10 razlogov, da ne marajo Sejšelov

10 razlogov, da ne marajo Sejšelov

Sejšeli … Kaj privlači našo domišljijo v prvem trenutku, ko slišiš to ime? Tirkizno ocean, peneče bel pesek, modro nebo nebo, kokosove palme nagnjene naravnost do roba vode in … spokojnosti.

Ampak to je samo namišljen stereotip, lepa slika oglaševanja “Bounty” in knjižice na poročno potovanje. Dejansko se Sejšeli še zdaleč niso tako raj, kot si ga mnogi predstavljajo. Tisti, ki tam že nekaj časa živijo, vedo, kaj je mogoče, da se ne bodo všeč ti otoki.

  • Za izredne visoke stroške lokalnega življenja. Na Sejšelih ni živine in skoraj nobenega kmetovanja, zato se večina izdelkov uvaža od zunaj, cene v supermarketih pa so precej višje kot v Evropi. V poceni trgovinah je izbor zelo omejen, številni skuti in kefir pa niso na voljo. Izbira sadja (razen lokalnih eksotikov) na trgu je tudi majhna.
  • Za zaplete z zdravstveno oskrbo. Samo ena državna bolnišnica z dobro opremo je v glavnem mestu Viktorije na otoku Mahe. Hkrati pa na otokih obstaja le malo lekarn in majhen izbor zdravil.
  • Za naraščajočo stopnjo kriminala. Osnovna populacija Sejšelov živi zelo slabo, v zadnjem času se je razširila odvisnost od drog. Sejšeli so leni, radi pijejo in zato krajo dragocenosti v hotelih in v domovih bogatih tujcev. Pogosto so tatvine na puščavnih “divjih” plažah, lahko rahlo izvlečejo denar in kreditne kartice, tako da puščajo sami torbici. Policija dela zelo formalno, praktično ni nobene resnične pomoči.
  • Zaradi slabe kakovosti lokalnega blaga in pomanjkanja izbire gospodinjskih aparatov. Zato mnogi letijo do nakupovanja v Dubaju, Singapurju ali Mauritiusu. Lokalni spominki so zelo dragi, pogajanja pa niso sprejemljiva.
  • Za prekinitve z vodo. Obstajajo dnevi, ko je dana samo eno uro na dan, se morate tuširati in opravljati vse gospodinjske zadeve. To je posledica dejstva, da na Sejšelih ni sveže vode, glavni vir pa je dež. Mimogrede, ni priporočljivo piti vode iz pipe.
  • Za neprimeren način delovanja lokalnih trgovin. Ob delovnih dneh so odprta od 8. do 17. ure in ob sobotah – .. Od 8. do 12. ure V tem primeru kosilo. – Od 12. do 13. ure v nedeljo trgovinah ne delujejo.
  • Zaradi pomanjkanja običajnih storitev v številnih hotelih po zelo visokih cenah za počitnice. Zato se pogosto govori, da narava na Sejšelih ustreza 5 zvezdicam in storitev – le tri.
  • Za majhno količino kulturne zabave in zanimivosti. V prestolnici Sejšelov – Victoria – lahko vidite mini kopijo Big Ben, indijskega templja, obiščite muzej naravne zgodovine, to so vsi umetniški spomeniki. In od nočnega življenja zabave so le nekaj kinodvorane, podeželskem stilu igralnice in diskotek, kjer se zvok reggae ritmov in Creole glasbo.
  • Za mnoge povsod gekoni (kuščarjev lokalnih), ki so želeli povzpeti v hiše in bungalovi hoteli v iskanju ostankov hrane, šumenje ponoči v smeti.
  • Nazadnje, za povečano vlažnost in sezone tropskih dež, zaradi katerih veliko stvari, usnjenih izdelkov in pohištva vonj plesni.

Besedilo: Natalia Bochkareva

1
Ссылка на основную публикацию
2019