Jordgubbe i sin egen juice för vintern: hur man bevarar arom och smak av bären. Prescription of caning jordgubbar i sin egen juice för vintern

Jordgubbe i sin egen juice för vintern: hur man bevarar arom och smak av bären. Prescription of caning jordgubbar i sin egen juice för vintern

Jordgubbarna är mycket korta och jag vill spara så mycket som möjligt i vinter för denna läckra och doftande bär. Jordgubbar är ganska capricious, och man bör försöka mycket svårt att skämma bort sig med en utsökt bär på vintern. Du kan självklart frysa bäret, men tyvärr, efter upptining, förlorar det sitt utseende. Denna typ av bär kan endast användas för att göra stopp för pajer eller matlagningskompot och gelé.

Jordgubbar i sin egen juice för vintern – de grundläggande principerna för matlagning

Jordgubbar kan skördas på vintern på många sätt. Koka av komposter, sylt och sylt. Men samtidigt kräver bärrynkorna, och beredningen själv en stor mängd socker.

Det mest framgångsrika sättet är att förbereda jordgubbar i din egen juice. Ja, den här metoden kräver mer tid och ansträngning, men resultatet är värt det.

För beredning av jordgubbar i sin egen juice för vintern använd halvliter burkar, eftersom sterilisering i dem kräver lite tid, vilket innebär att bären kommer att bevara mer gott och smak. Bankerna tvättas med läsk och sköljas ordentligt. Sedan steriliseras de över het ånga eller i en ugn och torkas. Locket steriliseras också.

Jordgubbar sorteras, de skadade och ruttna tas bort, varefter de tvättas ordentligt. Sedan sprids bären på handduken och torkas något.

Jordgubbar överförs till det emaljerade bassängen och täcks av socker, vars mängd anges i receptet och lämnas över natten för att tillåta att bären separerar saften.

Därefter läggs jordgubbarna på sterila burkar och steriliseras i en stor kastrull, genom att placera en handduk på botten eller genom att placera en gitter.

Recept 1. Jordgubbar i sin egen juice för vintern (1 sätt)

Ingredienserna

fem kilo jordgubbar

1

1000 g socker.

Metod för framställning

1. Jordgubbar sorteras ut och lämnar endast hela, utan tecken på skada och förfall. Ta bort stammarna och skölj.

2. Krukor, en volym av en halv liter gruva med läsk och skölj dem ordentligt. Sedan steriliserar vi dem ovanför ångan eller i ugnen.

3. Ordna bär på rena, torra burkar och stoppa dem till toppen. Bör vara ca 15 burkar. I varje häller vi 100 g granulärt socker och skickar det över natten till kylskåpet så att bären börjar ge juice.

4. Jordgubbe tömmer saften och bosätter sig. Nu fördela jordgubbar med juice från en burk på de andra två, fyll dem upp till “bältes” och täcka med lock. Detsamma görs med resten av bankerna.

5. Vi lägger burkarna i en stor panna och fyller den med varmt vatten så att dess nivå når “burkarna” på burkarna. Vi lägger kastrullen på en stark eld och sätter vattnet i koka. Sterilisera burkarna i ca fem minuter. Ta sedan ut burkarna, sätt dem ordentligt fast med lock. Om det finns sockerkristaller kvar i botten, vrid försiktigt burken tills de löser upp. Vi lagrar arbetsstycket i källaren.

Recept 2. Jordgubbar i sin egen juice för vintern (2 sätt)

Ingredienserna

tre fjärdedelar av ett glas socker;

300 g jordgubbar.

Metod för framställning

1. Försiktigt gå igenom jordgubbarna, ta bort krossade och bortskämda bär. Separera stjälkarna. Häll jordgubbarna med kallt vatten och låt dem ligga i fem minuter. Ta sedan bort jordgubbarna från vattnet och överför det till en kolv.

2. Förbered lock och burkar. Tvätta med sodavatten. Koka om locket i tre minuter. Skölj burkarna och sterilisera dem för ett par eller i ugnen i fem minuter. Steril kan torka med en steril burk. Häll i varje två skedar med ett glas socker.

3. Lägg ett lager jordgubbar över sockret, häll bären med socker (i mängden 1,5 matskedar). Fyll burkarna med jordgubbar tills de överflödas med socker. Skaka sedan försiktigt burken så att alla hål fylls och häll det återstående sockret.

4. Skydda med gasbind eller en trelagers bandageburk, och låt dem stå i tre timmar. Bären kommer att ge juice, sockret kommer att upplösas något och innehållet i burken kommer att lösa sig något.

5. Täcka burkarna med lock och lägg dem i en stor kastrull med varmt vatten, lägg på botten vikta tre gånger med en handduk till burkarna.

6. Låt vattnet i en kastrull över en låg värme kokas och sterilisera burkarna i en halvtimme. Var försiktig så att du inte låter det kokande vattnet koka. Steriliserade burkar tätt försegla, vrid locket ned och kyla, utan att förpacka. Förvara jordgubbar i din egen juice i källaren eller på annat häftigt ställe.

