УАЕ – одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа

УАЕ - одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа

Најатрактивнија земља за туристе је Уједињени Арапски Емирати. Уједињени Арапски Емирати – је земља шеха, највиши светски стандарди, азурне топле воде Перзијског залива, високе класе хотела, јединствене знаменитости. Ово је земља у којој од првог тренутка боравка у њему осећате се као прави шајх. УАЕ је персонификација бајке о будућности!

Формирана 1971. године, конфедерација седам емирата – Уједињених Арапских Емирата налази се у пустинским подручјима на Арапском полуострву у западној Азији. Суседи Емирата – Саудијске Арабије, Катара, Омана, као и Индијског океана и Перзијског залива. Територија Уједињених Арапских Емирата је 83,6 хиљада квадратних километара, са 2,4 милиона људи, од чега четвртина локалних Арапа, а остало су трговци и радници. Само држављани УАЕ имају право на држављанство УАЕ. Државни језик земље је арапски, монетарна јединица је дирхам.

Становништво Емирата је веома религиозно, државна религија је ислам. Пропаганда других догма у земљи се веома озбиљно кажњава. Државна политичка структура Уједињених Арапских Емирата је председник и владе које су му подређене од сваког од седам емирата.

УАЕ – главни и највећи градови

Главни град Уједињених Арапских Емирата је Абу Даби. Град се налази на Персијском заливу и представља највећи и најбогатији. Становништво Абу Дабија је 1463 491 становника.
Највећи градови у Уједињеним Арапским Емиратима су Дубаи
– Рас ал-Кхаимах
– Ајман
– Схарјах
– Фујаирах.

Уједињени Арапски Емирати – Холидаис анд Тоурс

Путовање у УАЕ је путовање до бајке о Схакхерезадију. То је земља која нуди прави краљевски одмор окружен луксузом, удобношћу и свим најневероватнијим и модерним. Иако су Емиратес најбогатије земље на свијету, то не утиче на цијене одмора у УАЕ.

Одмор у Емиратима није само изврсна прилика у лепоти раја која се луксузи на сунцу и осећају се као прави шајх. Одмор у УАЕ – ово је најсевернија забава, фасцинантни излети и широк спектар активности на отвореном. Ту је све за све!

Шармантне џамије, чудесне палаче шајки, шетње на хеликоптерима, трчање у џиповима на баркхансима. карневалске трке, сновбоардинг у јединственом скијалишту – све ово и наравно одмор на луксузним плажама дајуће вам незаборавно искуство. Поред тога, Емиратес је незаборавна мешавина оријенталних егзотика и најновијих технологија. Изузетно модерна ексклузивна архитектура ове земље је једно одушевљење и изненађење! Овде су квартови, као из бајке о Аладину повезани једноставно са невероватним, елегантним модерним зградама.

Посебно популаран код туриста широм света су обиласци Емиратес-а у Дубаију, који комбинује традиционални дух Исток и модерност. Дубаи је најлуксузнији одмор на плажи, историјски музеји, највећи трговачки центар на истоку, водени паркови, зоолошки вртови, клизалишта …

Занимљиво је да су плаже у Уједињеним Арапским Емиратима у сваком емирату различите боје песка, на пример у Дубаију – бијелом, у Рас ал-Кхаимах-црвеној, иу Фујаирах-сивој. Уједињена УАЕ је позната по својим ронилачким центрима и просто луксузним местима за роњење.

1

Сви одмаралишта Емирата – ово је права бајка за туристе, али посебно популарна – то је Абу Даби
– Дубаи
– Умм Ал Куваин
– Ајман
– Кофаккан
– Схарјах
– Фујаирах
– Ал Аин
– Хаттас
– Рас ал-Кхаимах.
И, наравно, Емирати су најбоље место на свијету за куповину.

Уједињени Арапски Емирати – туристичке атракције

Емиратес – ово је једна велика атракција. Наравно, ова земља има нешто да покаже и постоји нешто изненађење. Главна атракција земље је њен главни град Абу Даби, град који је препознат као један од најфинијих и луксузних градова на свету. Абу Дхаби је “баштенски град” земље, има оазу “Ал-Еин”, која је позната по својим археолошким музејима, Хеали гробљима, као и светски познатој животињској пијаци.

