Колико дуго након рођења можете да вежбате? Када наставити са спортом после царског и природног порођаја

Колико дуго након рођења можете да вежбате? Када наставити са спортом после царског и природног порођаја

Трудноћа и мајчинство су најважнији и весели период у животу сваке жене.

Међутим, радост овог догађаја може бити засенчена губитком бивших облика и витке фигуре.

Скоро одмах по рођењу, женама се поставља питање: “Колико ће времена трајати за вежбање спорта, и које врсте вежби ће бити погодне за ово?”

Могу ли играти спорт одмах по испоруци?

Спровођење спорта после порођаја може и треба да се уради. Међутим, питање је када је то дозвољено? Одмах након порођаја, тело жене је ослабљено и још није обновљено. Потребно је око 6 месеци да се потпуно опорави. Стога није неопходно направити изненадне импулсе за спорт, ау првих 10-14 дана треба избјегавати чак и лаган физички напор.

Не препоручујемо да спорт почиње раније од мјесец дана након порођаја. Велика пажња посвећена је оним женама које су родиле царским резом. У овом случају физичко оптерећење треба ограничити на дужи период – најмање два месеца. У медјувремену је забрањено да се бави спортом, тело жене може се постепено припремати за физички напор ходајући на отвореном, узнемирујући се око куће и са бебом.

Колико дуго после природног рођења можете да вежбате?

Ако је жена родила на природан начин, без компликација и пауза, онда можете започети уживање у лаганим јутарњим вежбама за 4-5 недеља. Више активних спортова се не препоручује за почетак раније него за 3-4 месеца. То је због чињенице да се у првим месецима материца и даље очисти и обнавља, а прекомерни физички напори могу довести до озбиљних посљедица.

4. до 5. мјесецу дозвољено је извођење вежби са елементима јоге и пилатеса. Током овог периода препоручује се започињање наставе на акуа аеробици. Овај спорт има позитиван утицај на све мишићне групе и не захтева посебан физички напор.

После четвртог месеца, жена се може уписати у обликовање или плес. Оријенталне плесове добро ће исправити струк и бокове, као и прилагодити дигестивни тракт. И вежбе у теретани се не препоручују раније него за 6 месеци. Међутим, сви термини и врсте оптерећења се још увек препоручују унапред да разговарају са својим доктором.

Колико времена после рођења можеш отићи за царски рез кроз спорт?

Посебна пажња посвећена је женама које су родиле царским резом. У првим данима након операције потребно је одмор. Физичко оптерећење у овом случају може играти фаталну улогу и довести до дивергенције шавова или развоја запаљеног процеса на подручју постоперативног ожиљака. Лако вежбање по врху јутарњих вежби може се извести тек после 2 месеца након порођаја.

1

Жене које су имале царски рез се углавном брину о облику и величини абдомена. Али, упркос свим немирима, прве гимнастичке вежбе не би требало да врше притисак на мишиће штампе. Часови треба почети ходањем на лицу места, савијањем на стране, рукама, скачима. Јутарња гимнастика не би требала укључивати више од 10 врста вежби.

По истеку 5-6 месеци након царског реза, уз дозволу доктора, можете започети јогу и плес. Посебно погодан за оријентални стил, јер ова врста плеса не само да прилагођава слику, већ има и благотворан ефекат на хормонску позадину и свеукупно здравље жена. Јога часови помажу да се опусте, као и да тонирају цело тело, стекну снагу и енергију. Акуа аеробика и пливање се препоручују након 6 месеци мајчинства.

Такве лекције могу довести до тога да је млада мајка готово у савршеном стању. Тренутно постоје посебни одјељци са развијеним програмима и сетовима вежби за младе мајке.

Колико дуго након рођења жене могу да се баве професионалним спортом?

Женски спортисти – ово је посебна група жена при порођају. Обично, због своје физичке форме, рођење је безболно и природно. Међутим, због хормонских карактеристика, могу постојати потешкоће. За спортисте, сама трудноћа је стрес, јер је у њеном времену нормалан режим био поремећен и физичка обука изгубљена. Дакле, професионални спортисти теже да започну студије прве недеље након порођаја. Познавајући такву професионалну особину, доктор треба да упозори жену од раних покушаја физичког напора. Повратак у велики спорт након порођаја је изузетно тешко. Стога, родјење женских спортиста обично наставља каријеру у виду тренера.

Међутим, и даље је могуће обновити бивши физички облик и покушати да се вратите у професионални спорт. Захваљујући изврсном физичком облику и високој издржљивости, процес враћања женског тијела у спортисте је много бржи. Због тога, физичке вежбе за лакше почињу да раде већ 10-14 дана. Жена се не може претерати.

Храна би требала бити редовна и редовна. Ако распоред и распоред не утичу на дојење, онда можете комбиновати вежбање и дојење. Обавезно стање је постепено повећање оптерећења. Такво повећање вежбања и тренинга може довести жене до истог спортског облика и тежине већ 5-6 месеци после трудноће. Ово искуство су доказали многи светски шампиони, који су више пута узели награде на такмичењима, ау исто време били и младе мајке мајке.

1
Ссылка на основную публикацию
2019