Körsbärssylt är en ömtålig förberedelse för vintern. Recept av körsbärssylt: med citron, vinbär, jordgubbe, rosenblad

Körsbärssylt är en ömtålig förberedelse för vintern. Recept av körsbärssylt: med citron, vinbär, jordgubbe, rosenblad

Körsbär är en bär som mognar först.

Körsbär stimulerar immunitet, vilket försvagas efter en lång vinter och renar kärlen helt.

Från söt körsbär de gör kompotar och sylt, men det är sylt som visar sig vara särskilt gott och delikat.

Körsbärssylt – de grundläggande principerna för matlagning

Bär av söt körsbär själva har inte en ljus smak och arom, så ofta är sylt förberedd med tillsats av zest eller saft av citron och andra bär.

I körsbär har körsbär ofta maskar, som vi inte behöver, så bären är fördränkt i kallt vatten i en timme. Därefter tvättas körsbären, bären tas bort från pedicellerna och benen avlägsnas. Det finns flera sätt att göra detta. Ben kan avlägsnas med en speciell enhet eller en stift. Skadade och ruttna frukter använder inte.

De tvättade och skalade körsbären torkas, överförs till en lämplig skål och täcks med socker och blandas. Låt bären vara i en halvtimme.

När körsbäret kommer att ge saften, sätt disken med bären på spisen och koka dem, rör om i tio minuter. Kyl sedan blandningen och slipa den.

Metoden för slipning beror på resultatet som du vill få. Om massan återvinns genom en sikt, blir sylt en mjuk och homogen konsistens, för i slutändan kommer du att ta bort alla skinn.

En mer grov konsistens erhålls genom sylt, om allt är malet med en mixer.

1

I den resulterande markmassan tillsätt citronskal eller citronsyra och koka massan. Syltet hälls över sterila, torra burkar och rullas upp.

Recept 1. Körsbärssås med citronskal

Ingredienserna

kilo söt körsbär utan en sten;

två glas socker;

två citroner.

Metod för framställning

1. Körsbär suga i kallt vatten i ett par timmar. Töm sedan vattnet, begrava bären, ta bort dem från pedicellerna, placera i en kolv och skölj under rinnande vatten. Torka lätt bären och ta bort benen på något bekvämt sätt för dig. Det är bättre om du gör det över en kopp där du kommer att göra sylt

2. Körsbär, skalad av benen, lägg i en skål med mixer och pund. Häll den resulterande massan i en kopp, där det kommer att vara bryggt sylt.

3. Skölj citronerna, ta bort skarven från dem med en skarp kniv och pressa saften från dem. Tillsätt zest och citron till körsbärsmassan och blanda.

4. Sätt en marmelad på en långsam eld. När massan börjar koka, minska kraften till ett minimum, täck med ett lock och koka i 20 minuter, blanda med jämna mellanrum. Häll i sockret, rör om, värm upp och koka. Ta av locket och koka tills det är gjort, rör om. För att kontrollera beredskapen, droppa lite sylt på fatet. Klar sylt ska inte spridas.

5. Rengör bankerna sterilisera över ånga eller i en het ugn. Fördela färdigt sylt över burkarna och rulla upp dem. Bankerna vänder upp och ner. Håll sylt i källaren eller pantry.

Recept 2. Körsbärssylt med pektin

Ingredienserna

kilo söt körsbär;

naturlig citronsaft – 50 ml;

800 g socker;

4 g pektin.

Metod för framställning

1. Körsbär med stjälkarna för att fylla med kallt vatten, tillsätt salt till det och dra dem i två timmar. Töm sedan vattnet, lossa bären från stammarna och tvätta. Sedan, med en speciell enhet eller med en stift, ta bort benen.

2. Mala körsbären i mixern och överför den resulterande massan till det emaljerade bassängen. Fyll körsbären med socker och lämna i ett par timmar.

3. Sätt sedan bassängen med körsbär på intensiv eld och koka snabbt. Pektin späds ut med lite vatten. Häll det i kokande massa från den söta körsbären och blanda. Vrid elden till ett minimum och koka sylt, rör om cirka fyrtio minuter.

4. Häll i den naturliga citronsaften kort före slutet. Rör och stäng av elden och kyla något. Häll syltningen över rena, sterila burkar och tät försegling. Helt sval och lagra i en källare eller annan cool plats.

Recept 3. Körsbärssylt i multivarken

Ingredienserna

80 ml citronsaft;

ett halvt kilo socker;

kg söt körsbär.

Metod för framställning

1. Körsbär, utan att ta bort från stjälkarna, häll lite saltat vatten för att bli av med maskar, om någon. Töm sedan vattnet, skölja bären och ta bort från pedicelerna. Lätt torka och ta bort gropar med en speciell enhet eller stift.

2. Sätt bären i en skål multivarka och fyll i socker. Lämna en skål med körsbär på en sval plats för natten för att sticka ut saften.

3. Nästa dag, placera skålen i multivarken och aktivera “Jam” -läget i en timme. Täck inte locket. Temperaturregimen bör ligga i området 100-108 C. När massan börjar koka, ta bort skummet.

4. Efter 15 minuter mala björnen med en nedsänkt mixer och koka sylt i ytterligare en halv timme, blanda med en träspatel med jämna mellanrum. Häll citronsaften fem minuter före utgången av tillagningen.

