Sallad med skinka och ost – aptitretare, garnering eller en separat maträtt? Regler för att kompilera, fylla och servera sallader med skinka och ost

Sallad med skinka och ost - aptitretare, garnering eller en separat maträtt? Regler för att kompilera, fylla och servera sallader med skinka och ost

Den som uppfann sallader, och gjorde människor till en ovärderlig tjänst, var ett geni.

Historiker hävdar att sallad som en maträtt var känd i antika Rom. På den tiden bestod det av en grön, kryddat med salt, honung, peppar och ättika.

Många århundraden disken existerade i denna version.

En gång i Frankrike, i mitten av det senaste årtusendet, ändrades salladen något – det började laga mat med andra lövgrönsaker: salladsblad, gröna lök och vitlök, mynta. I denna form fanns det till slutet av artonhundratalet, när kronärtskockor, gurkor och kål äntligen föll in i den.

Sedan dess har olika sallader vuxit knappt med hastigheten på den aritmetiska progressionen.

Gradvis började matkompositionerna kompletteras inte bara av nya typer av grönsaker och grönsaker, men också av kött, fisk – absolut allt som passar för mat.

Sallad med skinka och ost – allmänna tekniska principer

Trots en sådan svimrande mängd ingredienser som kan användas för att göra en sallad, Det finns några regler för att välja produkter. Ibland måste dessa regler följas för att förbättra smaken av sallad, och i vissa fall är överensstämmelse med dem förenade med vården.

Sallad är en maträtt som bereds direkt före konsumtion. Kom ihåg att de flesta grönsaks- och fruktsalladerna förlorar alla sina användbara näringsegenskaper inom en timme efter förberedelsen, och om felaktiga lagringsförhållanden kan skada kroppen. Säsadsallader innan du serverar eller serverar salladsdressingar i kastruller, separat, eftersom förbandet accelererar förstörelsen av vitamins välgörande egenskaper, främjar aktivt fermenteringsprocessen av maträtten.

På typer av dressingar för sallad

Det finns två huvudtyper av förband, på basis av vilka såser till sallad är beredda.

1

Den första typen består av vegetabiliska oljor och vinegars. I sådana förband, förutom kryddor, lägg till en mängd kryddiga örter. Den andra typen är tjocka såser, på basis av yoghurt, grädde. Vanligtvis framställs olja och vinägerbaserade förband för grönsaksalat, tjocka såser, som huvudsakligen används för sallader från kött och fisk.

Enastående popularitet har använts i mer än ett sekel majonnäs. Produkten är högkalori och smaklig. Men i de fall då det kan ersättas med gräddfil, yoghurt eller vegetabilisk olja, är det fortfarande bättre att föredra de sista av de listade såserna. Enligt resultaten från den senaste medicinska forskningen, kan majonnäs, förutom att ha en hög kaloriinnehåll än sur grädde eller grädde, avsevärt öka arbetsbelastningen i levern och hela matsmältningssystemet.

Läkare rekommenderar att man åtminstone åt en sked full gräddfil, som också bidrar till hjärnan, och majonnäs införs i kosten mindre ofta.

Detta är en användbar och anmärkningsvärd varning. Men det finns alltid ett val för alla.

Om du vill ha en dressing från gräddfil var det mer utsökt, du kan berika det med ytterligare ingredienser.

Typer av sallader och regler för arkivering

Alla sallader är indelade i komponenter, typer av värmebehandling.

Till vegetabiliska sallader ingår sallader från kokta och råa, inklusive – gröna grönsaker;

Det finns också sallader från kött, fjäderfä, fisk och skaldjur. I denna grupp ingår sallader med namn för huvudkomponenten, till exempel: i kycklingsalat förutom huvudproduktet innehåller fjäderfä lök, gröna, vissa grönsaker. Sådana sallader kallas också blandade. Blandade sallader kan innehålla grönsaker och kött, ost, ägg eller – fisk, grönsaker, ost.

