Încălzire pentru copii de diferite vârste și cu obiective diferite (video, fotografie). Planificăm corect încălzirea copiilor și ținem, jucăm

Încălzire pentru copii de diferite vârste și cu obiective diferite (video, fotografie). Planificăm corect încălzirea copiilor și ținem, jucăm

Fiecare copil are nevoie de o dezvoltare armonioasă, iar pregătirea fizică este o etapă importantă în dezvoltarea copilului.

Grădinița a efectuat în mod constant un warm-up pentru copii, și nici măcar în școală elementară uita acest lucru: profesorul întrerupe periodic cursuri pentru copii ar putea face câteva exerciții simple.

Încălziți-vă pentru copii. Încălzirea copiilor la “energizatori” mici la domiciliu

Toți copiii strălucesc cu energie. Ei doresc în mod constant să alerge, să sară, să danseze. De aceea activitățile sedentare – desen, lectură, modelare – nu le dau multă plăcere. Dar dacă clasele monotone, în care trebuie să stați, se alternează cu un antrenament vesel, carapuzicii se vor comporta mult mai calm, vor fi mult mai harnici.

Pentru a se încălzi pentru fetițe și băieți a fost mai fericită, este mai bine să fie însoțită de poeme vesele sau de muzică ritmică. Într-adevăr, vor fi poezii precum “Două oi vesel”, “Albă fulgi de zăpadă” și altele asemenea. Repetați încălzirea doar de câteva ori, adulții uitându-vă cu ușurință textul poemelor și copiii – toate mișcările care vor trebui făcute pentru această sau fraza. Nu este nimic complicat: tot ceea ce copilul trebuie să prezinte este pronunțat în textul versetului.

Desfășurarea oricărei încălziri depinde în totalitate de imaginația părinților. Dacă copilul este plictisit de acțiuni monotone, puteți modifica discursul. Iar copilul din nou cu interes va îndeplini toate acțiunile pe care le-au oferit părinții săi

Încălzire pentru copii de diferite vârste și cu obiective diferite (video, fotografie). Planificăm corect încălzirea copiilor și ținem, jucăm

Și adulții ar trebui să încerce să rime text sau descântece făcut copilul fluturand stilouri, rătăci, pentru a bate din palme și să sară un pic, pentru că este foarte important ca Prichindelul încălzit și se deplasează în mod activ.

Feluri de încălzire pentru copii. Încălzirea copiilor pentru degete

Acest tip de warm-up este potrivit pentru acei copii care învață scrisoarea. O încălzire pentru mâini trebuie să fie prezentă atât în ​​timpul cursurilor de la domiciliu, cât și în timpul lecțiilor de școală.

Încălzire pentru copii de diferite vârste și cu obiective diferite (video, fotografie). Planificăm corect încălzirea copiilor și ținem, jucăm

1

Poate fi familiar pentru toată lumea din copilărie, o vorbă despre degetele obosite care trebuie să se odihnească puțin, pot exista altele, mai moderne.

Simultan cu odihna, copilul își poate dezvolta imaginația: este posibil ca palmele copilului să fie oferite pentru a reprezenta câini și capre, bug-uri și păianjeni. Tot ceea ce este necesar este ca el să schimbe pur și simplu poziția mâinilor sale sau, ceea ce este chiar mai bine, el și-a strâns și și-a desființat pumnii. Va fi doar un minut sau două de o astfel de încălzire și totul – vă puteți întoarce la masă pentru o lecție de scrisoare.

Încălziți-vă pentru copii. Dansul pentru copii se incalzeste

Această încălzire va fi foarte utilă, dacă copilul nu dorește să se ocupe de ritmul poeziei. În acest caz, părinții pot să-i ofere, ca opțiune, încălzirea muzicii preferate.

Exercițiile pot fi simple, care sunt interesante pentru copil. Aici, o singură regulă: corpul copilului ar trebui să fie folosit de sus în jos, care este, mai întâi, gâtul, apoi centura de umăr, talie și picioare.

Exemple de exerciții, care au devenit clasice ale genului, dar care, totuși, aduc beneficii copiilor, sunt următoarele:

1. Picioarele copilului pe lățimea umerilor, mânerele la talie. Capul se înclină alternativ la stânga, la dreapta, înainte, înapoi.

