De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Få människor gillar inte att resa. Någon föredrar att tillbringa sin semester på en varm strand under solens soliga strålar, medan andra väljer att gå till ett land rik på historia och fantastiska sevärdheter. Att resa till landet, föreställer turister redan hur de kommer att beundra de unika föremålen arkitektur och konst, som de drömmer om länge. Tyvärr händer det ofta att sevärdheterna inte är så vackra som de beskrivs. De annonserade skapelserna av mänskligheten lämnas inte ofta efter det bästa intrycket. Denna artikel kommer att berätta om vilka kända sevärdheter som oftast är besvikande turister.

Manneken Pis i Bryssel

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

En berömd Brysselfigur, som ligger vid korsningen mellan de två huvudgatorna. Huvudproblemet är att siffran är väldigt liten, och i så fall gäller storleken.

Eftersom höjden på Manneken Pis är endast 61 centimeter är det mycket svårt att överväga, med tanke på den stora mängden turister från hela världen. Dessutom hanterar i denna folkmassa smart ficklås, så att intrycket att betrakta skulpturen kan försämras ännu mer.

Topkapi-palatset i Istanbul

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Turkiet är en av de mest populära orterna i världen. Landets sevärdheter annonseras inte värre än stränder, så de som vill se dessa östliga mirakel varje år blir mer och mer. Det berömda turkiska palatset, där sultanerna brukade bo, erbjuder en fascinerande promenad genom rummen i byggnaden till ett mycket högt pris. Imponerande turister, efter att ha lyssnat på sagor, efter fyrtio minuter kommer ut helt besviken. Palats huvudattraktion är en magnifik mosaik som finns i många andra slott, även om ingången till dem är flera gånger billigare.

Stonehenge i Storbritannien

1

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Främmande arv, en hemlighet i hjärtat av Europa – alla kallar denna hög med brosten på sin egen väg. Trots det som ser ut som Stonehenge mystiskt och inbjudande, besviken turnén i stor utsträckning turister. För det första kommer människor som inte är intresserade av historia och arkeologi att hitta en massa stenar ointressant. För det andra är det under ett besök på Stonehenge som rör stenar och rörande dem förbjudet, eftersom administrationen är rädd för stöld. För det tredje, vid en tillåten tid att besöka en mystisk plats, kommer det att bli ett stort antal turister, så det är extremt svårt att inspektera någonting.

Bilder på Stonehenge på Internet är ett bra jobb av fotografer i Photoshop. Faktum är att det inte finns någon sådan vacker blå himmel, ljusgrönt gräs, men i allmänhet ser landskapet ganska tråkigt ut.

Mona Lisa i Paris

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Förmodligen finns ingen person som inte skulle ha hört talas om Mona Lisas bild. Detta mästerverk ligger i Louvren, där nästan alla resenärer brukar få, främst på grund av bilden. Bilden, som visar en kvinna med ett mystiskt leende, vinkar till henne.

Turister, som stod i rad mycket tid i museet, är fortfarande besvikna. Enligt dem skulle bilden vara större, men färre människor. Om det var så, kanske kanske de uppskattar bilden.

Flytande marknad i Bangkok

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Den berömda flytande marknaden i Bangkok är unik och unik i sin väg. I vilket fall så säg en person som arrangerar utflykter. Ingen varnar dock att marknaden också är ganska farlig. Lokala handlare för att visa sina färdigheter uppmärksammar ofta inte kollisioner med andra båtar. Allt detta leder till skador inte bara konkurrenter utan även turister.

Dessutom är det värt att komma ihåg att asiatisk mat är väldigt annorlunda än det europeiska köket, så inte varje mage kan överdriva den. Några turister vid det här minnet av detta ställe skakar, så det är värt att överväga innan du går på en sådan spännande resa.

Avenue av stjärnor i Hong Kong

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Clingy-köpmän, småskamfarare och en liten figur av Bruce Lee – det är precis vad turister inte förväntar sig från en publicerad plats. Hitta figuren av den berömda skådespelaren, sångare eller idrottare är extremt svårt, men någon lokal kommer säkert att hjälpa till här, naturligtvis inte gratis. Dessutom är det värt att komma ihåg att souvenirer som säljs på gatan, kinesisk produktion, och därför, och utmärkt kvalitet kan inte förväntas.

Buckingham Palace i London

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Höra ordet “palats” börjar de flesta föreställa sig i fantasin lyxiga dekorationer, en underbar park och porträtt av kända kungar. I själva verket visar allting allting på olika sätt. Så att se Buckingham Palace kan bara vara långt borta på grund av staketet. Inre turister är naturligtvis inte tillåtna, så turister måste bosätta sig för små. I stället för slottet kan du besöka tornet, rik på skatter och hemligheter. Det här är verkligen en spännande utflykt.

Engel av norr i Gateshead

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Den största bilden av en ängel i världen är en skulptur som heter “Angel of the North”, skapad av Anthony Gormley. De brittiska hävdar att ängeln inte representerar något intressant, dessutom kallar de honom ett hemskt monster.

Det enda som en skulptur kan skryta av är faktiskt dens storlek, men det representerar inte något konstnärligt värde. Vad kan vi säga om glasfibervingar, som borde skapa en känsla av omfamning.

Den lilla sjöjungfrun i Köpenhamn

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Symbolen för ren och uppriktig kärlek förlorar all sin skönhet på grund av den plats där skulpturen ligger. Varje barn och till och med en vuxen som tittade på den fantastiskt arrangerade Disney-tecknet om den lilla sjöjungfrunen vill se en vacker sjöjungfru vid kusten. Den lilla sjöjungfruen från Köpenhamn är omgiven av rena och fantastiska arter, så vid skulpturen siktar uppfattningen omedelbart. Turister hävdar att det är dags att flytta monumentet till en annan plats, så att små barn och älskare kan lugnt beundra det.

Medina Marrakech i Marocko

De 10 mest frustrerande sevärdheterna på planeten

Fattigdom, smuts, ljud och fåfänga är de viktigaste egenskaperna hos den berömda Medina i Marocko. Den här gamla delen av staden är absolut saknad den romantik och skönhet som tillskrivs den.

Och ändå finns det en plats på Medina, som är värt ett besök. I det här fallet talar vi om torget Djema-el-Fna, in i UNESCO.

1
Ссылка на основную публикацию
2019