Fruktsalader hänvisas till efterrättdiskar: de består som regel av frukter och bär, söta och mjölkiga krämiga dressingar. Även om det ibland ingår salladslökar inte bara frukt och bäringredienser, utan även andra produktgrupper: choklad, kakor, honung, nötter. Sammansättningen av fruktsallader kan inkludera t ex zucchini eller morötter, även om dessa produkter tillhör kategorin vegetabiliska produkter.

Vegetabiliska sallader serveras till huvud-, kött- eller fiskrätt. Dessertsalat äts separat eller efter huvudmåltiden.

Sallad kan vara en självständig maträtt, om det exempelvis innehåller kött, bönor eller pasta, vilket gör det till en kalori och näringsrik maträtt. Om salladen är kokt på ett varmt sätt – med hjälp av matsmältning, ångkokning och anslutning av ingredienserna i varm form – kan det serveras som en självständig maträtt. Vanligtvis är dessa sallader förberedda till frukost eller lunch, det är – på morgonen.

Enligt leveransformen kan salater blandas, det vill säga när alla ingredienserna kombineras i en total massa; Layered sallader liknar kakor i form, med flera lager av olika komponenter; Snackssallor kan serveras i rullar, tartlets; sallader-cocktails serveras i glasögon eller kremankah, och vid bordet äter de, växlar till en tallrik.

De säger det en riktig kock kan laga maträtt från vad som finns till hands och för detta behöver han bara två eller tre grundläggande ingredienser. Salladen bidrar mest till detta. Till exempel, för en sallad med skinka och ost, behövs dessa två komponenter. Alla andra produkter kan väljas till huvudingredienserna i enlighet med smakens harmoni, med en viss teknik för bearbetning av produkter.

Recept 1. Cocktail sallad med skinka och ost, puffed

ingredienser:

• Orange

• skinka

• Svisar

• majonnäs

• Ägg kokta

• Ost “Feta” (eller brynza)

• Gurka, färskt

preparatet:

Alla produkter för sallad tas i samma mängd, i vikt av netto.

Alla beredda ingredienser skärs i identiska, mycket små kuber och placeras i ett högt porslin med ett kort ben, skiktvis: ost, gurka, kokt ägg, pommes frites, skinka, apelsin. Varje lager av sallad är lätt smurt med majonnäs. Den är dekorerad med samma ingredienser. Också för dekoration rekommenderas att använda knivar för snittskärning.

Recept 2. Cocktail sallad med skinka och ost «Waterlily»

ingredienser:

• Lök, vit eller glödlampa 3 st. (de största lökarna)

• Skinka, kyckling, 250 g

• Citron, stor 1 st.

• Ost, rökt, “pigtails”

• Lök, grön (fjäder)

• Gurka, färskt

• Äggula, kokt 3 st.

sås:

• majonnäs 67% 75 g

• Hackad dillgrön 30-40 g

• Vatten 50 ml

• Svartpeppar, salt – efter smak

• Citronskal, färsk 25 g

• Vitlök – 1 liten tand

preparatet:

Stora glödlampor skärs över, zigzag linje. Ta bort den största, övre scaly laminaten. De övriga lökarna kan användas för andra rätter.

Ta bort skalen från citronen och efter att ha pressat saften ut ur det, gör en marinaden. Häll citronsaft i en skål, tillsätt kallt, kokt vatten, salt och socker (efter smak). I marinaden måste du först skära ut “urbenk” från lök och sedan – skära med långa rånar, gröna lökar.

Gurkor skuren i ovala tallrikar, skinka, samt gröna lök, strån av samma längd, 2-3 cm.

Ost “flätor” skärs också med remsor, och sedan separeras varje remsa i separata, tunna fibrer.

Sträng skinken stammar med gröna lökar mellan varandra, i en bunt, 7-9 stycken.

I ett glas eller kremanku med ett högt ben lägger du skivor färsk gurka och stenglar med gröna lökar – “löv av en vattenlilja”. Ovanifrån ligger i mitten “sepal” från lökskalorna. I mitten av “vattenliljan” sattes upp en massa skinka, bunden med en stam av gröna lök. På skinken lägger du ut de disassemblade “trådarna” av rökt ost: du borde få en magnifik, som en spetsboll, fyller hela glödlampan i diameter. Om så behövs, applicera därför ostmassan i palmerna lätt och bilda den här bollen. Ost “stamens” på toppen strö med krummer av kokt äggula. Sätt ett glas med en sallad på en tallrik fodrad med en servett. Sås att servera i en såsskål, separat.