2. Capul copilului în timp ce trage un semicerc de la umărul stâng la dreapta și de la dreapta la stânga.

3. Picioarele copilului pe lățimea umerilor, mâinile paralele cu podeaua. “Desenați” cercurile cu mâinile înainte înainte, apoi înapoi. Puteți prezenta o moară: o mână este într-un cerc în jos, al doilea este într-un cerc în jos. O mână în cerc în sus, cealaltă braț într-un cerc în sus.

4. Picioarele pe lățimea umerilor, mânerele la talie. Copilul face colțurile trunchiului spre dreapta și spre stânga.

5. Aceeași poziție inițială. Se înclină alternativ la stânga și la dreapta, înainte și înapoi.

6. Poziția de pornire este aceeași. Ridicați, în mod alternativ, picioarele îndoite în genunchi.

7. Din aceeași poziție inițială, efectuați muștele cu picioare drepte: piciorul drept spre dreapta, stânga – spre stânga.

8. Ultimul exercițiu final. Picioarele sunt lățimea umărului, brațele ridicate deasupra capului. Inspirați. Mâinile coborâte, îndoindu-se cu tot corpul. Expirați. Deci, de mai multe ori, în timp ce respirația se normalizează.

Acum inapoi la muzica. Unul dintre cei mai ritmici și preferați copii ai pieselor este “Aram-zam-zam”. Chiar și animatorii copiilor o folosesc în emisiunile lor, gândindu-se la mișcări amuzante pentru ea. Un altul potrivit pentru cântecul de încălzire a copiilor este acum câteva decenii, primele linii ale paradei “Macarena”. Are un motiv simplu și mișcări foarte ușoare, pe care copilul le poate aminti ușor.

Alegerea unei melodii pentru copil, principalul lucru este să acorde atenție motivului incendiar și setului de mișcări, pe care copilul le va repeta și memora cu ușurință.

Exerciții de dans deosebit de utile vor fi pentru copiii care au o ureche muzicală, mai ales dacă acest copil visează să participe la secțiunea de dans. La domiciliu, el va fi capabil să antreneze audierea și să obțină plastic, ceea ce îl va ajuta să stăpânească mișcările de dans din secțiune.

Încălziți-vă pentru copii. Reguli de bază ale antrenamentelor pentru copii

Mulți părinți se confruntă cu anumite dificultăți în organizarea copilului și căutând de la el implementarea corectă a fiecărei mișcări. Se pare că pentru ca încălzirea copiilor să fie o activitate plăcută și interesantă și nu o obligație tristă, este suficient să ne amintim câteva reguli simple:

1. Ar trebui să existe un interes al copilului, deoarece încălzirea la domiciliu trebuie să difere radical de lecția școlară a culturii fizice. La domiciliu, acesta este un joc distractiv. Puteți să porniți muzică, să învățați poezii sau melodii, puteți chiar să veniți cu propriile cuvinte, ceea ce va însemna această acțiune sau acea acțiune. Un bun exemplu este o încălzire sub forma unui dans, pe care copilul îl va face sub cântece sau muzică.

2. Ar trebui să existe voluntar, deoarece încălzirea copiilor ar trebui să dea naștere copilului numai emoții bune, plăcute. Apoi va dori să-l repete din nou și din nou. Dacă copilul nu este în starea de spirit sau se simte rău, nu-l forța și nu încerca să-l vorbească. Pentru început, va fi mai corect să distragem copilul de la emoții neplăcute pentru el și numai atunci să încercăm să traducem jocul într-o ocupație.

3. Timpul de exerciții trebuie să fie limitat. Acest lucru se aplică în primul rând familiilor în care copilul este încă foarte tânăr. Primele zile vor fi doar cinci minute. Treptat, puteți crește timpul și cantitatea de exerciții fizice.

4. Este util să vă prezentați propriile tradiții și reguli. Pentru karapuza astfel de exerciții sunt percepute ca joc, mai degrabă decât ceva serios. Mama poate veni cu melodii care vor fi doar pentru copilul ei. În ele vor fi anumite cuvinte care semnifică un fel de mișcare, exercițiu sau începutul și sfârșitul instruirii. Puteți alege numai muzica dvs., în care vor fi efectuate mișcări de dans sau exerciții.

