ZDA – počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografija, zemljevid

ZDA - počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografija, zemljevid

ZDA (Združene države Amerike) se nahajajo predvsem na severnoameriški celini, ki se razteza od vzhoda proti zahodu od Atlantskega oceana do Pacifika. Najbližje sosede države po kopnem so Mehika in Kanada, vzdolž Beringove ožine, Združene države mejijo na Rusijo. Poleg 48 kontinentalnih držav Amerika vključuje tudi Aljasko in Havajce, poleg tega pa ima tudi nekaj otokov v Karibih in Pacifiku.

Združene države glede na število prebivalcev uvrstila na tretje mesto na svetu, danes pa je dom več kot 313 mio. Ljudi različnih ras in narodnosti. Delež bele računov za približno 84% prebivalstva, Afričani – 12% priseljencev iz Latinske Amerike – 9%, Azijci in pacifiških otokov – 3%, ameriški Indijanci v ZDA danes jih je manj kot 1%.

Američani se štejejo za zelo versko državo, okoli 88% prebivalstva Združenih držav meni, da so verniki. Od tega je 78% kristjanov (večinoma protestantov in katolikov), v državi pa so tudi predstavniki judovstva, islama, budizma in hinduizma.

Državni jezik v Združenih državah je angleščina, več kot 73% Američanov meni, da je materni jezik. Državna valuta v državi je ameriški dolar (USD).

ZDA – glavno mesto in velika mesta

Glavni kapital Združenih držav Amerike je mesto Washington, imenovan po prvem predsedniku države Georgeu Washingtonu. Zdaj živi več kot 5 600 tisoč ljudi. V Washingtonu obstajajo pomembne vladne institucije, vključno z rezidenco predsednika ZDA v Beli hiši, pa tudi številni spomeniki in muzeji nacionalnega pomena, pri katerih je vstop brezplačen za vse obiskovalce.

Drugih večjih mestih v ZDA, so: New York (gospodarsko, poslovno in kulturno središče države), Chicago (mesto blues), Las Vegas (mestne igralnice, neonske luči in nočno življenje), Los Angeles (mesto, ki je rodila v Hollywood) , Orlando (mesto Disneyland), Miami (mesto zlatih plaž), San Francisco.

ZDA – Prazniki in izleti

Ogledi v ZDA so čudoviti z različnimi turističnimi destinacijami. Najprej, it ture, ki vam omogočajo, da se seznanijo z etničnimi značilnostmi in tradicij vsake države, obiščite pomembne znamenitosti, ki so povezani z najpomembnejšimi dogodki in osebnosti iz svetovne zgodovine, kot tudi odlične galerije v New Yorku in Washingtonu.

Za ljubitelje ekoturizma obstaja veliko edinstvenih krajev s krajinami izrednih lepot in naravnih spomenikov, ki se nahajajo na obsežnem ozemlju od sončne Floride do ledene Aljaske.

Popularne in izobraževalne ture v ZDA, ki se odločijo, da se učijo jezik ali izboljšajo svoje znanje z uporabo najučinkovitejših učnih metod.

1

Poleg tega je potovanje v ZDA tudi čudovito nakupovanje, obilo zabave za vsak okus in nepozabno doživetje spoznavanja te čudovite države.

Združene države Amerike – zanimivosti

Prestolnica Združenih držav bo najprej zanimiva za tiste, ki se zanimajo za bogato zgodovinsko preteklost te neverjetne države. Tukaj si lahko ogledate Capitol, ki je postala simbol ameriške državnosti, v Belo hišo, glej Washington Monument in druge ameriške predsednike, Arlington pokopališče, da obiščejo grobove John in Robert Kennedy, National Art Gallery, vesoljski muzej z edinstveno zbirko letal in drugih eksponatov. Poleg tega je veliko različnih butikov, lepih parkov, kavarn in trgovin.

Nemogoče je obiskati Ameriko in ne gledati na njegov simbol – Kip svobode, ki se nahaja v New Yorku na otoku Ellis, kjer je od južnega dela Manhattana dosežen trajekt. Danes je Manhattan znan po svojih nebotičnikih in Broadwayu, ki je svetu predstavil veliko število živih predstav.

V drugem, poslovnem delu New York, Downtown, je znana New York Stock Exchange. V Lincoln Centru lahko obiščete Metropolitan Opera, koncertno dvorano “Avery Fisher Hall”, pa tudi druga gledališča in koncertne dvorane. Tudi v New Yorku gostje države čakajo na Metropolitan muzej, kjer si lahko ogledate najbogatejšo zbirko slik ameriških in evropskih umetnikov ter razstavo spomenikov kulture starodavnega sveta in antičnega vzhoda.

V Chicagu je stolp Sears, ki je eden od najvišjih nebotičnikov na svetu. Tu lahko obiščete tudi Observatorij John Hancock z edinstvenimi teleskopi, ki omogočajo ogled 80 znamenitosti mesta; Razstavni center McCormick, prizorišče industrijskih razstav.

