Kakan “Napoleon” gjord av blöta bakverk är en efterrätt utan krångel. Recept av “Napoleon” tårta från färdig deg med olika krämer

Kakan "Napoleon" gjord av blöta bakverk är en efterrätt utan krångel. Recept av "Napoleon" tårta från färdig deg med olika krämer

Tårta “Napoleon” – en kulträtt av sovjetisk mat. Att förbereda det tar mycket tid och ansträngning, så “Napoleon” kan ses på våra bord endast på semester. Men tack vare det färdiga pufftestet kan du laga efterrätt oftare.

Tårta “Napoleon” gjord av blöta bakverk – de viktigaste principerna för matlagning

Bakgrunden av kakan är gjord av puffkakor. Att laga blöta bakverk, det tar lång tid och vissa kulinariska färdigheter. Inte varje husist kan klara av den här uppgiften. Om puffdegen visar sig vara fel, blir kakans smak bortskämd. Och sedan kommer till räddning färdig puff bakverk, som kan köpas i vilken butik som helst.

För kakan kan du använda jäst och bezdozhzhevoy puffdekor. Den är helt avfrostad, varefter den tunt rullas ut och skär ut kakorna med önskad form.

Kakor bakas i ugnen eller kokas i en torr stekpanna.

För “Napoleon” behöver du baka ca 10-12 kakor. En tårta är kvar och krossad i små smulor. Det används för att täcka kakan.

Blanda kakorna med en vanilj, smör, grädde eller någon annan kräm.

Det viktigaste är att ge kakan en bra blöt. Det är tillrådligt att laga det på kvällen och lämna det över natten.

Recept 1. Tårta “Napoleon” gjord av blöta bakverk med vanilj

Ingredienserna

ett paket av vaniljssocker;

1

en liter mjölk;

vitsocker – 250 g;

3 stora ägg;

40 g smör smör

kg puffjäst

75 g mjöl av högsta kvalitet.

Metod för framställning

1. Ta bort degen från frysen och låt den tina. Bordet sprinkles med mjöl, skär en bit degen och vrids lite i kakan. Sätt på en bakplåt och baka vid 180 grader i 20 minuter. Klippa korkarna i samma storlek. Färdiga kakor varma, och skuren i två stycken längs. Vik i en hög och klippa kanterna för att göra kakan jämn.

2. Häll mjölken i en liten kastrull och värm det till ett varmt tillstånd. Basta äggen i en djup skål, tillsätt mjölet, efter siktning. Sätt i sockret. Vispa allt med en mixer tills mjuk, konsistensen av tjock gräddfil. Se till att det inte finns några klumpar.

3. Ange äggblandningen med en tunn ström i mjölken och visp intensivt. Håll på spisen, viskas kontinuerligt tills bubblor visas på ytan. Ta ur kastrullen ur ugnen. I en het grädde sätter du olja och vanillin och skaka väl. Kyl ned.

4. Sätt en tårta på disken. Krämer rikligt överst och kanter. Så samla kakan tills kakorna och grädden kommer till ett slut. Strö med smul och stå i ca åtta timmar.

Recept 2. Napoleonkaka gjord av färdig deg med grädde

Ingredienserna

två förpackningar med 0,5 kg puffdekor

kräm i fetthalt av 33% – 250 ml;

400 ml kondenserad mjölk;

smör 82,5% – en förpackning.

Metod för framställning

1. Tina degen vid rumstemperatur. Utveckla det försiktigt och skär det i tre eller fyra stycken. Ta skålen på vilken du kommer att bilda kakan. Rul en portion av degen till storleken på en större maträtt. Sätt en tallrik på den och skär ut den runda kakan. Nakolite sin gaffel och skift till deco, täckt med pergament. Skivor avsatta. Sätt bakplåten i ugnen och baka i en kvarts timme vid 200 ° C. På samma sätt baka sex kakor. Baka kakor separat.

2. Anslut det mjuka smöret med kondenserad mjölk och vispa mixern med låg hastighet tills den är jämn. Kyld grädde piskar in i ett tjockt skum. Tillsätt vispgrädden i den oljeformiga kondenserade blandningen och blanda försiktigt med en spatel.

3. Varje tårta med mycket kräm och lägg den i en hög. Boka och toppen sprinkle också med grädde och strö med hackade strimlor. Blötlägg i 12 timmar.

Recept 3. Napoleonkakan tillverkad av färdigt puffdekor med smör och gräddfil

Ingredienserna

ett paket smör

Art. sur grädde oljig;

800 g av ett test av en jästfri puff;

Art. kondenserad mjölk;

150 g sockerrör.

Metod för framställning

1. För en tårta är det bättre att använda ett puffdekor, skuren i rutor. Vi tar degen ur frysen och lämnar den vid rumstemperatur för att avfrostas. Placera degen på ett pergament täckt med avkok. Vi piercerar den med en gaffel på flera ställen, och vi skickar den till ugnen i tio minuter. Baka på 190 C. På samma sätt bereda resten av kakorna. Ännu varmt, skära dem i två delar. En skorpa krossas i en smula,

2. Sätt sockret i skålen med gräddfil och slå den med en mixer tills den är jämn och jämn. Den första krämen är klar.

3. Skaka i en separat skål den kondenserade mjölken med ett mjukt smör. Vi förbinder de två krämerna och blandar spateln. Vi skickar grädden till kylskåpet.

4. Helt kylda kakor med grädde och sprida en på toppen av den andra. Vi lägger brädet på toppen och lägger en burk vatten överst. Vi lämnar kakan under belastning i cirka tio minuter. Därefter täcker du toppen och kanterna med grädde och strö med smulor.

