Kognitiv matlagning: ostkaka. Goda recept på ostkaka – det finns ingen gräns för perfektion av hemgjorda konditorier!

Kognitiv matlagning: ostkaka. Goda recept på ostkaka - det finns ingen gräns för perfektion av hemgjorda konditorier!

Vid första anblicken kan det tyckas att kockost med mjöl – det är ostkakor, ostkaka, men inte en tårta. Men om vi tittar på denna metod för matlagning kex försiktig och förstå, kan ostkaka vara en favorit recept hemmafruar, på grund av sin enkelhet och den garanterade framgång i sin beredning. Låt oss bara titta.

Curd kex – de viktigaste tekniska principerna

Jämförelse ger alltid möjlighet att se fördelarna med en eller annan metod, hjälper till att göra rätt val. Nej, ingen uppmanar att överge traditionell teknik för halvfabrikat på kex på kallt eller varmt sätt, eller på en oljebaserad bas. Alla väljer vad de är vana vid, vilket är bättre.

Vi jämför. För kex av klassisk tar vi mjöl, socker och ägg. Låt oss undangå smak och aromatiska tillsatser som inte påverkar en prakt av halvfabrikat, bekvämlighet med beredning.

En frodig klassisk kex erhålls på grund av korrekt piskning av ägg, rätt tillsats av socker och mjöl. Andelen torra och våta ingredienser är 50/50. Det är – helt genomförbara villkor, om inte en, mest smycken steg i förberedelser, på grund av vilka många nybörjare och även erfarna hemmafruar inte gillar ugnen hembakade kakor, och föredrar att köpa dem, att ens veta att de bästa hemlagade desserter i världen inte existerar . Denna “förrädiska” stage – blandning av torr mjöl med ägg, som redan är perfekt fluffade och deras prakt i alla fall inte kan förstöras, inte kakan förvandlats till en tung, tuff och grov kaka. Vårdlös rörelse – efterrätten är bortskämd, det är nödvändigt att starta igen, och att tänka, vilken ansökan för att hitta de bortskämda produkterna.

Inte allt är så ledsen. Du kan lägga till margarin eller smör – du får läckra muffins. Men med tanke på volymen och massan av fyra äggkoppar mjöl och socker koppar (genomsnittligt antal ingredienser för en sockerkaka), oljan kommer att lägga för mycket, får du en mycket fet och tårta – inte ett mål utan ett behov av ett kex kaka.

Vi tar ut en bunke keso från kylskåpet, lägg till den, slå den, för större förtroende för uppgången – en sked full av soda, och problemet är löst! Vad har förändrats? Men att: räddad deg fermenterad mjölkprodukt med ett innehåll av kasein (mjölkprotein), mjölksyra, som vid reaktion med koldioxid soda allokeras, nyligen åstad fluffighet halvfabrikat förlorad. Om du tittar närmare, och förhållandet mellan vätska och fasta ämnen är heller inte sönder i testet, vilket innebär att kakan kommer att ha den önskade fukthalten kommer elasticitet och dessert kunna ära. Och det är allt!

Detaljer kan genomtänkas i arbetet, men principen är redan klar. Ta bara inte bort genom att lägga till ost. Mejeri- och äggvitor, trots liknande egenskaper när piskande och bakning, fortfarande har olika smak, och kasein, dessutom, har en ännu högre densitet och efter exponering för höga temperaturer. Från överskottet av kockost kan det vara mer styvt och “gummi”.

Höstostkaka med grädde

Det händer att kockosten – något eller mycket torrt, vilket innebär att i alla test kommer dess korn att vara synliga. För ostkakor är detta alternativ normen, och i kex ska kock ost bli osynlig. Det föreslagna receptet löser också detta problem.

ingredienser:

1

Höstost (9%) 250 g

Cream (15-20%) 120 ml

Ägg (P-1) 4 st. (200 g)

Soda 25 g

Socker 250g

Mjöl 650 g

Salt 10 g

Vanilj (pulver) 8 g

preparatet:

I torr stallost tillsätt en del av sockret, kokt för degen, blanda och låt stå, så att separationen av vassle börjar. Så blir ost blir lite mjukare och smidigare. Anslut den med grädde, häll blandaren till en homogen konsistens. Till det kan du lägga till mjölsalt och vanillin, och lämna sodavatten åt sidan: lägg till den i sista vändningen. Piska det återstående sockret med äggen. Anslut båda massorna och överför till den färdiga formen och fyll den upp till hälften. Degen kommer att stiga väldigt starkt. Form för att baka brettfett och strö med mjöl eller fodrad med oljat bakpapper. Blöt den halvfabrikat till full kylning, placera den på en träyta eller på ett galler.

Höstostkaka med bär för tårta med grädde

produkter:

Ägg, kostym stor 3 st.

Berry smoothie 140 g

Raffinerat socker 280 g

Naturlig ostmassa (36%) 220 g

Smör, grädde 135 g

Mjöl 700 g

Essens, frukt 10 mg

Bakpulver till deg 40g

Fint salt 15 g

Metod för framställning:

Kombinera mjölet med salt, socker och bakpulver, efter siktning. Separat, slå ägg och kombinera stearinost med bärpuré och smör. Tillsätt den slagna äggmassan till degens ostmassa, rör om och tillsätt den torra blandningen försiktigt, sikt försiktigt mjölet in i vätskan och omrör spateln. Degen ska ha en konsistens av tjock gräddfil, så om ostmassa eller fruktmassa var för flytande, tillsätt lite mer mjöl. Överför degen till den beredda formen och baka till den är klar vid medeltemperatur. Häll den kylda kexen horisontellt i tre delar. Sprid kakorna med vispad grädde, i kombination med hela färska bär. Kakan i skuren kommer att ha en färgskugga motsvarande den bärpuré som tillsattes till degen. Ett sådant recept kan användas för ljusa regnbågskakor, med kakor från olika bärfyllningar.

