Камбоџа – одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа

Камбоџа - одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа

Краљевство Камбоџа налази се на острву Индокина. На западној страни, држава се граничи са Тајландом, на северу су суседи Лаос, а на истоку – Вијетнам. Ова земља југоисточне Азије опере водама Тајландског залива. Укупна територија Камбоџе је 181 хиљада квадратних километара.

Главна водна артерија земље је река Меконг. Становници Краљевине Камбоџе имају 12 милиона људи, од којих је 95% етничких Кхмера, 4% Кинеза и 1% Вијетнамаца. Службени језик земље је Кмер, а користе се и енглески и француски. Верски смер земље је будизам (95% становништва), а Муслимани и католици такође живе у Камбоџи. Државни систем Камбоџе је уставна монархија. Монетарна јединица земље је риел.

Камбоџа – главни и највећи градови

Главни град камбоџавског царства је Пхном Пенх са популацијом од милион људи. Овај град је био најлепши град француске колонијалне Азије.
Пном Пен је највећи град у земљи, након чега следи: – Ангкор
– Сиханоуквилле
– Сием Реап.

Камбоџа – одмор и излети

Краљевина Камбоџа, посљедњих година врло брзо развија туристичку инфраструктуру. Земља је настала из десетогодишњег рата и изолације, а данас савремена Камбоџа постаје све атрактивнија земља за туристе. Краљевство сада није додатак екскурзијским програмима Вијетнама и Тајланда, већ је постао независна туристичка дестинација.

Највећи Сеа Ресорт Камбоџе – Сиханоуквилле, који се налази на полуострву у заливу Тајланда. Ово одмаралиште је познато по својим пјешчаним плажама, које су окружене луксузним палминским шумама. Топле воде залива Тајланда, бели песак плаже, нови модерни хотели и плажа бунгалови више привлаче туристе из целог света. Одмаралиште нуди обиље организованог плажа и широк спектар слободних активности: пливање, скијање на води, роњење, риболов … Већина плажа се налази у близини центра града. Али у Сиханоуквилле, постоје практично ненасељена подручја за љубитеље осамљеном опуштања.

Ресорт Баттамбанг је други по величини град у Камбоџи и рај не само за рекреацију, али и веома занимљиво туристима за своје добро очуване колонијалне зграде.

Ресорт Кеп је био омиљено мјесто за одмор француске колонијалне елите, а данас је најпопуларнији ресорт са француским. Кеп – ово је идеално пријатно место за угодан одмор. Привлачи посебну тишину, невероватну природну љепоту и најбоље на свим обалским краковима.

Сиам-Рип је капија јединствених храмова Ангкорског, културног и духовног центра земље. У граду постоје многе не само јединствене атракције, већ и врхунски СПА-салони, модерни хотели и забава за сваки укус.

Камбоџа – атракције

Краљевина Камбоџа је поносна на своје јединствене, мистериозне и интригантне лепотске атракције које изненадјују и импресионирају госте земље. Сама Самија је величанствени и познати споменик древне културе – то је Ангкор, који представља јединствен, леп комплекс сјајних палата и храмова. Област Ангкора је 200 квадратних километара. на којима је сачувано више од 100 храмова и палата. Ангкор је под покровитељством УНЕСЦО-а.

1

Гости земље, без сумње. биће веома интересантно посјетити град Ролуос, у којем је био главни град краља Јаиавармана ИИ. Сви храмови у граду изграђени су крајем ИКС века. У граду и до данас постоји функционалан будистички манастир.

Невероватни утисци ће туристима понудити понос Камбоџе, њеног главног града – Пном Пен, који је основан у КСИВ веку и представља главну луку. Међу бројним културним споменицима града, најпознатији су
– манастир Пном Пен;
– познат по целом свету “Сребрна пагода”;
– луксузни комплекс Краљевског двора.

Путују у мистериозном краљевству камбодзхское – шанса да осете јединствен шарм ове земље, да се упознају са узорцима луксуза, сјајан уметности Црвених цивилизације и, наравно, одлична прилика да се опустите у свету егзотичним.

Камбоџа – време (клима)

Температура у Камбоџи врло ретко падне испод + 25Ц. Чак иу кишној сезони (јуни – октобар) просјечна температура је од +27 до +35. Најповољније време за туристе је новембар – фебруар, просјечна температура у овом периоду је од +20 до +27 и готово увијек сунчана. Најтоплије време у земљи је март – мај, просјечна температура у овом периоду је од 29 до 39.

Време у Камбоџи сада:

Камбоџа - одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа Камбоџа - одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа

Камбоџа – кухиња

Национална камбоџијска кухиња углавном је пиринач, месо, риба, поврће и зеленило. Камбоџа припрема велики број традиционалних јела, али главно место у кухињи у земљи се даје супу која се кува на отвореном ватри од различитих врста меса и морских плодова. У менију националне кухиње увек постоје разне киселе и киселе поврће, као и димљени производи (риба и месо).

Камбоџанска кухиња се карактерише прилично зачињена и зачињена слатким укусом. Посебна пажња посвећена је разним сосовима.

Свеет десерти су веома популарни у земљи. Треба напоменути да се у кухињи Камбоџе производи као што су жабе, инсекти, пауци, желве и змије често користе као састојци.

Од пића до Камбоџе, преференција се даје свеже стиском сок од бамбуса и зеленог чаја, као и пива. Треба напоменути да земља има одличну индустрију пива.

Камбоџа – занимљиве чињенице

– Краљевини Камбоџи је забрањено улазак у Арапе и Турке.
– Име Камбоџа је само у Русији и неким другим земљама, и
у свету земља се зове – Кампуцхеа.
– У Камбоџи нема дечијих домова.
– Образовање у Краљевству није обавезно.
– Готово сви хотели у земљи су највиша услуга и луксуз.
– Интересантно је да у земљи, порески закон преузима само три странице.
– Краљевина Камбоџа је омиљено место за одмор француске.

Камбоџа – виза

За путовање у Камбоџу потребна је виза: – туриста или транзита.
Да би добили туристичку визу Краљевини Камбоџи, потребан је стандардни пакет докумената. Период за разматрање пријаве је обично један дан, туристичка виза се издаје 30 дана, а њен трошак износи 20 долара.

Камбоџа – Амбасада

Амбасада Краљевине Камбоџе у Москви се налази
на улици. Староконосхенни лане
телефон: 637-47-36

Карта Камбоџе

Камбоџа - одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа

1
Ссылка на основную публикацию
2019