ZAE – počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografije, zemljevidi

ZAE - počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografije, zemljevidi

Najbolj privlačna država za turiste je Združeni arabski emirati. Združeni arabski emirati – je država sheikh, najvišji svetovni standardi, azurne tople vode Perzijskega zaliva, visoki hoteli, najbolj edinstvene znamenitosti. To je država, v kateri od prve minute, ko ste v njej, se počutite kot pravi šajka. Združeni arabski emirati je osebnost pravljice o prihodnosti!

Konfederacija sedmih emiratov – Združenih arabskih emiratov, ustanovljenih leta 1971, je v puščavskih predelih Arabskega polotoka v zahodni Aziji. Sosedje Emiratov – Saudove Arabije, Katarja, Omana, pa tudi Indijskega oceana in Perzijskega zaliva. Ozemlje ZAE je 83,6 tisoč kvadratnih kilometrov, od tega je 2,4 milijona ljudi, četrtina pa so lokalni Arabci, ostali pa trgovci in delavci. Državljani ZAE so upravičeni samo državljani ZAE. Državni jezik države je arabski, denarna enota je dirham.

Prebivalstvo Emirati je zelo religiozno, državna religija je islam. Propaganda drugih dogmov v državi je zelo hudo kaznovana. Državna politična struktura ZAE je predsednik in vlade podrejene njemu od vsakega od sedmih emiratov.

ZAE – glavno mesto in največja mesta

Glavni mest Združenih arabskih emiratov je Abu Dhabi. Mesto se nahaja na obali Perzijskega zaliva in je največje in najbogatejše. Prebivalstvo Abu Dhabija je 1463 491 prebivalcev.
Največja mesta v Združenih arabskih emiratih so Dubaj
– Ras al-Khaimah
– Ajman
– Sharjah
– Fujairah.

Združeni arabski emirati – počitnice in izleti

Ogled v Združenih arabskih emiratih je potovanje v pravljico Shakherezady. To je država, ki ponuja pravi kraljevski dopust, obkrožen z luksuzom, udobjem in vsemi najbolj neverjetnimi in modernimi. Čeprav so Emirates najbogatejša država na svetu, to ne vpliva na cene počitnic v Združenih arabskih emiratih.

Počitek v Emiratih ni le odlična priložnost v lepoti v raju, da se razkošne na soncu in se počutijo kot pravi šajki. Počitek v ZAE – to je najbolj neverjetna zabava, zanimivi izleti in številne dejavnosti na prostem. Za vse tukaj je vse!

Osupljive mošeje, čudovite palače šajkov, sprehode na helikopterjih, dirke v džipih na barkhansih. kameleške dirke, deskanje na snegu v najbolj edinstvenem smučišču – vse to, in seveda počitek na razkošnih plažah, bo prineslo nepozabno doživetje. Poleg tega je Emirates nepozabna mešanica orientalskih eksotikov in najnovejših tehnologij. Izjemno sodobna ekskluzivna arhitektura te države je eno veselje in presenečenje! Tukaj so četrti, kot da bi iz pravljice o Aladinu povezali preprosto z neverjetnimi, elegantnimi sodobnimi stavbami.

Še posebej priljubljena pri turistih po celem svetu so izleti v Emirates v Dubaju, ki združuje tradicionalni duh Vzhoda in modernosti. Dubai je najluksuznejša plaža dopust, zgodovinski muzeji, največji nakupovalni center na vzhodu, vodni parki, živalski vrtovi, drsališča …

Zanimivo je, da so plaže v ZAE v vsakem emiratu z različnimi barvami peska, na primer v Dubaju – belo, v Ras al-Khaimah – rdeči in v Fujairah – sivi. Združeni arabski emirati je znan po potapljaških centrih in preprosto razkošnih krajih za potapljanje.

1

Vsi kraji Emirates – to je prava pravljica za turiste, a še posebej priljubljena – to je Abu Dhabi
– Dubaj
– Umm Al Quwain
– Ajman
– Kofakkan
– Sharjah
– Fujairah
– Al Ain
– Hattas
– Ras al-Khaimah.
In, seveda, so Emirates najboljše mesto na svetu za nakupovanje.

Združeni arabski emirati – turistične znamenitosti

Emirates – to je ena velika atrakcija. Seveda ima ta država nekaj, kar lahko pokaže, in nekaj je za presenečenje. Glavna atrakcija države je njena prestolnica Abu Dhabi, mesto, ki je priznano kot eno najbolj rafiniranih in razkošnih mest na svetu. Abu Dhabi je “vrtno mesto” države, ima oazo “Al-Ein”, ki je znan po svojih arheoloških muzejih, Healy grobiščih, kot tudi svetovno znani živalski trg.

Neverjetno užitek bo gostje države obiskal najnaprednejši vodni park na svetu WILD WADI. Obstaja veliko najsodobnejših vodnih znamenitosti v parku.