Amerika je znana po svojih nacionalnih parkih in rezervah, od katerih je največja Yellowstone z 200 gejzirji in soteski; Grand Canyon je največji rečni kanjon na svetu, kjer si lahko ogledate kanjon s helikopterjem in potujete po Koloradu; Meteor-Kreite, na katerem je velikanski krater padel meteorit in številni drugi parki. Florida in Kalifornija sta znana po svojih plažah, Great Lakes, Niagarski slapovi.

ZDA – vreme (podnebje)

Amerika zaseda ogromno območje, tako da so vse svoje podnebne cone zastopane na njenem ozemlju. Torej, na severu Aljaske lahko opazujete arktično podnebje, na jugu Floride – tropske. Zato vreme, značilno za državo kot celoto, ne more govoriti. Na severovzhodnem in srednjem zahodu so na primer značilne dolge zime s temperaturo pod 0 ° C, hkrati pa v južnem delu ZDA je toplo in sončno. Vendar pa je v Kaliforniji vedno toplo in sončno.

Za Havaje in obalo Floride ima tropsko morsko podnebje, z vplivom tropskih ciklonov, ki povzročajo velike količine padavin, ki je v istem času, v maju in novembru, izmenično v sončnem vremenu.

Vreme v ZDA zdaj:

ZDA - počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografija, zemljevid ZDA - počitek, znamenitosti, vreme, kuhinja, izleti, fotografija, zemljevid

ZDA – kuhinja

Stereotip, ki obstaja v svetu, da so ameriške kulinarične tradicije omejene na hamburgerje in druge hitro hrano, je v osnovi napačna. Kuhinja v Ameriki je raznolika, zahvaljujoč večnacionalni pripadnosti njenega prebivalstva. Predstavljajo ga evropske, azijske, afriške in indijske jedi. Danes vsako veliko mesto v ZDA ima restavracije, ki predstavljajo kuhinjo skoraj vseh narodnosti.

V majhnih zasebnih restavracijah lahko dobite najbolj popolno idejo o značilnostih in jedeh, ki razlikujeta kuhinjo vsake države. Na primer, Washington bo navdušil ljubitelje jastogov in rakov; Louisiana bo svojim gostom ponudila francoske jedi z morskimi sadeži; v Arizoni in Teksasu, bolj radi jedo, ki so blizu mehiškemu; V Minnesoti lahko poskusite jedi iz divjega riža, kuhanega po indijskih receptih; Florida bo navdušila gurmansko pito z apnom, seznam takih jedi pa je lahko zelo, zelo dolg. Če želite razumeti, kaj je ameriška kuhinja, morate obiskati to državo.

Zanimiva dejstva o ZDA

Država, ki ima tako veliko ozemlje in raznoliko nacionalno sestavo, ima lahko le en model vedenja in tradicij. Vendar pa obstajajo splošni trendi.

Večina Američanov je zelo prijazna in jih zanima komunikacija z gostom v državi. Vendar pa je pravica vsakega državljana do rednega življenja nepremredno spoštovana, njihova družabnost pa je vedno meja. V Združenih državah, na primer, ni običajno, da bi sedeli na mizo nekoga drugega brez povabila, čeprav so prosti sedeži.

Američani so zelo točni. Tu se vam nihče ne bo pustil v javnem prevozu, ne bo vzel čevljev ob vhodu v prostore, ampak tudi znanim ljudem bo prišlo šele po predhodni odobritvi njihovega obiska.

Američani želijo zmanjšati imena sogovornikov svojim ameriškim kolegom, ne glede na želje slednjih.

Obnašanje na mizi tukaj temelji na evropskih normah, Američani všeč dobro služijo in ne sprejemajo kršitev na tabeli higienskih standardov ali etikete. Zanimivo je, da tukaj v restavracijah in kavarnah ne pustite ničesar na mizi. Ne bodite presenečeni, če vse, kar ne boste jedli, vas bo zapakiral v vrečko in se izročil.

V Ameriki je dovoljeno piti alkohola približno 21 let, ter številne kavarne in bari ljudi, ki še niso dopolnile te starosti, da preprosto ne more, in če padejo, nato pa nobenega dokaza o starosti, brez alkohola jo prodajajo. V tem primeru, se pivo ne velja za alkoholne pijače in prodajajo povsod. Toda kajenje na javnih mestih tukaj je strogo prepovedano.

ZDA – obdelava vizumov

Za obisk Združenih držav morajo državljani Rusije in držav SND potrebovati vizum. Lahko je gost, turistični, izobraževalni in začasni delovni vizum v državi. Voden ogled si lahko v prisotnosti turistični vizum B 2, za katerega želite, da se uporabljajo za ameriškega veleposlaništva, in zagotoviti veljaven potni list, obrazec za prijavo in določiti seznam dokumentov, kot tudi plača vizumsko takso v višini $ 160.

Združene države – Veleposlaništvo

Ameriška ambasada v Ruski federaciji v Moskvi, v Velikem Devyatinskiy Lane, 8. Poziv pokličite (495) 787-31-67, 974-88-43, (495) 728-5588 (konzularni oddelek).

1
Ссылка на основную публикацию
2019