Brasilien mutter – beskrivning, användbara egenskaper, användning i matlagning. Recept av rätter med brasilotter.

Brasilien mutter - beskrivning, användbara egenskaper, användning i matlagning. Recept av rätter med brasilotter.

Brasilien mutter beskrivning

Brasilianska nötter kallade frukten av samma träd från familjen Lecithis, som fortfarande kallas den högbärna bertholety. Det anses vara den största nöden i världen, eftersom dess vikt når ibland 2,5 kg och diametern är 10-15 cm. Brasmuttern har ett hårt dendritiskt skal med en tjocklek av ca 1 cm. Ett träd med främmande frukter som liknar kokosnötter , upptäcktes på 1500-talet av spanska och portugisiska resenärer. Det var då sjömännen började gå på en lång resa, för att ta med sig en försörjning av brödmuttrar, som de kompenserade för bristen på protein och fiber i maten.

Idag är Brasilien, Colombia, Bolivia, Peru, Venezuela och andra länder i Sydamerika, liksom öarna Trinidad och Tobago och Sri Lanka, tillväxtmarknader för Brasilien-muttern. Intressant är att skördarna från Brasilien nötter samlas in huvudsak från vilda växter, som i odling ger de inte tillräckligt med frukter.

Världens största tillverkare av brasilotter är Bolivia, vilket ger upp till 50% av den mängd insamlade nötter.

Brasilien mutter – användbara egenskaper

Brasmuttern har en riktigt unik näringsegenskaper. Den innehåller 69% av fetterna, av vilka 41% representeras av omättade fetter som sänker kolesterolnivåerna i kroppen. Även Brasilien-muttern innehåller tillräckligt med selen och antioxidant flavonin. Den är rik på vitaminerna A, E, B och mineraler – selen, kalium, fosfor, järn, zink, magnesium, tiamin, koppar, niacin, samt fiber som kan rena tarmarna.

Man tror att man genom att äta 2-3 brasilianska nötter varje dag kan minska risken för bildandet och utvecklingen av cancer tumörer. Även denna mutter är ett kraftfullt antidepressivt och anti-agingmedel. De omättade fetterna i det hjälper till att ta bort skadligt kolesterol från kroppen och normalisera blodsockernivån. Brasilien mutter är ett utmärkt förebyggande av hjärtproblem och sköldkörtelsjukdomar, och också ett sätt att stärka immuniteten.

Användningen bör dock vara mycket måttlig och inte överstiga 2-3 nötter per dag. Om vi ​​talar om kontraindikationer är det framförallt individuell intolerans och allergi, liksom högt blodtryck. Eftersom Braselmuttern är mycket kalorisk bör den inte användas av personer med överdriven kroppsvikt.

Det bör också sägas att Europeiska unionen införde strikta regler om import av brasilötter i sitt eget skal. Anledningen till detta var upptäckten i det av ett stort antal aflatoxiner som orsakar levercancer. Nu när nötter importeras i skalet, avlägsnas det och utsätts för en preliminär kontroll för att identifiera aflatoxiner och importrestriktioner för partiet om de hittas.

Brasilien nötkalorinnehåll

Kalorivärde Brasilien-muttern är 660 kcal.

Brasilien mutter – användning vid matlagning

Många kulinariska experter tror att Brasens smak och näringsmässiga egenskaper är överlägsen andra nötter. De används dock i matlagning ganska traditionellt: i fräsch eller stekt form, i sallader, konfekt och andra rätter. Dessutom är Brasilien nötter råvaror för att få värdefull nötolja.

1

Exempel på recept med brasilotter

Recept 1: Cheesecakes med brasilotter

I dessa rudda ostkakor passar ömkört perfekt med exotiska nötter. Och om du serverar dem med ananas sylt, då kommer dess smak helt enkelt oföränderlig!

ingredienser:

5 Brasilien nötter;
600 gr. kockost;
2 ägg;
30 gr. socker;
50 gr. mjöl;
50 gr. sol. olja.

Metod för framställning:

1. Mala muttrarna. I en skål sprida kockost med ägg, socker, mjöl, strö jordnötterna och blanda allt bra.

2. Rulla dem i mjöl i den resulterande massan av ostkvarn, sätt i en stekpanna med varm vegetabilisk olja och stek dem från två sidor.

3. Dessa ostkakor serveras väl med gräddfil och ännu bättre – med ananas sylt.

Recept 2: Muffinsnöts med brasanötter och pommes frites

Mycket näringsrik och läcker muffin. Det här är naturligtvis inte en maträtt, men du kan ibland skämma bort dig själv! Speciellt eftersom nötter och svampar inte ger något annat än bra.

ingredienser:

100 gr. plommonplommon;
1 glas vatten;
200 gr. mjöl;
15 g. pulver för bakning;
100 gr. Brasilianska nötter
för 0,5 tsk. mark kanel med nötkött;
100 gr. socker;
2 tsk. citronskal
75 gr. sol. olja.

Metod för framställning:

1. Efter noggrant sköljning av pommes frites, dra det i varmt vatten, efter 20 minuter, dränera vattnet i en separat skål.

2. Sifta mjöl i skålen med bakpulver, tillsätt nötter med kryddor och socker.

3. Blanda det vatten som vi dränerade från pommes frites, med smör och citronskall. Häll denna blandning i mjölet, sedan, efter att ha blandat allt, tillsätt pommes frites och vispa med en sked.

4. Överför degen till den beredda formen, baka i ca 50 minuter. Efter att ha tagit den färdiga kakan ur ugnen, lämna den i formen i ytterligare 10 minuter för att svalna. Lägg sedan det på gallret och kyla det helt.

Recept 3: Jordgubbssallad med brasanötter

En riktigt raffinerad sallad! Kombinationen av jordgubbar med en Brasilien nöt och avokado ger en helt fantastisk smak, och det ser ut som en sådan chic.

ingredienser:

1 avokado;
300 gr. jordgubbar;
50 gr. Brasilianska nötter
4 blad av sallad.

för tankning:

1 msk. l. juice av citron och honung;
50 gr. olivolja;
0,5 msk. l. socker.

Metod för framställning:

1. Blanda alla ingredienser för påfyllning, vi satte det att svalna i kylskåpet.

2. Löv av min sallad, torkad och lagd på botten av en salladsskål.

3. Efter tvättning av avokado, skär den i halva, ta bort stenen och skär köttet i små bitar.

4. Efter tvättning av jordgubben, skära den i stora bitar.

5. Vi lägger in en salladsskål bit av avokado, på topp – jordgubbar.

6. Borsta brasanötterna i en mortel, strö över en sallad. Vi häller över dressingen från toppen och serverar den på bordet.

Brasilien mutter – användbara råd från erfarna kockar

Köp inte Brasilien nötter, som rasande inuti skalet – det här är fallet med gamla nötter. Detsamma gäller för lätta och torra muttrar. Goda, färska nötter i en rengjord form bör vara täta, krispiga och ganska tunga.

Skalade brasilotter kan lagras i kylskåpet genom att placera dem i en sluten påse eller behållare (så att de inte absorberar främmande lukt). Du kan hålla dem i frysen.

För att göra smaken av nötter ljusare och mer mättad kan de torkas i en stekpanna.

1
Ссылка на основную публикацию
2019