Care sunt cele mai utile cereale: hrișcă, orez, orz de perle sau mei? Alimentație sănătoasă: micul dejun și prânzul cu cele mai utile preparate

Care sunt cele mai utile cereale: hrișcă, orez, orz de perle sau mei? Alimentație sănătoasă: micul dejun și prânzul cu cele mai utile preparate

Diferite cereale – unul dintre cele mai vechi produse alimentare, care se află în dieta oamenilor de mii de ani. Picioarele sunt utile la orice vârstă și cu orice regim alimentar, ele diferă în ceea ce privește compoziția microelementelor și proprietățile lor utile.

Vom discuta despre cele mai utile porțiuni.

Proprietățile cerealelor în cerealele cele mai utile

Cerealele de plante de cereale conțin multe substanțe nutritive:

• carbohidrati rapizi, amidon,

• fibre (carbohidrați complexi),

• proteine ​​vegetale și aminoacizi.

• vitamine și minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc, precum și tiamină, piridoxină, riboflavină, acid nicotinic, enzime alimentare);

Cerealele sunt preparate în orice fel: sunt fierte, măcinate în făină, adăugate atunci când se coace și se prepară felurile principale. Pentru o dietă echilibrată și echilibrată, este necesar să se includă cât mai multă hrană în dietă și să se substituie cele mai utile cereale și diferite produse din cereale.

Cel mai util terci din dieta noastră

hrișcă – lider în numărul de vânzări în magazine, deși în sensul strict nu aparține grupului de cereale și este o plantă erbacee. A meritat popularitatea datorită conținutului caloric scăzut – 90 kcal la 100 de grame de produs. Prin urmare, este adesea folosit pentru diete și pentru hrănirea diabeticilor.

1

În grâu hrișcă aproape 20% din proteine ​​vegetale, astfel încât pasta de hrișcă este foarte hrănitoare și saturate pentru o lungă perioadă de timp. În bucătăria vegetariană, această cereală este adesea preferată, ca un substitut pentru proteinele animale și o sursă de carbohidrați “lungi”.

În India, hrișcă este numită “orez negru”, și, în general, răspândirea acestei culturi de cereale este tipică pentru regiunile din Asia și Europa de Est. În supermarketurile din vest – aceasta este o raritate, vândută în departamentele cu produse naționale.

Orez – este baza dieta a 3 miliarde de oameni de pe planetă care trăiesc în India, China, țările de pe coasta Pacificului. Apropo, este obișnuit să folosim orez brun, brun, pe care îl percepem ca varietate exotică.

În țările europene, cea mai frecvent implementată versiune “albă”, lustruită sau aburită, care nu are proprietăți utile. Prin urmare, este mai bine să cumpărați cereale de orez cu un nivel minim de prelucrare.

Orezurile de orez sunt cunoscute pentru proprietățile sorbentului, de aceea se utilizează pentru tratarea articulațiilor și a depunerilor de sare, atunci când procesele metabolice sunt perturbate.

Crupe de ovaz – imediat asociate cu un mic dejun sănătos și alimente pentru copii (trebuie remarcat faptul că în cutiile frumoase pentru alimente pentru copii a fost vândut același fulg de ovăz măcinat, doar de două sau trei ori mai scump). Produs din ovăz, care este prelucrat în diferite moduri – determină gradul de măcinare.

Măcinarea cu șlefuire cu prelucrare minimă este cea mai utilă și este mai bine să gătiți fulgi de ovaz într-o singură formă, va dura aproximativ 30-40 de minute.

“Hercules” sau fulgi de ovăz este un produs care este fabricat din ovaz prin tehnologie specială. Semințele de ovăz sunt curățate, aburite și aplatizate pentru a găti terci de ovăz, este suficient să le gătești timp de 5-7 minute.

În carnea de ovăz, conținutul ridicat de fibre vegetale este fibră insolubilă care ajută la curățarea intestinelor și îmbunătățirea digestiei. Laptele de ovăz lichid pe apă și ovaz este o opțiune minunată pentru persoanele care au gastrită și o predispoziție la ulcer peptic. Glutenul din boabele de ovăz are un emolient, care învecheste proprietatea și normalizează aciditatea în stomac.

arpacaș – o cereale foarte folositoare este obținută din boabe de orz, fără referință la categoria de guvern, produse armate. Orezul perlat bine preparat cu unt la gust nu este inferior orezului, iar în unele privințe îl depășește – conține mai mult potasiu, fosfor și alte minerale.