Rör om vattnet med majonnäs, häll i den massa huggna vitlök, dill och citronskal, krydda såsen med kryddor.

Recept 3. Cocktail sallad med skinka och ost

ingredienser:

• Morötter

• Äpple, söt och sur

• Ägg

• Ost, hårt

• Lök, syltad

• Skinka, halvrökad

• majonnäs eller gräddfil

preparatet:

Förbereda redskap med saltvatten – för riven morötter, sött och surt vatten – med socker, citronsaft (eller äppelvinäger) – för att marinera de hackade lökarna. Efter en halvtimme, ta ut morötterna och löken från lösningarna, lätta att torka.

Skinka och ägg skärs i små kuber. Sedan gnuggar vi osten stor, och slutligen tre söta och sura äpplen, efter att ha rengjort dem och avlägsnat kärnan. För att förhindra att äpplen oxiderar, krydda dem omedelbart och blanda noggrant med gräddfil eller majonnäs.

I höga croutons börjar vi bilda en maträtt – vi lägger ingredienserna vackert, i lager:

1. Pickled lök

2. Delar av skinka

3. Hackad grönska

4. Apple

5. Morötter

6. Ägg

7. Ost.

Tankning till sallad serveras bättre på bordet separat, så att saften inte sticker ut före tiden och skålen blir inte till en oförståelig, tjock massa som flyter i sås.

Innan du serverar, glöm inte att dekorera salladen. Du kan begränsa dig till gröna löv; om det finns en önskan – skära ut morötter eller ägg “blommor”.

Recept 4. Tomater och svarta oliver i en varm sallad med skinka och ost – improvisation i italiensk stil

Sallader serveras förutom huvudrätter. En sådan sallad kan väl vara en självständig maträtt, och det behöver inte kompletteras med något annat än efterrätt och kaffe.

ingredienser:

• 100 g oliver

• 200 g körsbär

• 50 ml olivolja

• 300 gram kokt pasta, “bågar”

• 200 gram skinka kokta

• 8 – 10 skivor av gräddeost

• Basilika och arugula

• 25 ml citronsaft

• Salt, peppar efter smak

preparatet:

Skinka skuren i tjocka ryggar (ätpinnar), en lång 5-6 cm Vikta skinken i skivorna med ost. De erhållna rullarna upphettas i en mikrovågsugn för att fixera osten på skinkliden. Skär sedan dem i tjocka cirklar – varje rulle.

Om oliverna är stora, skära ringarna. Små bär – lämna hela.

Körsbärs halvor lätt stek i olivolja. I en stekpanna, till stekt tomater, lägg till pasta och värme.

Kombinera alla beredda ingredienser, lägg till stora basilikablad och arugula. Innan servering säsong med kryddor och citronsaft.

Recept 5. “Körsbär” och Brysselkål i sallad med skinka och ost – varm sallad

ingredienser:

• 150 g körsbär

• 150 gram skinka kokta

• 200 g bröstspiror

• Osthård 100 g

• Färska grönsaker av dill

• Olivolja 70 ml

• Vitlökssås

• Bönor, kokt 100 g

preparatet:

Klipp kål i fyra bitar och steka tills halvfabrikat. Tillsätt skinka och bönor med stor tärningskur lite pripuv, lägg i grytor-hummertomaten och simma ett par minuter.

Överför till en stor salladsskål och krydda med vitlöksås. Dekorera salladen med hackad dill och riven ost.

Recept 6. Bulgarisk peppar i en sallad med skinka och ost

ingredienser:

• 100 g färska paprika

• 150 gram rökt, kokt skinka

• Kål, Peking

• Gräddfil och persilja grönsaker för tankning

• 100 g morötter på koreanska

• Osthård 100 g

preparatet:

Förberedd sallad, köttig peppar finhacka (gröna och röda färger, ljusstyrka rätter), sugrör, med Peking kål. Riv osten grovt, skinka, skuren i långa, tunna remsor Blanda alla ingredienser framställda i bulk potten och rör om. Om nödvändigt, krydda med kryddor.

