Cum să distrugeți temperatura la domiciliu: mijloacele cele mai sigure și cele mai eficiente. SOS: bebelușul este febră!

Cum să distrugeți temperatura la domiciliu: mijloacele cele mai sigure și cele mai eficiente. SOS: bebelușul este febră!

Multe familii, din păcate, nu se pot lăuda că copiii lor au o stare bună de sănătate.

Etica ecologică, mâncarea naturală, ereditatea sunt factori care, mai devreme sau mai târziu, încep să afecteze sănătatea copiilor noștri.

Fiecare mamă trebuie să aibă grijă de copilul ei în perioada infecțiilor virale.

Temperatura copilului: cauze posibile

Temperatura unui copil, în primul rând, indică faptul că organismul conține o infecție sau bacterii, al căror număr a depășit cu mult norma. Odata ce infectia incepe sa se multiplice, există un proces inflamator, de data aceasta a declanșat o reacție de apărare a organismului, iar sistemul imunitar este lupta activ boala. O creștere a temperaturii în acest moment, este doar un efect secundar.

Cele mai frecvente cauze ale creșterii la copii sunt următoarele:

1. Infecții de natură virală.

2. Infecții de natură bacteriană.

3. Dinții bebelușului sunt înțepați, iar corpul reacționează la aceasta prin creșterea temperaturii.

4. A fost o alergie la alimente sau altceva.

1

5. Sa produs supraîncălzirea.

6. Copilul experimentează stresul pentru o lungă perioadă de timp.

Acum este necesar să luăm în considerare fiecare dintre aceste motive separat, pentru a înțelege cum sunt legate de temperatura corpului.

viruși

Creșterea temperaturii în prezența virușilor poate fi, de asemenea, însoțită de tuse, nas curbat și slăbiciune în întreg corpul. Toate aceste simptome, ca regulă, spun că bebelușul are ARVI. Dacă boala are un loc pentru a fi și temperatura rămâne normală, înseamnă că copilul a slăbit imunitatea și cum nu reacționează la procesul inflamator.

Infecție bacteriană

Când bacteriile vin în contact cu organele de la care apare durerea, temperatura va crește întotdeauna. Astfel de bacterii includ stafilococi, E. coli.

supraîncălzire

Poate fi orice. De exemplu, în camera în care copilul este prea înfundat, mama a pus copilul prea cald, iar camera este deja fierbinte. Destul de des, temperatura crește în timpul verii, când crumbul a petrecut prea mult timp la soare. De fapt, starea unui astfel de organism ca supraîncălzire este periculoasă, deoarece poate să apară deshidratarea corpului.

stres

Majoritatea mamelor încep să experimenteze atunci când copilul a suferit brusc o febră, dar nu se observă semne ale bolii în acest caz. Lucru este că recent copilul a suferit o mulțime de stres sau frică.

Cum să distrugeți temperatura la domiciliu: droguri

În acele cazuri în care temperatura copilului este ridicată și trebuie să fie lovită cât mai curând posibil, se utilizează agenți antipiretici. În fiecare farmacie o selecție largă de medicamente, inclusiv cele care sunt concepute special pentru copii. Dar, practic, toate aceste medicamente diferă între ele doar prin etichete, iar substanțele active din ele sunt întotdeauna aceleași. Înainte de a vă administra medicamentul copilului, consultați un medic pediatru. În instrucțiunile privind medicamentul trebuie să citiți cât de mult și cât de mult timp trebuie să oferiți medicamente. Astfel, cele mai eficiente mijloace care sunt cel mai bine folosite pentru a reduce temperatura la un copil sunt:

1. Paracetamol – acesta este cel mai sigur instrument al tuturor. În cazul în care depășiți ușor doza, nu se va întâmpla nimic. Și totuși, este totuși recomandat să-l luați numai așa cum este prescris de medicul curant. Pentru a reduce rapid temperatura, se recomandă administrarea de sirop, dacă starea bebelușului nu este critică și există timp, este mai bine să puneți o lumânare. Paracetamolul are un efect analgezic și antipiretic, dar, din păcate, nu există efect antiinflamator. Este eficient pentru infecțiile virale. Dacă într-o zi după administrarea medicamentului nu există îmbunătățiri, faceți o ambulanță cât mai curând posibil.

2. Ibuprofen, Nurofen. În plus față de paracetamol, medicamentele au toate efectele, inclusiv antiinflamatorii. Reduceți temperatura pe care o veți putea atribui atât infecțiilor virale, cât și bacteriilor.

3. Analgin. Acest preparat are un efect antipiretic pronunțat. Dacă ați dat copilului toate medicamentele enumerate mai sus și nu au ajutat, atunci puteți încerca analgin. În multe țări, acest medicament este interzis, deoarece distruge anumite tipuri de celule albe din sânge, și pot reduce, de asemenea, nivelul de hemoglobina, aceasta va afecta în mod negativ organismul. De aceea, acest medicament poate fi utilizat numai în cele mai extreme cazuri.

Aceasta nu este întreaga listă de medicamente care pot fi utilizate pentru a reduce febra la copii. Doar medicul poate prescrie medicamentul necesar după ce a stabilit un diagnostic corect.