Înainte de gătire, orzul de perle trebuie să fie înmuiat câteva ore, apoi clătiți și după fierbere, gătiți la căldură scăzută timp de cel puțin o oră sau lăsați într-un cuptor cald timp de 3-4 ore. Excelentă cu ciuperci, legume fierte, potrivite pentru alimentația alimentară.

mei – aproape că nu suferă un tratament mecanic, prin urmare, conține suficientă fibră și nutrienți. Substanțele utile în compoziția vaselor curate, elimină semnele de ateroscleroză și contribuie la scăderea colesterolului.

Acesta trebuie utilizat cu prudență la pancreatită, deoarece polizaharidele conținute în grâu pot slăbi acțiunea pancreasului. Din același motiv, nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat.

Crupă de porumb – un produs nutritiv alimentar pentru masa dvs., care se caracterizează printr-o lungă perioadă de digestie și oferă energie pentru mai multe ore.

Conține vitaminele A, E, PP, potasiu, magneziu și alte minerale utile pentru sistemul cardiovascular.

Semințe de in – au calitatea necondiționată de vindecare, sunt utilizate în tratamentul gastritei și ulcerelor, reduc nivelul de colesterol, normalizează microflora în tractul gastrointestinal și îmbunătățesc peristaltismul.

Este sursa de aminoacizi și minerale esențiale care contribuie la reînnoirea țesuturilor în piele, oase și articulații. Chiar și în formă brută, boabele de in nu arată prea apetisant, deci pot fi adăugate la supe și la al doilea curs.

Cea mai bună opțiune – mănâncă un pic de cereale și se adaugă la cereale, produse de patiserie și alte feluri de mâncare, făina de in, practic, nu afectează gustul și consistența principalelor produse.

Produse cerealiere suplimentare

În ultimul timp, o atenție deosebită a fost acordată conținutului de gluten din produse. Gluten – o blocok de legume, care conține multe boabe zlakovye: grâu, secară, ovă, yachmen și altele. Glutenul este absent în hrișcă, orez, porumb, astfel încât acestea sunt considerate mai “sănătoase”. Cu toate acestea, intoleranța genetică la gluten este mai mică de 1% din populație. Prin urmare, cel mai bine este să vă concentrați asupra propriilor dvs. preferințe, să pregătiți cel mai util terci de cereale.

Produsele din cereale de gătit rapid pot facilita foarte mult procesul și economisesc timp, dar amintiți-vă câteva puncte. Micul dejun pregătit (inele, bile), fulgi caramelizați, muesli și porridge instant din pliculețele care pot fi pur și simplu fierte sunt produse de tratament prin extrudare. Acestea vă permit să utilizați imediat produsul în forma sa finită, însă nu aveți proprietăți deosebit de utile.

În procesul de extrudare sub influența presiunii și temperaturii înalte, substanțele biologic active și gusturile sunt distruse. Prin urmare, astfel de produse sunt adesea completate cu “bucăți de fructe de padure și fructe”, ciocolată, zahăr din caramel, acid citric și arome.

Un alt punct interesant despre terci de grâu – este cereale zdrobite de grâu purificat, cereale foarte bogate în calorii, practic fără fibre. Acesta este adesea găsit în rația spitalelor și a instituțiilor pentru copii. Această tradiție se reia la elementele de bază ale dieteologiei sovietice, când creșterea în greutate a fost considerată unul dintre indicatorii de sănătate și nutriție adecvată. Prin urmare, în spitale și în sanatoriu li s-au dat o mulțime de pâine, paste și un mango la micul dejun – gătite rapid și ușor. Deci, grâul este o opțiune potrivită pentru un mic dejun consistent, dar nu este potrivit pentru o utilizare constantă.

Astfel, cerealele cele mai utile pot fi preparate din orice cereale integrale, care este bine săturate și ajută la menținerea sănătății. Terciul nu trebuie să fie un simbol al restricțiilor legate de alimentație sau de vârstă, acest fel de mâncare sănătos și accesibil trebuie să fie întotdeauna în meniul familiei.

1
Ссылка на основную публикацию
2019