5. Tvätta glasbehållarna noggrant med läsk, skölj och sterilisera i en het ugn eller över ånga. Koka locken. Fördela den beredda syltningen över den förberedda glasbehållaren och lätta locket på locken. Helt coolt och lagra i pantry eller källare.

Recept 4. Körsbärssås med persikor och rosenblad

Ingredienserna

gul körsbär – 200 g;

massa av persikor – en halv kilo;

femton kronblad av rosor;

socker – 700 g;

vermouth “Campari” – 80 ml;

naturlig citronsaft – 150 ml.

Metod för framställning

1. Persikor tvätta, skalla dem från pedicellerna och ta bort dem från skalen. Klipp frukten i hälften och ta bort benen. Peppers skärs i små bitar. Körsbärstvätt, ta bort löv och svansar. Ta bort benen från bären med hjälp av en stift eller en speciell enhet.

2. Finhackad persikor och körsbär i en aluminiumskål. Lämna frukt med bär i en timme och sätt på intensiv eld. Koka upp innehållet, häll sockret och häll i nypressad citronsaft. Rör om och koka allt på låg värme i tio minuter.

3. Lägg till mycket rosenblad och häll i vermouth. Blanda noggrant och insistera sylt i 20 minuter.

4. Tvätta glasbehållare med läsk, skölj noggrant och sterilisera. Ordna syltningen över de beredda burkarna och tätt locket. Banker med sylt inverterad och helt coolt. Förvara burkar med arbetsstycken i en källare eller annan cool plats.

Recept 5. Kirsebär körsbärssylt med gelatin

Ingredienserna

2 g citronsyra;

kg av söt körsbär;

4 g gelatin;

800 g socker.

Metod för framställning

1. Ta bort körsbärsbären från pedicellerna, placera dem i en kolv och skölj. Lätt torka körsbäret och ta bort benen från bären. Detta kan göras med en speciell enhet eller med en stift.

2. Ordna de beredda bären i en skål med en mixer och hacka. Överför den resulterande massan till en djup aluminiumskål och tillsätt allt socker. Låt den resulterande blandningen stå i ett par timmar.

3. Sätt skålen på en intensiv eld och koka. Medan bär kokar, häll gelatin med varmt vatten och rör om tills det är helt upplöst. När bären kokar, sänka värmen och häll en tunn ström av gelatinlösning under omrörning. Koka sylt i ytterligare fyrtio minuter.

4. Kort före kockens slut lägger du till citronsyra. Rengör glasbehållaren noggrant, skölj den under kranen och sterilisera den över ånga eller i en förvärmd ugn.

5. Lägg den färdiga syltningen över burkarna och tätt försegla dem. Vänd och helt kyla arbetsstycket. Håll sylt från den söta körsbären i skafferi eller källare.

Recept 6. Älskling från söt körsbär och krusbär

Ingredienserna

socker – 600 g;

körsbär – 750 g;

250 g krusbär.

Metod för framställning

1. Gåsbär tvättar, skal bären från stjälkarna och skölj noggrant. Häll krusbär med vatten och laga det tills det är mjukt.

2. Separera körsbär från stjälkarna, sätt bären i en kolv och skölj. Ta ut benen med en stift eller med en speciell enhet. Torka lätt bären och sätt dem till krusbär. Rör om och fortsätt att laga mat.

3. Lägg gradvis socker till körsbärs- och krusbär och omrör hela tiden och koka. Placera blandningen i en sik och gnugga den med en träspatel. Kasta massan i en skål och fortsätt att laga mat tills det är tjockt.

4. Tvätta glasbehållarna och sterilisera dem. Ordna den beredda syltningen på sterila, torra burkar och rulla. Koka körsbärsämnena helt och lagra dem i källaren eller pannan.

Recept 7. Pärla från söt körsbär och vinbär

Ingredienserna

körsbär – kg;

socker – en och en halv kg;

dricksvatten – 100 ml;

röda vinbär – kg.

Metod för framställning

1. Ta bort vinbäret från kvistarna, sätt i en sikt och tvätta noggrant. Sätt bären i en kastrull och lämna ett tag. Lägg sedan en kruka med vinbär på spisen och koka, ständigt rör om tills det är mjukt.

2. Spänn den resulterande massan genom gasbindning, halvviktad. Tryck inte på vinbäret för att göra saften transparent. Du borde få ca 1,5 liter juice.

3. Separata körsbär från pedicons, tvätta väl och lätta att torka. Ta bort benen från bären och samla den extraherade saften. Tillsätt körsbärsbär till en kastrull, tillsätt lite vatten, häll 300 g socker och laga björnen tills det är mjukt under en kvart i timmen. Mala sedan allt med en nedsänkt mixer.

4. Sätt det återstående sockret i den resulterande massan och häll i vinbärsjuice. Koka allt och koka tills sylt börjar tjockna. Ta bort skummet med skum.

5. Tvätta glasbehållaren och sterilisera den noggrant. Koka sylt häll över beredda banker och försiktigt rulla dem. Vänd krukorna upp och ner och svalna helt fast.

Pärla från söt körsbär – tips och tricks

I bär av färska körsbär kan det finnas maskar, som inte kan ses med en extern undersökning, så bären ska blötläggas i saltat vatten för att bli av med dem.

Jam är bättre att laga mat från röda körsbär.

Till konsistensen av syltningen blev homogen och öm, slipa de kokta bären genom en sikta.

Tillsätt pektin till körsbärsmassan för att göra syltaren tjockare.

1
Ссылка на основную публикацию
2019