Да ли је могуће затруднети прије мјесеца – митови и стварност. Сазнајте да ли заправо можете затрудњети 1, 2, 3, 4 или 5 дана пре месеца.

Да ли је могуће затруднети прије мјесеца - митови и стварност. Сазнајте да ли заправо можете затрудњети 1, 2, 3, 4 или 5 дана пре месеца.
Дивна половина светске популације у доби рођења може се поделити на два дела. Представници очајничком сна о рођењу бебе, а други – радујемо се месечно, да се побринемо за олакшање у одсуству трудноће. Чудно, али и оне, и други су веома забринути због слично питање – да ли је могуће да затрудне пре менструације, колико је то изводљиво. И све крива заједничког сматра да су последњих дана пре менструације не треба да буде заштићен, не могу да се оплођена. Колико је та изјава истинита?

Да ли је могуће затруднети прије мјесеца – научимо да дефинишемо плодне дане

Средином циклуса, трајање од којих је сваки појединац дама, излази зрео јаје спремна за оплодњу. Овај догађај је већ формирана љигав “јастук” материце за угоднији својој локацији ако је то потребно. Период сведоци тзв плодни дани – најповољнији за успешну концепцију. Једноставни прорачуни показују да трају 5-6 дана. С обзиром да је активни сперматозоиди остају виталне функције у току 3 дана и потпуно спреман за интимну састанак у стању да се оплођене јајне ћелије за само 24 сата, максимално погодан време за успешну зачеће – три дана пре и четири после овулације. Сходно томе, у узбудљивом питању, “Могу ли добити трудна пре менструације?” добили смо јасан одговор “Не!” Али не пожури, неспорно закључак је ван сваке сумње је само на први поглед. Многи важни фактори и дозвољене опције побијају наизглед очигледно, истину.

Могу ли затруднети прије менструације? Да, из одређених разлога.

1. Карактеристике менструалног циклуса

Најчешће, време циклуса у распону од 28 до 32 дана, али не и све жене могу похвалити свог идеалног параметара. Сувише кратко време трајања постоји реална могућност зачећа на почетку циклуса, одмах након менструације и током менструације. Дуго циклус носи и друге опасности – овулација је у стању да се мало крећу у времену, и жена, што указује на његову крај, у ствари, дозволите најопаснији дана од незаштићеног секса тада относхенииа.И је питање да ли је могуће да се затрудни пре менструације недељу дана или мање, ће морати да дају потврдан одговор. Чак и врло искусни даме, знајући њихове овулације периоде, су у потпуности у стању да направи грешку због промене трајања менструалног циклуса.

Не регуларност, неправилност циклуса је главни разлог афирмативне “да” на питање да ли је могуће затруднути дан прије менструације. Неповољна, одложена овулација је нарочито карактеристична за дјевојчице са неизмиреним циклусом – дани који су прилично сигурни током протеклог мјесеца лако се претварају у плодне. Померање почетка овулације се јавља у свакој дами из разних разлога – напрезања, климатских услова, свих врста инфекција, нивоа хормона. Због тога можете затруднети 2 дана пре месеца, недељу дана, па чак и ако постоје излучивања.

2. Да ли је друга овулација шала или стварност?

То уопће није изум, већ доказана чињеница која потврдјује афирмативни одговор на још увек важно питање да ли је могуће затруднути прије менструалног периода за дан, два, недељно. Штавише, то је због неочекиване ре-овулације да се могу родити близнакиње, повећавајући мамину срећу тачно два пута. Стручњаци тврде да поновљена овулација није тако ретка, само жене понекад не обраћају пажњу на своје очигледне манифестације:

– унилатерални бол у доњем делу стомака;

– повећана сексуална жеља;

– повећана базална температура;

1

– оток груди и погоршање његове осјетљивости.

Стога је следећи позитивни одговор за оне који су упитни о томе да ли је могуће затруднути дан прије мјесеца – након свега, поновљена овулација може се десити у било ком тренутку.

3. Хормонски контрацептиви – да ли су поуздани?

Многи чак и не размишљају о томе да ли је могуће да затрудне за 3 дана пре менструације, узимања хормонских контрацептива. У међувремену, ако обуставе њихов пријем је могуће добити сазревање више јаја, која ће изазвати могућу трудноћу у сваком дану пре менструације. Акција хормона се заснива на превенцији имплантације јајне ћелије у удобан кревет припремљен материце, али се не противе њеном интимном сусрету са брзим сперме. Зато је прекид лека је испуњен потврђује одговор за свакога ко жели да сазна да ли је могуће да затрудне за 3 дана пре менструације. Али ако наставе да користе овај метод заштите, не треба заборавити да је ефикасност хормонских контрацептивних средстава и гаранција – 99%. И само на строгој условом да су таблете пажљиво бира лекара на основу својих јединствених карактеристика и утврдио прима круг није сломљено. У супротном, можете видети за себе да ли је могуће да се затрудни 2 дана пре менструације, и извући одговарајуће закључке.

Пажљиво молим! Предузимања било хормонске терапије, чак ни у вези са контрацепције, може значајно да утиче на равнотежу хормона и могућност успешног зачећа.

