10 најфрустрирајућих знаменитости планете

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Мало људи не воли путовање. Неко жели да проведе одмор на топлој плажи под нежним зрацима Сунца, док други одлуче да оду у земљу богату историјом и невероватним знаменитостима. Одлазак у земљу, туристи већ замишљају како ће се дивити јединственим објектима архитектуре и уметности, о којима већ дуго сањају. Нажалост, често се дешава да знаменитости нису тако лепе као што су описане. Оглашене креације човечанства се често не остављају након што није најбољи утисак. Овај чланак ће вам рећи о томе које познате атракције су најчешће разочаравајући туристи.

Маннекен Пис у Бриселу

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Позната бриселска фигура, смештена на пресеку две главне улице. Главни проблем је да је број веома мали, ау овом случају величина је важна.

Пошто је висина “Маннекен Писа” само 61 цм, веома је тешко размотрити, с обзиром на огромну гомилу туриста из цијелог свијета. Поред тога, у овој гомили паметно управља многим џеповима, тако да се утисак о гледању скулптуре може додатно погоршати.

Палата Топкапи у Истанбулу

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Турска је једно од најпопуларнијих туристичких дестинација на свету. Знаменитости земље се не оглашавају ништа лошије од плажа, тако да они који желе да гледају на ове источне чуда сваке године постају све више и више. Славна турска палата, у којој су султанци живели, нуди фантастичну шетњу кроз собе у згради за врло високу цијену. Импресионирани туристи, након што су слушали бајке, после четрдесет минута изашли су потпуно разочарани. Главна атракција палате је величанствени мозаик који је присутан у многим другим дворацима, иако је улаз у њих неколико пута јефтинији.

Стонехенге у Великој Британији

1

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Алиенско наслеђе, тајна у срцу Европе – сви зову ову гомилу калдрма на свој начин. Упркос томе што изгледа као Стонехенге мистично и позивно, турнеја у великој мери разочара туристе. Прво, људи који нису заинтересовани за историју и археологију, нећете наћи камење камења. Друго, током посете Стоунхенџу додирују камење и додирују их, јер се управа плаши крађе. Треће, у дозвољеном времену за посјету мистериозног мјеста долази до огромног броја туриста, тако да је изузетно тешко провјерити било шта.

Фотографије Стоунхенџа на Интернету су одличан посао фотографа у Пхотосхопу. У ствари, не постоји тако лепо плаво небо, светло зелена трава, али уопште крајолик изгледа прилично досадан.

Мона Лиза у Паризу

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Вероватно, не постоји особа која није чула за слику Моне Лисе. Ово ремек-дело је у Лоувру, где скоро сви путници имају тенденцију да добију, углавном због слике. Слика, која приказује жену са мистериозним осмехом, зове јој се.

Туристи, који су стајали у реду пуно времена у музеју, остају разочарани. Према њима, слика би требало да буде већа, али мање људи. Ако је тако, можда би могли ценити слику.

Плутајуће тржиште у Бангкоку

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Познато плутајуће тржиште у Бангкоку је јединствено и јединствено на свом путу. У сваком случају, кажу особа која организује излете. Међутим, нико не упозорава да је тржиште такође прилично опасно. Локални трговци често демонстрирају своје вештине веома често не обраћају пажњу на сударе са другим бродовима. Све ово доводи до повреда не само конкурената, већ и туриста.

Поред тога, вреди запамтити да се азијска храна веома разликује од европске кухиње, тако да сваки стомак не може превладати. Неки туристи се сјећају на овом месту, па је вредно размислити прије него што одете на тако узбудљиво путовање.

Авенија звезда у Хонг Конгу

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Стидљиви трговци, ситни сцаммерс и мала личност Бруце Лее-а управо то туристи не очекују од објављеног места. Проналажење фигуре познатог глумца, певача или спортиста је изузетно тешко, иако ће свако локално сигурно помоћи у томе, наравно не бесплатно. Поред тога, вреди запамтити да се сувенири који се продају на улици, кинеска производња, па самим тим и одличан квалитет не могу очекивати.

Буцкингхам Палаце у Лондону

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Чувај реч “палата”, већина људи почиње да замишља луксузне украсе у својој машти, дивном парку и портретима познатих краљева. У стварности, врло често се све испоставља другачије. Дакле, да се види Буцкингхамска палата може бити само од далека због ограде. Унутар туриста природно није дозвољено, па се туристи морају смирити за мале. Уместо палате можете посјетити кулу, богатих богатствима и тајнама. Ово је заиста узбудљив излет.

Ангел сјевера у Гатесхеаду

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Највећа слика анђела у свету је скулптура звана “Ангел оф тхе Нортх”, коју је створио Антхони Гормлеи. Британци тврде да анђео не представља ништа занимљиво, што га више назива ужасним чудовиштем.

Заиста, једина ствар за коју се може похвалити скулптура је његова величина, али она не представља никакву уметничку вредност. Шта можемо рећи о крилима од стаклопластике, што би требало да створи осећај загрљаја.

Мала сирена у Копенхагену

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Симбол чисте и искрене љубави губи сву своју лепоту због места у коме се налази скулптура. Свако дете, па чак и одрасла особа која је гледала запањујуће Диснеи карикатуру о мрачној сирени, жели да види обалу прекрасном сиреном. Мала сирена из Копенхагена је окружена далеко од чистих и фантастичних врста, тако да се у виду скулптуре мишљење одмах погоршава. Туристи тврде да је крајње време да се споменик помери на друго место, тако да мала деца и љубавници могу тихо да га диви.

Медина Марракецх у Мароку

10 најфрустрирајућих знаменитости планете

Сиромаштво, прљавштина, бука и суштина су главне карактеристике чувене Медине у Мароку. Овај стари дио града је апсолутно лишен романтике и лепоте која јој се приписује.

А ипак, на Медини је место које вреди посјетити. У овом случају говоримо о тргу Дјема-ел-Фна, ушао у УНЕСЦО.

1
Ссылка на основную публикацию
2019