Kokosovi otoki za turiste – tam še niste bili! Kaj naredi turiste srečno na Kokosovih otokih

Kokosovi otoki za turiste - tam še niste bili! Kaj naredi turiste srečno na Kokosovih otokih

Otoki Kokosov (Keeling) so arhipelag 27 majhnih otokov Indijskega oceana koralnega izvora.

Teritorialno pripadajo Avstraliji, uradni jezik je angleščina, vera lokalnega prebivalstva je islam.

Denarna enota je avstralski dolar. Arhipelag je sestavljen iz severnega dela – nenaseljenega atolskega atlantskega morja – in južnega dela, ki vključuje 26 majhnih otokov.

Samo dva sta trajno naseljena – na domačem in zahodnem otoku. Njihovo celotno prebivalstvo ne presega 600 ljudi.

Na otokih tropsko podnebje, od oktobra do aprila – sezona ciklonov. Neizpodbitna prednost je celoletna turistična sezona, povprečna letna temperatura na otokih je 20-27 ° C, vendar toplota ni občutljiva zaradi vlažnih vetrov. Ime njegovega arhipelaga je nastalo zaradi kokosovih dlani, v številnih rastiščih. Turisti prihajajo na Keeling na majhnih potniških ladjah in jahtah ali z letalom do mednarodnega letališča “otok Kokosovi otoki”.

Odmor na Kokosovih otokih bo privlačen za ljudi, ki sanjajo o porabi čas od civilizacije, v miru in tišini Nekaj ​​nebesnega kota. Značilnosti otokov so čudovite udobne plaže, čista čista voda, svetle eksotične narave, vključno z bogatim podvodnim svetom, ki bo še posebej navdušil ljubitelje potapljanja, potapljanja in ribolova. Nedaleč od Severnega Kilinga, na mestu bitke na ladjah “Sydney” in “Emden” leta 1914, potapljači še vedno najdete na dnu posameznih podrobnosti nemškega krstarja.

Večina hotelov na otokih Keeling je predstavljena koče in bungalovi, Supermoderni luksuzni hoteli, ki jih tukaj ne najdete. Najbolj udobno in priljubljeno med turisti je hotel Cocos Castaway.

Atrakcije na Kokosovih otokih niso bogate. Za turiste so izleti v severni Keeling arhipelag, do slikovitega Pulu Keeling Reserve, kjer si lahko ogledate veliko morskih ptic.

Horsbergov otok – eden od atolov Kokosovih otokov – ima določeno zgodovinsko vrednost. Med drugo svetovno vojno so tukaj postavili žgalne položaje britanskih morskih pištol. Tukaj so bili sideri, ki so se želeli odreči otoku Japonskem, podprli upor, ki je bil kmalu zatrt. Danes ima otok dve preostali 6-palčni pištoli z baterijo.

1

Obiskovalni center otokov Kokos je v upravni stavbi na zahodnem otoku. Obstaja možnost, da dobite najbolj izčrpne informacije o tem, kaj je mogoče storiti in kaj videti na otokih Kokosov.

Kokosovi otoki se nahajajo na otoku West. Obstajajo tri velike čakalnice, vremenska postaja in hangar. Tudi tukaj lahko občudujete nepozaben panoramski pogled iz opazovalnega krova.

1
Ссылка на основную публикацию
2019