4. “Познате” ћелије сперме

Да ли је могуће да затрудне дан пре менструације, ако, као што је раније речено, сперма може да остане одржива за само три дана? Испоставило се да гласине његових кратких боравака у “страној територији” није сасвим тачно. Много сперме срамно убијен у неравноправан борби са женским ћелија имуног система који агресивно сматрало “аутсајдер”. Али слика се радикално мења кад жена има стални партнер. Имуни систем постепено навикне страним ћелијама и њихове шансе преживљавања су повећана на 6-7 дана. То је, када смо добили потврду о томе да ли је могуће да се затрудни дан пре менструације, или је недостижно. Вероватноћа успешног концепције није превисока, али постоји. Поред тога, краткорочни сексуални однос пре “критични дани” омогућава сперма стрпљиво чека на усамљеном месту, а затим плодно састати са јајетом током овулације је одлично реаговао. То је вероватно после кратког циклуса када овулација се јавља готово одмах након отпуштања, па чак и током њих.

Потврдни одговор на питање “да ли је могуће затруднети 2 дана пре месец дана” неко може да узнемири, а неки ће, свакако, задовољити. Међутим, треба запамтити да је дуго очекивана трудноћа, која се јавља пре менструације, преплављена свим врстама проблема. Стога, ако је заиста пожељно, неопходно је посјетити доктора ако постоји сумња у успјешну концепцију. Потврђена трудноћа може се спасити лековима да би се одржала нормална ендометријална реакција.

Пажљиво молим! Уз успјешну концепцију прије менструације, постоји опасност од одбацивања феталног јајета. Правовремена посета лекару може помоћи у очувању пожељне трудноће.

Могу ли да се трудим пре мензе – Мити и стварност

Непредвидивост женског тела чини немогуће разумети са апсолутном сигурношћу, који су дани циклуса за зачеће се апсолутно не обећава, а шта – најповољнији. Много контрацептивних лекова и новца, савесног одржавање циклично календар, мерење сва правила базални телесне температуре и других метода може бити само мало вероватноће да се разјасни питање да ли је могуће да затрудни пре менструације недељу, 3 дана или дан. Постоји много “доказано” доказ, али сви су засноване на личном искуству и индивидуалним карактеристикама. Покушаћемо да одбијемо или подржимо неке од њих.

1. Распрострањено и популарно погрешно схватање о томе да ли је могуће затруднути прије месечног недељом или 2-3 дана је изјава о апсолутној сигурности незаштићеног пола у овом временском интервалу. Заправо, вероватноћа концепције није толико висока, али постоји. Као што је већ речено, ово је олакшано животним веком сперматозоида, степеном и временском нестабилношћу циклуса.

2. Многи искрено верују да трајање узимања хормоналних таблета гарантује поуздану заштиту чак и уз привремени прекид њихове употребе због баналног заборава. У случају да заборавите да узмете другу дневну таблету, ефикасност заштите једноставно се смањује. Али престанак употребе лекова као заштитног средства доводи до стабилизације хормонске позадине, сазревања неколико јаја истовремено и повећања могућности концепције. Питање, да ли је могуће затруднути дан прије месечног примања у овом случају загарантован је афирмативни одговор. Треба напоменути да су лекари добро свјесни ове јединствене особине, успјешно примјењују краткотрајне хормоне у борби против неплодности.

3. Још један мит – код првог сексуалног односа, у случају да се деси на прагу менструације, није стварно постати трудна. Ово је из домена фантазије – рођење новог живота може се десити и пре месец дана, чак и при првом, чак и по стотину пута. Статистичка вероватноћа овог догађаја је од око 1% до 6%. А да не трпимо дилему “Могу ли затруднети 4 дана прије мјесеца, ако се све догодило први пут?” морате само унапред изабрати најприкладнији метод поуздане заштите.

Исто тако, свеједно, да ли је могуће затрудњети прије мјесец дана – сумирамо

Као што се испоставило, концепција је стварна могућност у сваком дану циклуса, укључујући и “критичну”. Највеће шансе да постану потенцијални родитељи падају на пар током периода овулације, али са мањом вероватноћом до 5%, она се наставља и на друге дане. Због тога, начин заштите, уз помоћ најврједнијег обрачуна успјешних дана за концепцију, на било који начин не може се сматрати поузданим. Могу ли затруднути дан прије мјесеца? Наравно, да, па чак и не одуговлачење менструације не значи да се није догодило концепција. Само негативан резултат теста, проведен 4 недеље након интимног односа, може поуздано потврдити да овог пута нећете постати мајка. Вероватноћа успешног ђубрења након завршетка менструације је још већа, на 17%, а кривац је прилично способан да постане сексуални чин уочи менструације. Повећајте вероватноћу успешног концепције у последњим данима пре месеца:

– прекид употребе хормоналних контрацептива;

– неправилност циклуса и његова краткотрајност;

– интимни односи са регуларним партнером.

Тело сваке жене је јединствено на свој начин, тако да је тешко препоручити неке опште савете, доктор то може најбоље урадити. Али желим још једном нагласити најважније тачке на које треба обратити пажњу и које стварно утичу на стварно питање за многе жене – да ли је могуће затрудњети прије менструације:

– концепција се може десити сваког дана циклуса, од сексуалног контакта до трудноће може трајати 7-8 дана;

– ако након не-заштићеног сексуалног односа пре менструације жена има менструално пражњење, сигурно морате урадити тест након што завршите. Са континуираним крварењем више од осам дана неопходна је консултација лекара;

– након првог сексуалног искуства, може се појавити пражњење слично месечним. Запамтите – број циклуса треба започети од првог дана њиховог појављивања, без обзира на услове претходног;

– за концепцију пре менструације не треба увек пун секс, запамтите то.

Уверите се да је затрудњавање прије менструалног периода и даље могуће, покушајте да нађете за себе ефикаснију методу спречавања нежељене концепције. То није тешко, савремене врсте контрацепције у нашем времену обилују, док ће доктор бити срећан што ће вам помоћи да изаберете најефикаснију за вас.

1
Ссылка на основную публикацию
2019