Порођај породице код куће. Од породичних рођења су опасне.

Порођај породице код куће. Од породичних рођења су опасне.

Фраза “порођај код куће” звучи смешно, глупо, не озбиљно, екстремно.

Зашто неке жене тренутно преферирају ово рођење? Зашто желе да рађају код куће? Ево главних разлога због којих се жене усуђују да рађају код куће:

1. Моја кућа је моја тврђава. Код куће нико неће увредити, домаћи зидови ће дати снагу, спасити од невоља.

2. Поред њеног мужа, моја подршка и подршка. Дијете ће видјети оца одмах након рођења, а ово је врло важно.

3. Домаћи услови су најприкладнији, куће су угодне и топле.

4. Слобода понашања. Код куће, могу да се понашам онако како желим, нико ће ме гледати.

5. Ја могу родити у купатилу или базену, не боли толико.

6. У близини мог приватног породичара. Доктор је увек са мном, а да ме на тренутак не пусти из вида.

Све горе наведене изјаве нису ништа друго до погрешно схватање, дезинформација, резултат паничних страха код самих жена родова.

1

Хајде да размотримо разлоге за тачке:

1. У вашем дому не постоји грана одрасле и дјечије оживљавања, која, ако нешто крене наопако, може спасити вас и ваш беби живот. Кућа се опушта, а током рада важно је концентрирати и радити. У породилишту нико не размишља да вас увреди. Емпатије, разумевање медицинске сестре, лекари и бабице ће гледати да пратите, подстицање, а понекад злоупотребе, тако да не заборавите да схвате да позитивно достава углавном зависи од вас.

2. У многим породилиштима постоји програм “Породично рођење”. Ако тако желите да муж буде близу тако важног тренутка за вас обоје, онда нема препрека за то. А такво задовољство је јефтиније од порођаја код куће.

3. Савремене породилишне болнице су удобније. Удобан, чист, топл и пренаталан, иу генеричком и постпартум блоку. На услузи удобан фотеља-трансформатор за испоруку, јацуззи, фитбалл и још много тога. Наравно, за погодност коју морате платити, али, опет, то кошта мање од кућних рођења.

4. Шта је још горе у болници? Током борби, радите све што желите – играјте, пјевајте, вичите, играјте – особље породилишта неће бити изненађено.

5. Као што је раније речено, у коморама је јацуззи са хидромасажом, а то није купка за вас.

6. Можете изабрати било коју материнску болницу и сваког доктора, преговарање са уговором о доктору. Чим напустите воду или почнете да се боре, све што треба да урадите је да позовете свог квалификованог породничара. Рођења од вас ће бити управо особа са којом сте уговорили. Овај исти лекар ће вас посматрати од 36. недеље трудноће и у року од мјесец дана од порођаја. И самоукатним породничарима који раде код куће не треба вјеровати.

7. Да се ​​једе за време рада, строго не препоручује. Да пијете вама и у болници биће дозвољено, као и туширати и спавати.

А сада о проблемима који вас чекају, ако не родите у државном породилишту:

1. Не постоји професионална опрема, нема дечји лекар – онда не постоји одговарајућа брига за дете у првом, најважнији тренуци / дана свог живота, не постоји никакав закључак о стању беба лекара: висина, тежина, обим главе, абдомена Апгарду индикатора -, који се уносе у размену картице. Без ових значајних бројки, додатно испитивање бебе је тешко.

2. Неке вакцинације се раде у првих неколико сати живота. Сви у болници раде три вакцинације. Наравно, имат ћете прилику да дате ове вакцинације у дечјој клиници, али не пре него што дете отвори месец, понекад чак и три месеца. Али не постоји гаранција да се током овог периода беба неће разболети од тога шта се вакцинација обавља у породилишту. Лечење, као што је познато, увек је теже од превенције.

3. Апсолутно тачно ћете имати проблема са регистрацијом бебе: добијањем извода из матичне књиге рођених, полиса осигурања, породиљског додатка, боравишне дозволе. Чак и ако је беба рођена у болници, онда морате потрошити пуно времена и енергије да бисте ријешили ове проблеме. И ако у кући, или чак у колима хитне помоћи, потребно је да се стекну бесконачно стрпљење свим запосленима у јавним установама у мирним гласом да објасни зашто се то десило, и никако другачије, па чак и доказати да је дете твоје.

Не родите код куће. Немојте угрозити свој живот и живот свог сина или кћерке. Немојте стварати непотребне проблеме. Не трошите новац.

1
Ссылка на основную публикацию
2019