Cum să distrugeți temperatura la domiciliu: remedii folclorice

Dacă ați descoperit brusc că copilul dvs. are o febră mare, atunci, bineînțeles, trebuie să încercați să-i eliberați starea. Dar, în nici un caz, nu puteți să bați temperatura în mod violent. Dacă semnul de pe termometru depășește 38, atunci corpul bebelușului nu poate face față bolii pe cont propriu. Asta este în acest caz și trebuie să scadă temperatura. Desigur, poți să-i dai medicamentele pentru bebeluși, dar remediile oamenilor sunt considerate în siguranță. În plus, medicamentul dorit nu poate fi pur și simplu acasă. Prin urmare, problema cum să înlăturați temperatura unui copil la domiciliu, puteți oferi o mulțime de metode populare eficiente și sigure.

În cazul în care copilul are febră, mai întâi trebuie să fie dezbrăcat, lăsând pe corp numai haine ușoare. Datorită acestui fapt, căldura poate ieși fără obstacole. Temperatura din camera în care este copilul dvs. nu trebuie să fie mai mare de 20 ° C. Dacă aveți un copil mic, este recomandabil să scoateți scutecul din ea. Atunci când temperatura este însoțită de o puternică răcire, nu folosiți niciodată comprese reci și freze. În acest caz, trebuie să încheiați copilul și să-i dați un ceai cald. Asigurați-vă că nu uitați că atunci când starea de tremur, temperatura va crește doar. De îndată ce simțiți că bebelușul se transpira, scoateți hainele și puneți-l pe cel uscat.

Bea mai mult

Fiecare adult știe cu siguranță că febra ridicată poate duce la o pierdere mare de lichid în organism. De aceea, un copil trebuie să fie literalmente decapitat. Acest lucru va permite toxinelor să părăsească rapid corpul. Încercați să oferiți copilului o cantitate cât mai mare de apă cât mai des posibil și să-l aplicați în piept.

Copiii în vârstă mai matură pot pregăti o băutură specială utilă. Un decoct de coacăz și viburnum, suc de afine este bun. De asemenea, puteți da copilului o băutură din fructe uscate. La urma urmei, într-un astfel de compot o cantitate suficientă de potasiu, care va susține inima bebelușului în timpul bolii.

Pentru ca temperatura să scadă mai repede, copilul trebuie să transpire în mod corespunzător. Un Morse din afine este un diaphoretic bun. Sucul de suc de cocos contribuie, de asemenea, la scăderea temperaturii. Înainte de culcare este de dorit să se dea tinctură pe baza cățelului.

Oțet împotriva căldurii

Nu utilizați oțet în formă pură. Înainte de utilizare, diluează. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați un litru de apă ușor caldă și adăugați o lingură de oțet. Soluția pregătită este foarte potrivită ca o ștergere. Mai întâi ștergeți pieptul și spatele copilului, apoi brațele și picioarele. Asigurați-vă că nu se întâmplă nimic pe membranele mucoase. După ce procedura de ștergere este finalizată, lăsați-o să se culce fără haine sau în plavochkah, după câteva minute de încheiere.

Dacă simțiți că copilul are mâini și picioare fierbinți, atunci nu trebuie să vă faceți griji. Este mult mai periculos când devin reci. În acest caz, luați 1/4 pastilă și nu dați băutură bebelușului.

clismă

Cel mai eficient remediu popular pentru combaterea febrei ridicate este o clismă. În momentul căderii extreme, copiii pot observa absorbția puternică a toxinelor din intestinul inferior. Pentru a preveni intoxicația în avans, trebuie să goliți intestinul copilului. Și nu obișnuită clismă cu apă nu este necesară, deoarece apa va accelera procesul de absorbție a toxinelor dăunătoare.

Cele mai bune instrumente care sunt recomandate pentru utilizarea clismei sunt soda și sarea. Luați un pahar de lichid și adăugați o lingură de componentă (sare sau sifon). Asigurați-vă că luați în considerare vârsta copilului. Dacă bebelușul este mai vechi de un an, puteți lua 100 ml, dacă este mai mic, apoi un maxim de 30 ml.

Frunze de varza

Cum de a bate temperatura la domiciliu, multe mame întreba. Și puțini știu că puteți folosi frunzele obișnuite de varză. Tăiați câteva frunze și puneți-le câteva secunde în apă clocotită. Apoi, ia un ciocan de bucătărie și le bate ușor, acest lucru se face pentru ca sucul să iasă. După aceea, luați frunzele și atașați-le la capul copilului și, de asemenea, la corp. Dar asigurați-vă că excludeți zona inimii.

Cum să distrugeți temperatura la domiciliu: sfatul medicului

După ce ți-ai dat un copil antipiretic, trebuie să-i verifici eficiența după un anumit timp. Ca regulă, căldura ar trebui să scadă după aproximativ douăzeci până la treizeci de minute. Dacă a făcut-o, nu ar trebui să fie uitată. După o jumătate de oră, măsurați-o din nou. Din moment ce probabilitatea ca aceasta să crească din nou este ridicată.

Dacă toate acțiunile întreprinse nu dau niciun rezultat, trebuie să apelați întotdeauna o ambulanță. La urma urmei, o conditie in care temperatura copilului creste nu este o boala, ci doar un simptom al unei boli. Trebuie identificat, și cu cât mai devreme se face, cu atât mai bine. Până când problema va fi rezolvată, temperatura va continua să crească și să perturbe.

1
Ссылка на основную публикацию
2019