Posebno zanimanje je prvo smučišče na Bližnjem vzhodu, ki je zgrajeno na površini 22,5 tisoč kvadratnih metrov. Letovišče ima 5 voženj, ki se razlikujejo po višini, strmini in težavah.

V Dubaju se nahaja neverjetna lepota Jumeira mošeje, ki je veličasten primer sodobne islamske arhitekture in priljubljeno mesto za fotografe.

Neverjetna slika je briljantna novost in ekskluzivnost projekta Dubaj – “Otoki sveta”. Ta 300 umetnih otokov v obliki 7 kontinentov, ki so zgrajene v obliki ogromne palme 2 km od obale, neposredno nasproti druge ikone mesta – znamenitega hotela “Burj Al Arab”. “Otoki sveta” je najbolj znani projekt Emirata, ki je po drugi stenski zgradbi po Kitajskem zidu.

Najstarejše mesto v državi je Ras Al Khaimah, ki je bil ustanovljen leta 655 AD. – v preteklosti cvetoč trgovski center in največji izstop iz Perzijskega zaliva.

Vsa mesta ZAE so podobna in povsem drugačna. Vse so vredne, da jih obiščejo. Vsako mesto Emirates očara s svojimi kulturnimi in arhitekturnimi znamenitostmi, čudovito lepoto in modernostjo.

ZAE – vreme (podnebje)

Združeni arabski emirati imata subtropsko, sušno podnebje na celotnem ozemlju, zato so deževniki v državi redkost in praviloma padavine padajo v februarju in marcu. Zima v ZAE je zelo topla s povprečno temperaturo + 26 ° C, poletje pa je zelo vroče, povprečna temperatura se dvigne na + 45 ° C. Najboljše obdobje za počitnice v Emiratih je od oktobra do maja.

Vreme v Združenih arabskih emiratih zdaj:

ZAE - počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografije, zemljevidi ZAE - počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografije, zemljevidi

ZAE – kuhinja

Emirates – to je pravi raj za gurmane. Ponuja jedi iz skoraj vseh delov sveta. Še posebej očarljiv je nenavaden in čudovit okus nacionalnih arapskih jedi.

Meso Arabske jedi uporabljajo: goveje meso, teletina, meso rib in ptic. Še posebej vredno poskusiti jagnjetina z rižem in oreški, kot tudi tradicionalne arabske shuarmu, nabodala “Tikka” in najbolj znanih kebab vzhod – “kebab”.

Država je zelo priljubljena jedi ptic, posebna poslastica je jed iz prepelice. Zelenjava in zelenjava se uporabljajo v arabski kuhinji na najširši možni način. Tudi v državi v velikem številu porabljene jedi kislega mleka in morskih sadežev.

Poseben okus užitka lahko dobite s okusnimi arabskimi sladicami. Kava v Emiratih je posebna umetnost in tradicionalna pijača za pogovor. Zato je ta pijača pripravljena na mestu samem in avtomatov ni prepoznana. Najbolj priljubljena kava v državi je Arabec in kava s kardamom.

ZAE – zanimiva dejstva

– V Emiratih ni storitev DPS. Vse ceste in križišča države so opremljene z video kamerami, ki stalno spremljajo kršitve.
– Najvišji nebotičnik planeta je v ZAE – Burj Khalifa, njegova višina je 828 metrov.
– ZAE je vodilna v svetu pri porabi zlata.
– V Emiratih je prepovedano fotografirati lokalne prebivalce. Razlog za to je položaj Korana, ki ljudem prepoveduje prikazovanje.
– ZAE je vodilna ne samo glede življenjskih standardov, ampak tudi pričakovane življenjske dobe na vzhodu. Povprečna pričakovana življenjska doba prebivalstva je 75 let.
– Vsaka mlada družina Združenih arabskih emirati prejme od države 19 tisoč dolarjev (70 tisoč dihmarov) za poroko in udobno vilo.
– Nihče na svetu ne more postati polnopravni prebivalec ZAE, tako kraljevsko življenje le za lokalne Arabce.

ZAE – vizum

Vizumi za ZAE se izdajajo v elektronski obliki. Obdelava vizuma traja od 7 delovnih dni. Cena turističnega vizuma za Emirates je 75 dolarjev za otroke, ki so brezplačno vneseni v potni list. Ob registraciji vizuma za neporočene deklice v Združenih arabskih emiratih lahko pride do nekaterih težav.

Združeni arabski emirati – veleposlaništvo

Veleposlaništvo Združenih arabskih emiratov v Moskvi se nahaja
ul. Olof Palme, 4.
telefon: (495) 234 40 60

Zemljevid ZAE

ZAE - počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografije, zemljevidi

1
Ссылка на основную публикацию
2019