Recept 7. Bulgarisk peppar i en sallad med skinka och ost

ingredienser:

• purjolök

• Ost, medelmjukhet (med neutral smak)

• Citron (juice för betning)

• Peppar, söt

• Ananas, konserverad (kuber)

• Skinka, soltorkad

• Mayonnaise med peppar, svart, jordad

preparatet:

Alla ingredienser, utom majonnäs och paprika, tas i lika stora mängder. Purjolöket skärs i ringar, ströts med citronsaft eller äppelcidervinäger och får bryggas. Beredda komponenter skärs i kuber av medelstorlek, inklusive ost. Färdig salladsäsong med varm majonnäs, med peppar. Om så behövs, krydda såsen med lite vitlök för piquancy.

Recept 8. Svampar marinerade i sallad med skinka och ost

ingredienser:

• Marinerad kantareller (liten) 150 g

• Ost, Roquefort 70-90 g

• Ananas (ringar) 3-4 delar.

• Oliver, grön (pitted) 100 g

• Skinka, rökt (eller balyk) 200 g

• Citron (för marinade)

• majonnäs

• Kål, Bryssel 10-12 stycken.

preparatet:

Förbered en lump för kål, Bryssel från juice, socker och salt. Klipp kål, skär i fyra stycken i en marinade i 45-50 minuter. Skiv oliverna längs bären, i hälften. Skinka, ananasringar, skuren i trianglar. Ost på en rivare är tunn med tunna plattor, inte stor. Pickled den betade kålen från vätskan och låt marinaden avta. Anslut alla produkter och fylla på.

Recept 9. Svamp i en varm sallad med skinka och ost

ingredienser:

• Mjölk 0,5 kg

• Ost, krämig (krämig) 3 msk. l.

• Skinka 250 gram kokt

• Olja (för rostning)

• Creme 15% (för sås) 50 ml

• Kryddor, vitlök och grönsaker (för sås)

• Broccoli 150 g

• Potatis, stekt “pommes frites” 100 g

• Dill, purjolök (för arkivering)

preparatet:

Svamp och blomställningar av broccoli för att förbereda och steka separat på någon vegetabilisk olja.

Att steka pommes frites, skinka, skuren med halm – också separat. Förbered alla beredda ingredienser i en kolander efter stekning för att avlägsna överskott av fett.

Därefter kan de kombineras i en salladsskål och kryddat med en sås beredd från ostblandad ost, dill och grädde.

Såsäsong med vitlök och kryddor. Stänk färdig maträtt med citron. Ta en varm sallad innan du serverar.

Recept 10. Schweizisk, klassisk sallad med skinka och ost

ingredienser:

• Inlagda eller betade gurkor

• Schweizisk ost (extra hård)

• Kokt och rökt skinka

• Yoghurt, osötad (för tankning)

preparatet:

Traditionell sallad har många olika variationer, men det innehåller nödvändigtvis de listade komponenterna. Tekniken för dess förberedelse är intressant – till skillnad från många andra sallader tar denna maträtt till infusionstid, efter förberedelse och tankning. Efter blötläggning i kylskåpet, får fatet den mest levande, rika smaken.

För en sallad måste du bibehålla samma proportioner av alla ingredienser, som också är lika skurna med ett tunt och långt halm.

Sallad med skinka och ost – tips och tips

• Blanda dem i varm form med kokta grönsaker i sallader, så att salladen bibehåller sin friskhet längre.

• Smaken av en maträtt beror oftast på hur man skär sallader. Försök att skära mat av samma storlek. Metoderna för skärning kan vara olika. Om sallad inkluderar ärtor, bönor eller i kombination, till exempel, morot eller kål, kål, morötter eller gurkor faktum, som ingår i sallad, eller kan skäras till remsor eller kuber. Skivningsmetoder anges vanligtvis i recept, som rekommenderas. Men ingen förbjuder att experimentera – det kan ganska hjälpa till att skapa en ny sallad, med mer intressant smak.

1
Ссылка на основную публикацию
2019