Körsbärssylt: hur man lagar körsbärs körsbär

Körsbärssylt: hur man lagar körsbärs körsbär

Körsbär från körsbär – en allmän beskrivning

Sommaren är i full gång! Frustrande buskar och träd har redan börjat ge sina saftiga, användbara frukter, det är dags att tänka på hemberedningar. Vad kan vara bättre än att få en burk sylt på vintern och njuta av smaken av förra sommaren! Presenterar din recension körsbärssylt, inte bara läckra, men också utomordentligt användbar.

Trots allt är körsbäret själv ett äkta vitamin- och mineralkomplex som absorberar en stor mängd vitaminer (C, karoten, PP, Grupp B); kalium och magnesium, som, liksom luft, behövs av hjärtmuskeln; kalcium; järn; natrium etc. Körsbär från körsbär är beredd från bär av vilken färg som helst, om de bara var saftiga och mogna. Erfaren hemmafru rekommenderar oss dock sådana körsbärssorter som Napoleon Black, Napoleon Pink, Francis och Trushenskaya.

Körsbär från körsbär – beredning av rätter

Nu måste du välja disken och utrustningen korrekt, så att körsbärssylten lagras längre och förlorar inte dess användbara och smakliga egenskaper. Till att börja med kom ihåg att syltet är bäst tillagat i rostfritt stål, mässing eller aluminiumskrukor, vars volym ska variera från 3 till 7 liter. Rätter med större kapacitet rekommenderas inte för användning, eftersom bären krossas under egen vikt och syltet är för kokt.

För att inte förstöra färgen på framtiden för sylt när matlagning det är nödvändigt att interferera med en träspatel och skummet samlas in från det rostfria stålet slitsad sked. Vi häller ut den beredda syltningen från den söta körsbären till glasburkar med en kapacitet på upp till 2 liter. Ta dig tid att tvätta dem innan förpackning, skållas med kokande vatten och sedan välta på Towelie och torkas för att helt ta bort fukt (banker måste vara helt torr!).

Körsbärssås – Beredning av bär

Så är disken redo för oss! Låt oss nu ta itu med bären. Jam från körsbär kokas med ben och följaktligen utan dem. Men de aromatiska och smakämnena av sylt med ben på grund av en specifik mandelsmak förbättras något. Dessutom är köttets separation från benen en mödosam uppgift, och inte varje värdinna kommer att ha tillräckligt med tålamod för detta.

Om du fortfarande bestämmer dig för att förstå sylt från körsbär utan gropar betyder det att du måste beställa inte bara med tålamod utan också med speciella benstygare. Dessa enkla anpassningar gör det möjligt att minimera förlusten av juice och användbara element från massan.

Innan tillagning sylt av körsbär frukter med frön föreslagits att först genomborrningsstift eller fest körsbär 90 graders kokande vatten under en minut, för att ytterligare sirap kunde tränga in i dem snabbare.

Körsbärssylt – recept 1 (pitted)

Sådan sylt är mer lämplig att laga mat från en bär av lätta kvaliteter, helst – från en söt körsbärsvit. De insamlade frukter noggrant tvättade under rinnande kallt vatten, låt torka något och ta bort från alla ben med hjälp av enkla verktyg (förresten, i detta fall, kan du använda en vanlig och hårnålar).

För att förbereda sirapen är det nödvändigt att ta 200 ml vatten och 1 200 gr för 1 kg råmaterial. ocker. Socker hälls i köksredskap, hälls med vatten (kallt) och omröres ständigt och kokas. I den kokande massan av tillsätt bär. När körsbärssyltet börjar koka tar det omedelbart bort från plattan och får stå i tio till tolv timmar. Efter denna tid sätts igen sylt på elden, hålls koka och sedan svalnat. Denna procedur upprepas 3-5 gånger. Den sista gången du spenderar den läggs en nypa vanilj och vaniljssocker till körsbärsyltet. Den färdigkylda efterrätten hälls i burkar (1 liter), rullas upp eller täcks med täta polyetylenlock.

1

Körsbärssylt – recept 2 (med ben)

Råmaterialet för sådan sylt kan tjäna som en bär av något slag. Skadade, skadade frukter ska omedelbart kasseras, och hela och kvalitetsvaskade, torkade. Vi förbereder sirap på samma princip som i första receptet, ta bara socker för 200 gram mindre per 1 kg råmaterial. Efter att ha kokt sirapen, tillsätt bären.

När sylt zaburlit, och agera på de bubblor på ytan, ta bort den från spisen och agera i enlighet med receptnummer 1 med den enda skillnaden: Jam körsbär med ett ben bör inte insistera 10-12 (som i den första versionen), och 3-4. Den färdiga efterrätten är packad i burkar.

Körsbärssylt – recept 3 (utan gropar med valnötter)

För matlagning behöver vi: 1 kg socker, 350 ml vatten, 1 kg söt körsbär, citron, ¼ tsk vanilj, 300 gr. valnötter.

Förbered bären och ta bort benen från dem på det sätt som beskrivs ovan. Klipp valnötterna i bitar lika med benen (du kan göra lite mer) och sätt varje skiva i den söta körsbären. Därefter förbereder sirap: Häll socker vatten, koka upp i vikt, inte att förglömma de täta agitation, sirap bort från värmen och häll dem körsbär, fyllda med en mutter, så att sirapen helt täcka bär.

Låt dra i tre timmar, sedan lägga på låg värme (inte koka sirapen måste att chereshenki inte kollapsat) och koka sylt med körsbär frukt tills genomskinlig. 2-5 minuter före slutet av matlagningen i sylt, tillsätt citronsaft och lite vanilj. Det är önskvärt att hälla den beredda syltmen varm och tätt stängd med lock.

Körsbärssylt – användbara råd från erfarna kockar

Om du har barn hemma så kommer de definitivt att vara kandad frukt kokad från delar kokta i sirap bär. De kan ges till små sötnos istället för godis, det blir mycket mer användbart!

Det bör sägas om korrekt lagring av körsbärssylt. Förvaras i mörka, svala och torra rum vid en temperatur av högst 8-12 grader, helst i underjordiska eller andra platser som är reserverade för vegetabilisk konservering. En lägre temperatur gynnar syltet i sylt och en högre temperatur ökar absorptionen av fukt från luften, vilket leder till en snabb försämring av produkten.

1
Ссылка на основную публикацию
2019