Recept 3. Jordgubbar i sin egen juice för vintern med citron

Ingredienserna

700 g jordgubbar;

en halv citron

200 g socker;

100 ml kokt vatten.

Metod för framställning

1. Jordgubbar ska vara saftiga och stora. Välj bär, ta bort de skadade och avlägsna svansarna och löv. Tvätta jordgubbarna, sätt dem i en kolsyrare och lämna för att bli av med överskott av fukt. Sedan sprida bär på en handduk och torka.

2. Skär bären i halva och lägg dem i ett skikt i en skål. Strö med socker. Så sätt ut alla jordgubbar, häll det med socker. För att göra detta använd halva normen för socker. Sedan stramar en skål med bär matfilm och lägger sig på en solig plats. Efter en och en halv timme kommer jordgubban att ge bort juice.

3. Häll jordgubben i pannan och häll ut vattnet. Detta görs för att sirap var “rätt” konsistens, för att vi lagar jordgubbar i vår egen saft, och inte sylt.

4. Sätt i det återstående sockret. Halva citron skärs i kuber och lägg till jordgubben.

5. Sätt pannan på elden och koka i en kvart i timmen. Jordgubbsmassa bör inte koka intensivt! Ta ut bitar av citron och släng dem bort. Citron bör ge bären en liten citrus smak.

6. Häll innehållet på pannan i en steril burk och stäng locket tätt. Kyl jordgubbarna i sin egen saft under en tjock handduk eller plaid. Håll arbetsstycket i källaren eller någon annan cool plats.

Recept 4. Jordgubb i sin egen juice med citronsyra

Ingredienserna

Jordgubbe – 1000 g;

citronsyra – 3 g;

granulärt socker – 350 g.

Metod för framställning

1. Jordgubbar för detta recept, ta inte för stor. Bär, helst revet från sängarna, skrapa och ta bort ruttna och skadade. Rör om jordgubbarna, placera dem i en sikta och låt dem dränera vatten. Sedan sätta bären på en servett, så de är något torkade. Överför de beredda jordgubbarna till emaljbassängen och häll den över med socker. Lämna björn på natten.

2. Häll den tilldelade jordgubbssaften i en separat panna och skicka den till elden. Juice bringa till en nära koka, tillsätt citronsyra till den.

3. Halvlådburkar tvättas med bakpulver, skölj dem väl och sterilisera dem över ånga eller i ugnen. Rengör burkarna noggrant. Koka locken i fem minuter. Ordna bären i burkar och häll jordgubbarens saft så att dess nivå inte når upp till två centimeter i nacken.

Lägg botten på en bred pan med en handduk eller montera ett speciellt galler. Häll vatten i det och lägg det på elden. Koka vattnet, sätt jordgubbarna i det och sterilisera dem från kokpunkten, i tio minuter. Tätt rulla locken och kyla, utan att vrida om. Förvara jordgubbar i sin egen juice i en källare eller annan cool plats.

Recept 5. Jordgubbar i sin egen juice för vintern i sirap

Ingredienserna

socker – 700 g;

Jordgubbar – 1000 g.

Metod för framställning

1. Vi sorterar ut jordgubbar, vi tar bort de skadade och sönderfallna frukterna. Vi rengör bär från svansar och löv. Tvätta jordgubbarna ordentligt, sprid det i en sil och vänta tills allt vatten dräneras. Sedan torkar vi bären på en handduk.

2. Överför jordgubbarna till det emaljerade bassängen och häll det över med socker. Vi lämnar på en sval plats för natten, så att hon börjar saften.

3. Filtrera saften i kastrullen. Vi lägger sautépannan på elden och koka den. På en sil sprider vi jordgubbarna i ett lager och försiktigt sänker dem i kokande sirap. Blanchera bären i ca 20 sekunder. Överför de blancherade jordgubbarna till torra sterila burkar och fyll dem med en tredjedel. Vi staplar så alla bär av en jordgubbe.

4. I sirapen häll det kvarvarande sockret, omrör hela tiden, koka och häll de resulterande sirapbären i burkar. Vi täcker med omslag.

5. Botten av en bred panna är täckt med en vikad trettid servett, vi lägger jordgubbar i det och häller vatten över bältesarna. Vi släcker och steriliserar från kokpunkten, tio minuter. Stäng noga på burkarna och kyla, utan omslag.

Jordgubbe i sin egen juice för vintern – tips och tricks

  • För konservering på så sätt använd medelstora bär av samma storlek. Så de kommer jämnt att värma upp.
  • Försök endast använda färska bär som döks på samma dag.
  • Jordgubb i sin egen juice kan användas för att laga dumplings, pajer eller pajer, och från sirap får du en doftande och välsmakande mamma.
1
Ссылка на основную публикацию
2019