så det är möjligt att lita på vackra selektiva frukter och med glädje att använda den mest användbara frukten.

1
Ссылка на основную публикацию
2019