Sucul de casă de casă este fabricat dintr-o varietate de fructe și fructe de pădure.
Respectarea regulilor și a succesiunii acțiunilor va garanta primirea unei băuturi naturale și de calitate.
Contents
- 1 Vinul uscat la domiciliu: principii generale de gătit
- 2 Vinul uscat la domiciliu din struguri
- 3 Vin uscat la domiciliu din mere
- 4 Vin uscat uscat la domiciliu
- 5 Vin uscat la domiciliu din fruct de arahide
- 6 Vin roșu uscat la domiciliu
- 7 Vin uscat la domiciliu din coacăz negru / alb
- 8 Vin uscat de la solduri de trandafiri la domiciliu
- 9 Vin de secară de cătină din casă
- 10 Vin uscat la domiciliu: trucuri și sfaturi utile
Vinul uscat la domiciliu: principii generale de gătit
Vinul este un produs de procesare a zahărului în alcool prin drojdie.
Vinul uscat diferă de alte categorii de vin cu un conținut minim de zahăr. Într-o băutură care este făcută din fructe cu un conținut ridicat de zahăr, nu mai este nevoie de zahăr suplimentar.
Cel mai popular material pentru vinificație este strugura. Boabele sale conțin o cantitate mare de suc și drojdii naturale de pe suprafață.
Puteți folosi, de asemenea, pentru a găti rândul său, mere, cireșe, cățeluș, coacăze, coacăze și alte fructe de padure.
Vinul este fabricat din fructe maturate pe deplin. Bomboanele nesănătoase contribuie la umezirea băuturii – suprapopul va da un gust amar.
Colectați materiile prime vinicole pe vreme uscată (înainte de colectare timp de câteva zile nu trebuie să existe ploaie). Acesta este un punct important, deoarece ploaia spală drojdia de legume din fructe de padure. Trebuie să avem timp să recoltăm înainte de primul îngheț pentru a salva drojdia de la moarte.
Bomboanele sau fructele trebuie sortate imediat, dar nu spălate. Îndepărtați crenguțe, frunze, fructe decăzute și uscate. Materialul brut selectat este distilat în suc.
Vinul uscat la domiciliu din struguri
Strugurii, sfâșiați pentru a face vin, nu pot fi depozitați mai mult de o zi și jumătate sau vor începe să acruze. Bomboanele nu se spală. Există două opțiuni pentru prepararea vinului din sucul de struguri. Ambele sunt la fel de acceptabile.
1. Întindeți fructele, încercând să nu pierdeți nici un singur lucru. Faceți toate lucrările în mănuși, deoarece sucul pătrunde puternic. Strugurii nu pot fi presați de presă sau pot folosi aparate de uz casnic pentru a obține sucuri – puteți deteriora oasele, ceea ce va aduce amărăciune la vin. Nu se recomandă utilizarea bilelor metalice pentru a evita oxidarea. Dacă este necesar, este mai bine să utilizați o zdrobire din lemn. Masa rezultată este plasată într-un recipient și acoperită cu un strat gros de tifon. În primele zile, sucul va începe să se îngroape, iar pasul cu un capac va apărea în partea de sus. În acest stadiu, trebuie să amestecați pulpa de mai multe ori pe zi pentru a preveni souring. Următorul pas este separarea sucului de celuloză. În porții mici, se trece prin tifon sau cârpă și se toarnă în feluri de mâncare pregătite. În pasta este încă suficient suc. Prin urmare, nu este aruncat, ci umplut cu apă caldă, stors și filtrat din nou. Concentratul diluat este turnat în vrac.
2. A doua opțiune este mai ușoară. Sucul este stoarit imediat și plasat într-un vas de fermentație fără fructe de pădure (pulpă). Această metodă este utilizată pentru producerea vinului alb.
Opțiune ideală pentru tancurile de fermentație – sticlă de sticlă. Vasele trebuie să fie curate și uscate.
Dimensiunea este determinată în funcție de cantitatea de struguri. La volume mici este posibil să folosiți borcane de sticlă pentru 5-10 litri.
Trebuie remarcat faptul că capacitatea trebuie umplută cu un must numai 3/4. Trimestrul rămas va fi preluat de spumă și va elibera dioxid de carbon.
Pe flaconul cu suc, este necesar să fixați sigiliul hidraulic. El nu va lăsa vinul acru, iar prin el va fi eliberat dioxidul de carbon, format în timpul fermentației.
Deoarece este adecvat un sigiliu de apă mănușă medicală. Ea este pus pe gât și înfășurat cu bandă pentru fiabilitate. Pentru a ieși din gaz cu un orificiu perforat pe un deget. În timp ce vinul fermentează, mănușa rămâne umflată.
O bună oprire a apei este obținută de la un dispozitiv medical pentru perfuzie intravenoasă (picurător). Un capăt al conductei este plasat într-o sticlă, celălalt este trecut printr-un dop sau capac și coborât într-un borcan de apă. Plasați conexiunea cu ștecherul / capacul cu plastilină sau chit. Potrivit pentru etanșare și făină, diluată în apă. Bulele din bancă vă vor informa că procesul se desfășoară în mod normal.
