Научници су доказали да је депресија заразна

Научници су доказали да је депресија заразна
Научници из Сједињених Држава сматрају да депресију и менталне поремећаје могу сматрати заразним болестима заједно са грипом и прехладом.

Специјалисти Америчког психолошког удружења су доказали да је депресија и угњетавана држава која је пратећи она заразна. Стога је веома опасно бити близак особи која је склона да перципира стварност у црним бојама. Психолошки поремећаји и бол се могу пренети чак и на непоправљиве оптимисте. Али позната атмосфера и комуникација са позитивно умјетним и веселим људима врло брзо враћају мир у уму.

Студенти млађе године колеџа су пристали да учествују у тестирању. Научници верују да је особа овог доба највише подложна утицају људи око њега. Експерти су запазили 206 ученика који су живели у паровима. Три мјесеца касније, учесници који су живели са депресивном особом пожалили су се на погоршање емоционалног стања. Испитаници који су живјели поред вреве и позитивне особе, напротив – постали су мање депресивни.

Поновљени експеримент спроведен шест месеци касније потврдио је резултат, што је омогућило психолозима да тврде да је депресија заразна болест. Слично томе, студија је показала да ниво депресије није константа. Способан је да се промени у складу са променама у друштву, које се успешно могу користити у терапији депресивних држава.

1
Ссылка на основную публикацию
2019