Oricare ar fi părinții, principala cauză este că fiecare încălzire ar trebui să aducă emoții și bucurie pozitive copilului. Ar trebui să fie interesant pentru el. Copiii mai mari înțeleg deja necesitatea unei astfel de exercițiu, și copii de 3-5 ani de gravitatea acestei situații nu sunt încă conștienți, așa că este mai ușor să le ademeni cu cuvinte, muzica sau poveste.

Încălziți-vă pentru copii. Am inclus în complexul de încălzire pentru copii a mișcărilor de bază

Există un anumit set de mișcări, care ar trebui să constituie coloana vertebrală a încălzirii copiilor. Se poate juca de fiecare dată într-un mod diferit. Puteți alege diferite discipline pentru clase, puteți veni cu un nou dans vesel.

Încălzire pentru copii de diferite vârste și cu obiective diferite (video, fotografie). Planificăm corect încălzirea copiilor și ținem, jucăm

Puteți adăuga câteva mișcări suplimentare, dar trebuie să aveți următoarele:

– mersul pe partea interioară și exterioară a piciorului alternativ;

– plimbându-se pe tocuri și picioare;

– plimbându-se într-un ghemuit;

– când mergeți înalt, ridicați genunchii;

– stând pe toate patru, îndoiți spatele (ca o pisică);

– sari de la o parte la alta;

– stați într-o poziție numită “fluture” (picioarele sunt așezate împreună și genunchii în afară) și încercați să apăsați genunchii pe podea;

– din nou postura “fluture” și încercați să vă îndoiți de mai multe ori;

– se află pe spate și, la rândul său, ridică picioarele;

– se află pe spate și trageți la stânga și la dreapta în vârful picioarelor;

– se află pe spate și se ridică și coboară ambele picioare simultan.

Încălziți-vă pentru copii. Nu uitați de antrenamentul copiilor pentru ochi

O astfel de încălzire va fi utilă elevilor, în special pentru clasele primare, deoarece procesul educațional modern este destul de intens. Acesta este motivul pentru care organele de vedere experimentează o mare încărcătură. Încălzirea pentru ochii copiilor este necesară pentru o mică corectare a vederii și prevenirea deteriorării acesteia. Începeți astfel de exerciții pot fi de luni, folosind pentru exerciții simple versuri vesel.

Luni. Copilul ridică și își coboară ochii în timp ce își lasă capul în continuare. Pentru copil, puteți să vă ridicați ochii, să priviți la soare, să zâmbiți la el și apoi să vă uitați la iarba verde.

Marți. Rotiți ochii mai întâi spre dreapta și apoi spre stânga. Capul copilului rămâne nemișcat.

Miercuri. Puteți să vă oferiți să vă ascundeți și să căutați: cereți copilului să-și închidă cu fermitate primele ochi și apoi să-i deschidă pe larg.

Joi. Copilul privește în depărtare pe orice obiecte care se află la o distanță de cel puțin 30 de centimetri. Apoi, uita-te la vârful degetului tău. Apoi coborâți degetul. Aceasta permite întărirea musculaturii ochiului și îmbunătățirea coordonării acestuia.

vineri. Alternativ ridicați ochii în sus, coborâți-le în jos, apoi priviți la stânga și la dreapta. Acest lucru va permite copilului să îmbunătățească mișcările complexe ale ochilor.

Sâmbătă. Adresați-vă copilului să se uite la rândul său în colțurile din cameră: mai întâi în partea dreaptă sus, la stânga jos, la stânga-sus, la dreapta-jos.

Duminică. În ultima zi a săptămânii, este recomandat să faceți exerciții de relaxare: pleoapele trebuie închise și frecate cu degetele.

Deci, am dat seama că datorită încălzirii pentru copii, puteți utiliza sisteme organice importante în organismele voastre, consolidați diferite grupuri musculare și formați noi abilități. Principalul avantaj al încălzirii copiilor poate fi numit eficiența ridicată a exercițiilor la costuri foarte mici. Și dacă aceste exerciții sunt combinate într-un joc interesant, atunci copiii le vor împlini cu o mare dorință și interes.

1
Ссылка на основную публикацию
2019