Recept 4. Napoleonkakan gjord av blöta bakverk med jordgubbar

Ingredienserna

deg flakig – 0,5 kg;

ett halvt kilo färska jordgubbar.

kräm

sex st. l. pulveriserat socker;

två msk. tjock hemgjord kräm.

Metod för framställning

1. Ta bort degen från frysen och låt den vara helt upptinad vid rumstemperatur. Placera degen på bordet, beströdda med mjöl och skär det i åtta rutor. Varje tunna rulle och lägga sig på decocted med pergament. Prokalit med gaffel och baka till rödhet vid 200 C. Vik de färdiga kakorna med en stapel och klippa för att göra dem lika stora.

2. Piska grädden med en mixer tills fast skum, gradvis häller pulveriserat socker.

3. Tvätta jordgubbar, avlägsna svansarna och torka på en pappersservett. Skär bären i tunna skivor.

4. Lägg kakan på en tallrik, smörj den med grädde och sprid jordgubbarna. Täck med följande kaka och gör samma operation. Samla kakan. Du ska dekorera toppen med en grädde och strö den med smulor.

Recept 5. Tårta “Napoleon” gjord av blöta bakverk med mascarpone och körsbär

Ingredienserna

100 g pulveriserat socker;

ett halvt kilo flakigt bakverk utan jäst

vitt socker – 80 g;

250 g mascarpone ost;

Art. gräddfil med 25% fetthalt

150 g körsbär.

Metod för framställning

1. Ta puffdekoret, skär i kvadrater och låt det tinas. Rul testkvadratarna i en rektangel. Vi överför dem till deco, täckt med pergament, och skicka det till en kvart i timmen i ugnen. Vi baka vid 180 ° C.

2. Varje kaka är uppdelad i två delar. Klipp av det övre rostade lagret och krossa det i en smula.

3. Körsbär min under kranen, fri från svansar och ben. Vi sätter bären i en mixer. Här häller vi socker och avbryter till en homogen bärmassa.

4. Mascarpone kombineras med sockerpulver och gräddfil. Vispa allt i en tjock grädde med en mixer.

5. Vi lägger kakan på disken. Smörj det med gräddfil med gräddfil. Topp med ett tunt lager av körsbärpuré. Täck med följande kaka och upprepa proceduren. Vi samlar in tårtan och trycker den lätt med handflatan. Kakans topp och kanter är belagda med grädde och beströdda med smulor.

Recept 6. Tårta “Napoleon” gjord av blöta bakverk med ostkräm

Ingredienserna

kg puffdekor

kokosnötflis – 60 g;

mjölk – 650 g;

socker vanilj – 25 g;

ägg – två stycken;

salt;

vit choklad – 300 g;

mjöl – 50 g;

250 g Mascarpone-ost.

Metod för framställning

1. Ta bort degen från frysen. Avfrostning och uppdelning i åtta delar. Sprid en på bordet, strö med mjöl och tunt rulle. Fäst en maträtt på den, där det kommer att finnas en tårta och skär ut en cirkel. Använd en rullapparat, överför den till deco med pergament och baka i åtta minuter vid 200 grader.

2. Skär skivorna separat, kyla, placera i en påse och hugga rullappen i en smula.

3. Häll mjölken i en kastrull och sätt på långsam eld. I en separat skål, hammar två ägg, lätt salt och vispa med en visp. Häll i mjölet och slå igen, så att inga klumpar kvarstår. Tillsätt två skålar varm mjölk i blandningen och blanda.

4. Sätt i äggmjölksblandningen i mjölk i en smal droppe och koka, ständigt rör om tills de första tecknen med att koka uppträder. Avlägsna från plattan, tillsätt vaniljssocker och trasiga bitar vit choklad. Rör tills det är helt upplöst. Kyla grädden. I en kyld kräm tillsätt mascarpone och vispa tills det är slät.

5. Samla tårtan, varje tårta, promazyvaya grädde. Varje sekund strö med kokosspån. Toppa med grädde och strö med kokosspån. Du kan dekorera med Raffaello sötsaker. Sprida kanterna med smul från kakan.

Recept 7. Tårta “Napoleon” gjord av blöta bakverk med vanilj på en manga

Ingredienserna

hälften av Art. socker;

500 ml mjölk;

puffjästdeg – kg;

Art. kondenserad mjölk;

75 g semolina;

150 g smör

citron.

Metod för framställning

1. Fyll fullständigt de färdiga degen, dela upp i åtta delar. Varje lägger på bordet, ströts med mjöl och tunt rullning. En platta på vilken du kommer att bilda en tårta, klippa ut en cirkel. Nakolite det på flera ställen med en gaffel och skift med hjälp av en rullande pin på deco. Baka till rouge Färdiga kakor ostudite. Klipp bageriet också, kyla och hugga tills det är smuligt.

2. Häll mjölken i en sautépanna och lägg den på elden. Så snart de första tecknen på kokande uppträder, häll halvpannan med en tunn ström, blanda kraftigt i visp. Koka i fem minuter. Ta sedan bort från plattan och lägg till spannmålskalmen och citronsaften. Kyl ned.

3. Piska smöret med socker tills det är helt upplöst. Ange kondenserad mjölk och två skedar spannmål. Blanda tills enhetlig.

4. Skaka grädden och lägg upp högen. Kakans topp och kanter, och strö med smulor.

Tårta “Napoleon” gjord av blöta bakverk – tips och tricks

  • Avfro degen endast vid rumstemperatur. Använd inte en mikrovågsugn för detta.
  • Puff kaka från puff bakverk innan bakning pierce med en gaffel på flera ställen.
  • Efter att ha tagit kakan täcker du den med ett bräda och lägger lasten på toppen. Lämna i en halvtimme och bara sedan dekorera toppen och sidorna.
  • Ju längre kakan hälls desto mer ömma kommer det att visa sig.
1
Ссылка на основную публикацию
2019