Невероватно задовољство ће довести госте земље да посјете најнапреднији водени парк на свету ВИЛД ВАДИ. Постоји много најсавременијих водених атракција у парку.

Од посебног интереса је први скијалиште на Блиском истоку, која је изграђена на површини од 22 500 квадрата Одмаралиште има 5 вожње које варирају у висини, стрмини и потешкоћама.

У Дубаију се налази невероватна лепота Јумеира џамије, која представља величанствени пример модерне исламске архитектуре и омиљено место за фотографе.

Невероватна слика је бриљантна новост и ексклузивност пројекта у Дубаију – “Острва света”. Ова 300 вјештачких острва у облику 7 континената, које су изграђене у облику огромне палме 2 км од обале, директно насупрот друге иконе града – познатог хотела “Бурј ал Араб”. “Острва света” је најпознатији пројекат Емирата, који је друга човекова конструкција, након Великог Кинеског зида.

Најстарији град у земљи је Рас Ал Кхаимах, који је основан још 655. године. – у прошлости је цвјетни трговачки центар и највећи излаз из Перзијског залива.

Сви градови УАЕ су слични и потпуно различити. Све их је вредно посетити. Сваки град Емирата очарава својим културним и архитектонским знаменитостима, својом лепотом и модерношћу.

УАЕ – веатхер (цлимате)

Уједињени Арапски Емирати имају субтропску, сушну климу на својој територији, па су кише у земљи реткост и, по правилу, падавине падају у фебруару и марту. Зима у УАЕ је веома топла са просечном температуром од + 26Ц, а лето је веома вруће, а просечна температура се повећава на + 45Ц. Најбољи период за празнике у Емиратима је од октобра до маја.

Време у УАЕ сада:

УАЕ - одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа УАЕ - одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа

УАЕ – кухиња

Емирати – ово је прави рај за гурмане. Она нуди јела из готово свих крајева света. Посебно упечатљив је његов необичан и величанствен укус националних арапских јела.

Месо Арабска јела користе: говедину, телетину, месо рибе и птице. Посебно је вредно покушати јагњеће месо са орасима и пиринчем, као и традиционална арапска шуарма, шиш ћевап “тикка” и најпознатији шиш ћевап на истоку – “кебаб”.

Земља је врло популарна јела од птица, посебна деликатеса је јело од препеличног меса. Поврће и зеленило се користе у арапској кухињи на најшири могући начин. Такође у земљи у великом броју конзумира јела кислих млечних производа и морских плодова.

Специјални укус задовољства може се добити од укусних арапских десерта. И кафа у Емиратима је посебна уметност и традиционално пиће за разговор. Због тога је ово пиће припремљено на лицу места и не препознаје се аутомат. Најпопуларнија кафа у држави је арапска и кафа са кардамомом.

УАЕ – занимљиве чињенице

– У Емиратима нема услуге ДПС-а. Сви путеви и раскрснице земље опремљени су видео камерама које континуирано прате кршења.
– Највиши небодер на планети је у УАЕ – Бурј Кхалифа, висине је 828 метара.
– Уједињена УАЕ је светски лидер у потрошњи злата.
– У Емиратима забрањено је фотографисати локалне становнике. А разлог за то – положај Курана, који забрањује да се представе људи.
– УАЕ је лидер не само у погледу животних стандарда, већ иу очекивању живота на истоку. Просјечни животни век становништва је 75 година.
– Свака млада породица УАЕ прима од државе 19 хиљада долара (70 хиљада дихмара) за свадбу и удобну вилу.
– Нико на свету не може постати пуноправни становник УАЕ, такав краљевски живот само за локалне Арапе.

УАЕ – виза

Визе УАЕ издају се електронски. Обрада визума траје од 7 радних дана. Цена туристичке визе за Емиратес је 75 долара за дјецу која су бесплатно унета у пасош. Када региструјете виза за УАЕ неудате девојке, може доћи до неких потешкоћа.

Уједињени Арапски Емирати – Амбасада

Амбасада Уједињених Арапских Емирата у Москви се налази
ул. Олоф Палме, 4.
телефон: (495) 234 40 60

Карта УАЕ

УАЕ - одмор, знаменитости, време, кухиња, туре, фотографије, мапа

1
Ссылка на основную публикацию
2019