Höstostkaka – ingen dag utan chokladsmak

ingredienser:

Chokladdroppar 360g

Curd från helmjölk 180 g

Bakpulver 20 g

Vete mjöl (w / s) 350 g

Raffinerat socker 120 g

Färska bordsägg 4 st.

Rum 50 ml

Vaniljsmak – Smaka

Salt 10 g

Metod för framställning:

Smält chokladet. I en smält chokladmassa, något avkyld, lägg till kockost, vanilj, salt och rom. Kasta massan med en mixer tills en krämig konsistens erhålls. Separera proteinerna från äggulorna. Proteinerna svalna och vispa till fast skum, och äggulor lägger till ostmassa-chokladmassan och även piskar. I mjölkmassan tillsättes mjöl, som tidigare siktats. Blanda försiktigt degen och tillsätt försiktigt de whipped whitesna. Överför degen till en smurt form och baka vid medelhög temperatur.

Kockostkaka med torkade aprikoser och apelsiner

ingredienser:

Ägg 250 g (5 st)

Socker 125 g

Curd från helmjölk150 g

Krämig margarin (w / c) 100 g

Mjöl, vete 180 g

Vanilj 5 g

Torkade aprikoser 200 g

salt

Apelsiner 2 st.

Teknik för förberedelse:

Vispa äggen i skummet. Pundsocker och stallost med en bländare till en krämig konsistens. Kombinera båda massorna, tillsätt ett försiktigt siktat mjöl, vanilj, lätt salt. Tillsätt apelsinskalan. Smälta margarinet och häll det varma till degen under omrörning paddel. Täck bakplåten med pergament, häll degen och sprid den jämnt över arket med en spatel. Baka i 10-12 minuter vid 180 ° C. Häll saften i en kastrull och sätt de torkade aprikoserna. Koka, för att göra torkade aprikoser mjuka, slå den resulterande massan med en mixer. Sockerkaka mix sätta på en arbetsyta, pergament upp, ta bort papper och smeta kakan fruktfyllning. Rulla rullen, långsamt. Sätt på maträtten, sutur ner.

Choklad-ostkaka med kokosmjölk

ingredienser:

Mjöl 300 g

Ägg, stor 4 st. (270-280 g)

Stugaostsvikt, vanilj 250 g

Socker 120 g

Kokosmjölk 180 ml

Soda, kalcinerad 15 g

Kakaopulver 80 g

preparatet:

Ägg slår med socker tills volymen ökas 4 gånger. Förvärm mjölken och häll den varm med en tunn dricks, utan att stoppa piskningen, i äggmassan. Lägg till kockmassan. Fortsätt att slå. Kombinera mjöl, läsk och kakao, sikt, och tillsätt den torra blandningen i portioner till deg. Fyll delningsformen (28 cm) med 3/4 av volymen. Baka vid medium temperatur. Kallt kallt kex med en sträng snygga tunna kakor, olja dem med grädde, smaka på.

Höstostkaka med gräddfil

ingredienser:

Olja 80 g

Curd (36%) 150 g

Mjöl 350 g

Vanilj socker 10 g

Ägg 3 st.

Hemlagad gräddfil (tjock) 450 g

Pulver 100 g

Essens rum 5 mg

Socker 150g

preparatet:

Curd tårtan med en mixer, tillsätt olja. Separat, slå ägg och tillsätt socker till dem, upp till en fyrfaldig volymökning. Kombinera båda delarna av degen genom att tillsätta gradvis siktat mjöl, blanda. Överför degen till en bakplåt belagd med pergament. Baka till färdig vid 170-180 ° C Kallt kallt kex skuren i halva, dela de två kakorna. Pipa gräddfilen med pulveriserat socker. Smörj kakorna och kombinera. Om så önskas kan torkad grädde eller nötter sättas till sur grädde.

Curd tårta – användbara tips

Soda i kombination med fermenterade mjölkprodukter är aldrig märkbar i den färdiga produkten, såvida det givetvis inte missbrukas. Lägg sedan till det på alla degen, kombinera med en liten mängd yoghurt, curdled mjölk eller gräddfil.

Tro inte det när de säger att soda måste du först betala av syra, och sedan lägga till dem i degen när den har att reagera, släpps ut i luften all koldioxid som skulle stå i degen för att göra det frodigt. Anslut läsk med mjöl och andra torra ingredienser, och tillsätt syra till den flytande delen av degen. Rush inte samtidigt, skicka det färdiga degen till ugnen. Ge det att “tänka” eftersom soda är att något upplösas i flytande form, börja interagera med sura ingredienser och fördela åtminstone en del gas innan zapechotsya degen i ugnen.

I en frisk deg, “med deltagande av läsk”, är det särskilt bra att lägga till lite starka alkoholhaltiga drycker. Bakning kommer att bli mer frodig, doftande.

För söt tand: Om du älskar mycket söta bakverk, är det bättre att lägga till socker till fyllningen eller grädden. En stor mängd socker i testet gör det torrt, smuligt och sprött. På grund av den stora mängden socker stiger inte kexdegen bra och brinner.

1
Ссылка на основную публикацию
2019