Vinul de casă este bântuit de la un an și jumătate la trei luni.
Temperatura este cea mai potrivită pentru fermentație 16-25 ° C. Vinul nu este recomandat să se supună schimbărilor de temperatură. Când este coborât, drojdia nu mai funcționează, iar când crește, mor.
Dacă după câteva zile vinul sa oprit fermentând (mănușa a fost aruncată în aer, nu apar bule), atunci drojdia nu se poate descurca cu treaba sau nu a murit. Pentru a relua fermentația este suficient să aruncați o mână de stafide într-o sticlă (nu spălați).
După ce tot zahărul este procesat și fermentația se termină, drojdia se pierde pe fundul sticlei. Vinul nu poate fi ținut pe sediment timp de mai mult de două săptămâni – îi va strica gustul.
Înainte de a scurge vinul, puneți capacitatea pe un scaun și lăsați lichidul să se așeze. Apoi, un furtun de cauciuc îngust este coborât în sticlă. Sfârșitul său nu trebuie să ajungă la sediment. Prin celălalt capăt al furtunului, aerul este aspirat de gură, astfel încât începe mișcarea lichidului.
Pentru întreaga perioadă de maturare, vinul este îndepărtat de la sediment de mai multe ori. Aceasta, la rândul său, o satura cu oxigen.
Nu toate materiile prime vinicole conțin cantitatea necesară de drojdie. Pentru fermentarea corectă se adaugă drojdie de pornire. Este ușor să vă pregătiți acasă. Strugurii, zmeura și stafidele sunt potrivite pentru acest scop. Sticla boabe nespălate se toarnă 1,5 căni de apă caldă, se adaugă o jumătate de ceașcă de zahăr și se lasă să stea timp de souring câteva zile într-o cameră caldă. adăugat un pahar de suc pentru 10 litri de suc.
Vin uscat la domiciliu din mere
Merele servesc drept excelente materii prime pentru producția de vin uscat la domiciliu. Pentru aceasta, este mai bine să luați soiuri de iarnă sau toamnă de fructe. Datorită acidității crescute necesită adăugarea de zahăr, dar nu mai mult de un pahar pe litru de suc. Merele nu sunt, de asemenea, recomandate să fie spălate. Fructele sunt extrase din miez – aceasta va ajuta la evitarea amărăciunii. Este mai bine să se folosească mere proaspăt recoltate, deoarece după ce se cultivă, își pierd sucul, devenind liber. Fructele sunt trecute printr-un storcător și sucul sau piureul rezultat sunt plasate într-un rezervor de fermentație timp de câteva zile.
Atunci când lichidul fermentează, este necesar să se îndepărteze pulpa de mere, formată la partea superioară și să se instaleze un septum, care va împiedica souring-ul. Fermentarea ulterioară durează până la o lună și jumătate. După aceea, vinul este filtrat, turnat în recipiente și depozitat într-un loc întunecat.
Vin uscat uscat la domiciliu
Vinul dintr-o tură poate fi preparat atât prin adăugarea drojdiei, cât și fără el.
Fără adăugarea de drojdie, vinul este preparat conform următoarei rețete:
• 1 parte din turn;
• 1 parte apă;
• un pahar de zahăr pe 1 litru de must.
Fructele turnului sunt amestecate, se toarnă apă caldă, se adaugă zahăr și se fermentează într-o cameră caldă. După trei zile, sucul este separat de celuloză, iar pe container este introdus un sigiliu hidraulic. În stadiul de fermentație tăcută, vinul este turnat de mai multe ori din nămol.
Ternovka cu drojdie:
• 10 kg de viraj;
• 2 kg zahăr granulat;
• 4 litri de apă;
• Drojdie.
Conform acestei rețete, se prepară sirop de zahăr, iar turnul se gătește în apă până când coaja de fructe se sparge. Totul se răcește până la temperatura camerei și se amestecă în tancurile de fermentare cu adăugarea de drojdie de pornire. Tehnologia ulterioară nu diferă de pregătirea altor vinuri de fructe uscate pentru fructe.
Vin uscat la domiciliu din fruct de arahide
Prin gust, o băutură făcută din arahide nu este inferioară vinului de struguri. Pregătiți-o din fructe de padure coapte. Pentru a nu pierde aroma, boabele culese nu se păstrează mai mult de o zi.
Pentru gătit veți avea nevoie de:
• 1 parte de floarea-soarelui;
• un pahar de zahăr bazat pe 1 litru de suc;
• 1 parte apă.
Puneți boabele și puneți-le într-un recipient. Pentru a crește cantitatea de suc, se adaugă apă. Zahărul se prepară din zahăr și apă. El a fost lăsat să se răcească la temperatura camerei și a turnat fructe de padure. Este necesar să legați gâtul recipientului cu tifon. Este important să se respecte regimul de temperatură la 16-20 ° C și să se amestece periodic mustul, astfel încât acesta să nu fie zachetic. Când procesul de fermentație începe, filtrați sucul și turnați-l într-un alt recipient cu sigiliu hidraulic. Se toarna pasta in apa si se stoarce. Sucul rezultat, amestecat cu prima presare.
