Научници су сазнали колико је често потребно прање ручника

Научници су сазнали колико је често потребно прање ручника

Оперите пешкири што је могуће често, пожељно након треће употребе. Тај закључак су постигли амерички научници када су бројали патогене бактерије на коришћеном ткиву. Такође смо били ужаснути …

Да ли су пешкири штетнији од корисних?

Група истраживача са Универзитета у Њујорку пажљиво је проучавала незаменљиву ствар са становишта хигијене и дошла до разочаравајућих закључака. Испоставља се да пешкири доносе наше лице и тело више штете него добро.

На влажном ткиву после сваке употребе остају честице мртвог епитела (горњи слој коже), измета, урина, остатака хране и других биолошких супстанци. Све ово је одличан нутриент за гљивице и бактерије. Влажни ваздух у купатилу и подигнута температура стварају савршене услове за репродукцију.

Само замислите шта можете наћи на пешкир ако погледате влакна под микроскопом! Американци нису били превише лијени, разматрали и предложили хитно промијенити став према хигијену.

Зашто прање пешкира са аспекта стручњака

Велика већина бактерија, иначе, на тканину стиже не из коже особе, већ из ваздуха тоалетне собе. Ако је купатило комбиновано, то се дешава чешће и брже. Али одвојене санитарне собе међусобно комуницирају вентилацијским пролазима или природним струјом ваздушног млаза.

Према стручном хигијену Пхилиппе Тиерно, након треће употребе, треба да оперете пешкири из купатила. Ово је једини начин да се избегне домаћа инфекција. Штавише, и три пута за коришћење производа за личну хигијену је могућа само ако се пешкир сами посуши након употребе.

Тиерно, стручни микробиолог, патолог на Медицинском факултету Универзитета у Њујорку, сигуран је да је специфичан мирис пешкира сигуран знак микробног раста. Не можете користити такве хигијенске производе, морате брзо прање ручника.

Прање пешкира против стафилококне инфекције

У влакнима коришћених пешкира не само патогени микроорганизми, већ и прилично безазлене бактерије “навикну”. Друго питање је да је немогуће рећи шта тачно микроба уобичајена хигијена. Ако је имуни систем јак, онда ће се суочити чак и са потенцијално опасним микроорганизмима.

Упркос чињеници да већина бактерија не представља претњу за људско здравље, постоји могућност инфекције са опасном инфекцијом Стапхилоцоццус ауреус (Стапхилоцоццус ауреус) – узрочник гурилентно-инфламаторних лезија коже, слузокоже и чак унутрашњих органа. Посебно велика вероватноћа за преузимање стафилококе, ако једна особа користи пешкир.

1

Поново брисањем коже користећи пешкир, ми једноставно мигрирамо бактерије у наше тело. Барем то прети појавом акни.

Да бисте спријечили невоље, потребно је што прије чишити пешкири и константно вентилирати купатило. У сваком случају, наш уреднички одбор је једногласно одлучио да то уради!

1
Ссылка на основную публикацию
2019