Да ли је могуће крстити дијете на Ускрсу? Тако значајно за родитеље који верују, а не само питање, али је ли могуће крштити дијете на Ускрс?

Да ли је могуће крстити дијете на Ускрсу? Тако значајно за родитеље који верују, а не само питање, али је ли могуће крштити дијете на Ускрс?

Ускршња недеља за цео православни свет се сматра једним од најсветлијих у години.

Током ових дана врши се чуда зарастања и откривају се свете уредбе пред становницима.

Да ли је могуће крштити дијете на Ускрсу?

Или је вредно чекати?

Сакрамент крштења: Да ли је могуће крстити дијете на Ускрс?

Данас, читав православни свет снажно препоручује да сви новообразовани родитељи крштавају своју децу у првој години живота бебе, пожељно одмах након четрдесетогодишњег рођења. Зашто таква журба? На крају крајева, под тоталитарним режимом, дјеца уопште нису крштена?

Пожурите родитеље, јер је друштво развило сујеверје да ако се дете не крши, онда је он рањив на зле силе. Заправо, већина родитеља чак не сумња да носи крштење за особу са њима.

Особа која крсте пада под заштиту православног егрегора. Егрегор је православна моћ молитве и жртава које се акумулирало током векова, и то је она која штити дијете. У старим данима, уобичајено је да се имена бебе са истим именом и крштења под другим. Веровало се да ако мрачне снаге не знају име баптистичког детета, онда га не могу повриједити.

Данас многе окултне праксе сматрају да су ове изјаве истините, али инсистирају на томе да када родитељи независно у неосуђеном добу крштавају дијете – доносе му животни избор за то. Закрамент крштења се врши без свесне дозволе новог човека који је недавно дошао на овај свет. Али обичаје и традиције друштва су тешко превладати, па је једина ствар која остаје за родитеље да бирају одговарајући датум крштења. Да ли је могуће крстити дијете на Ускрсу, да ли је прикладно за овај дан? На ово питање ће бити одговорено у наставку.

Да ли је могуће крстити дијете на Ускрсу? Какве потешкоће могу настати

Ускрс је један од најсрећнијих дана у години за православне вернике, чак и зато што излазе из Лента и могу много да приуште. На овај дан породице прослављају Васкрсење Господње иу свим храмовима од ноћи у суботу почињу да обављају услуге. Многи родитељи који желе да крштијо дете на овај дан суочавају се са одбијањем свештеника да пруже такву услугу.

1

Одбијати родитеље у Цркви може, тврдећи да чињеница да није дозвољено крштење дјетета на Великој гозби. У ствари, сви Свети Отаци знају да можете крштити било који дан, само распоред Храма не може дозволити да се то учини у потпуности у Ускршње недеље.

Али зашто може доћи до одбијања? За тренутак вреди замислити величину прославе Ускрса. Све цркве су преполне са парохијацима који чак стоје на улици, чекајући да се укључе у осветљење Ускрса. Сви свети оци су укључени у пуној мери, тако да физички немају времена за крштење.

Наравно, ако у цркви клупа родитељи одбијају да спроведу крштењу ритуал, тврдећи да је одбијање баналног недостатка времена – то ће изазвати огорчење људи. Дакле, лакше је рећи шта није дозвољено. У многим Храмовима, суботни дан је изабран за закрамент. На недељу дана Ускрса је такође веома лак дан, јер је била субота већ могуће направити паузу од цлеанупс Велики четвртак и Велики петак невоља.

Суботни дан је пре-празник и сматра се Ускрс, па га многи црквени лидери бирају као оптимални за крштење ритуала. Дакле, питајући се да ли је могуће крштити дијете на Ускрс, родитељи требају знати шта се може учинити само ако они могу убедити Оца.

Чињеница тешкоћа да се у многим градовима црква постала комерцијална организација и држати церемоније у славу свештеника почну да постављају родитељима новоформиране дуплим тарифа за ритуала.

Али многи езотеричари и министри цркве верују да је то вриједно. Ритуал крштења, одржаног на великој црквеној гозби, пружа додатну заштиту и снагу дјетету. Ово може изгледати врло контрадикторно, али постоји и велики број аргумената за ову тврдњу.

Да ли је могуће крстити дијете на Ускрсу: аргументи “за”

Дакле, Ускршњи је празник прикривен за васкрсење Исуса Христа након његовог распећа. На тај дан се активира играма за мирење, а вода која је освежена на овај дан дуго задржава својства. Сматра се да је на дан Ускрса дошло до чуда, тако да током овог периода обратите пажњу на све догађаје и знакове.

Да ли је могуће крстити дијете на Ускрсу? Могуће је, јер ће дете бити крштено освеженом водом, која има најмоћнију енергију у години. Ово ће омогућити да се од душе дјетета извуче сви гријехи прошлих живота и да добију задужење за здравље. Чак и за родитеље, овај дан ће бити посебан двоструки, јер Ускршњи дан испуњава срца многих с надом и вјером, а то је толико недостаје у савременом друштву.

Ако родитељи могу убедити свештенике да обављају ритуал на овај дан, могу профитабилно комбиновати одржавање службе Ускршње недеље с лепим ритуалом крштења њиховог детета. Хиљаде молитвама парохијана на овај дан биће у одбрани свог детета и њихове породице. Закрамент ће постати значајан, и то ће бити могуће прославити не само на дан крштења сваке године, већ и на дан прославе Ускрса.

Међутим, ако родитељи сумњају у тачност изборног избора за такав значајан и значајан ритуал, онда их не треба уверити у то. Све у добро време. Многи родитељи више воде на питања крштења, не на великим празницима, већ у данима анђела, и они су такође у праву. Свака породица има право да изабере дан крштења према свом укусу. Али вреди запамтити да када постављате питање, да ли је могуће крштити дијете на Ускрс – добиће јасан одговор “можете”. И онда постоји избор за породицу. Најважнија ствар је свечани и позитиван став под било којим околностима. Мир и мир ума.

1
Ссылка на основную публикацию
2019