În loc de apă, puteți adăuga suc de mere la soiuri acide sau coacăze.
Dacă fermentația a început să fie inactivă, fermentația de drojdie se adaugă la must.
Vasul cu vin este pus pe fermentație în continuare într-un loc întunecat. După aproximativ trei săptămâni, vinul este scos din nămol și turnat în recipiente pentru depozitare și maturare, care va dura până la șase luni.
Vin roșu uscat la domiciliu
Spre deosebire de struguri, care conține o cantitate echilibrată de zahăr și drojdie, există foarte puțin zahăr în fructe de cireșe. Prin urmare, prepararea unei băuturi vinicole nu se va face fără adăugarea acesteia pentru a crește puterea. Uneori este necesar să adăugați suplimentar apă pentru a reduce aciditatea.
Pentru preparate, ingredientele se iau în următorul raport:
• 1 parte cireșe;
• 1 parte apă;
• un pahar de zahăr pe 1 litru de must.
Înainte de a obține sucul de la cireș, se recomandă scoaterea oaselor, dând amărăciune de vin. Etapele ulterioare sunt aceleași ca în prepararea vinului din struguri.
Dacă nu există un dispozitiv special pentru determinarea nivelului de zahăr – hipermetrul, atunci se bazează numai pe gustul propriu. Dar, așa cum am menționat deja mai sus, pentru a obține vinul uscat pe litru se adaugă doar un pahar de zahăr.
Vin uscat la domiciliu din coacăz negru / alb
În sucul de coacăză puțin și zahăr, dar o mulțime de drojdie. Prin urmare, pentru prepararea vinului uscat, adăugarea zahărului și a apei este obligatorie.
ingrediente:
• 1 parte din coacăz;
• 1,5 părți apă;
• Un pahar de zahăr pe litru de suc.
Coacăzul este frământat și turnat cu sirop de zahăr fiert și lăsat timp de câteva zile pentru fermentație. Apoi se separă de celuloză și se adaugă, dacă este necesar, o porție din sirop. O nouă fermentare liniștită are loc sub etanșarea hidraulică. Vinul este îndepărtat de nămol de mai multe ori.
Cea mai bună opțiune este un amestec de coacăz cu coacăze, coacăze și cireșe. Pentru a face vin alb, aveți nevoie de coacăz alb. Băutura este preparată în conformitate cu principiul descris mai sus.
Vin uscat de la solduri de trandafiri la domiciliu
Pentru a face vin de la șolduri de trandafir, se folosesc atât boabe proaspete, cât și cele uscate ale plantei.
Compoziția rețetei:
• 1 parte a crescut de câine;
• 3 părți apă;
• un pahar de zahăr pe kilogram de șold roz;
• un pahar de zmeură de zmeură sau stafide.
Boabele sunt mestecate, turnate cu sirop de zahăr fiert. Pentru fermentarea activă se adaugă zmeură sau stafide. După aceea, se filtrează și se pune sub sept până la sfârșitul fermentației.
Vin de secară de cătină din casă
Sucul de cătină nu este ușor de obținut. Pentru a face acest lucru, boabele sunt măcinate într-un mixer sau sub presiune și turnate cu apă. Apoi stoarceți prin tifon. Această procedură este efectuată de mai multe ori.
componente:
• 5 kg de cătină;
• 2 litri de apă;
• jumătate de kilogram de zahăr;
• un pahar de aluat.
Dacă drojdia de pe suprafața boabelor nu va face față, sucul este adăugat cu zahăr și drojdie de drojdie. Pe suprafață se va forma o spumă galbenă, care va trebui să fie îndepărtată de mai multe ori pe zi. Un recipient cu vin de câteva ori pe zi se agită, ca și cum ar interfera.
După terminarea fermentației (aproximativ o lună), vinul este filtrat cu tifon, drenat într-un recipient și lăsat într-un loc întunecat timp de 3 luni până când este complet coaptă.
Vin uscat la domiciliu: trucuri și sfaturi utile
- În timpul fermentației, vinul este îndepărtat de mai multe ori din precipitat. În ciuda acestui fapt, băutura nu va fi complet transparentă – va fi necesară clarificarea. În aceste scopuri, puteți utiliza remedii de origine, cum ar fi ou alb sau gelatină. Aceste produse reacționează cu o suspensie (reziduuri de drojdii și tanini), după care floculizează până la fund.
- O singură proteină este suficientă pentru a ușura până la 50 de litri de vin. Ar trebui bătut bine și turnat într-o sticlă și după două săptămâni să se scurgă vinul din sediment.
- Gelatina luminează bine vinul roșu. Pulbere (20 g) Trebuie lăsat să stea într-un pahar de apă și se toarnă în vin. Fulgi se vor precipita în două săptămâni.
- Important! Clarificarea vinului (lipirea) se face numai după ce vinul a fermentat complet.
- Pentru ca vinul să își păstreze proprietățile, trebuie să ofere condiții adecvate de depozitare. Opțiunea ideală este conținutul în pivniță, cu o temperatură care să nu depășească 10 ° C.
- Vinul uscat nu se recomandă să fie depozitat la domiciliu mai mult de un an.