Znanstveniki so dokazali, da je depresija nalezljiva

Znanstveniki so dokazali, da je depresija nalezljiva
Znanstveniki iz Združenih držav verjamejo, da se depresija in duševne motnje lahko štejejo za nalezljive bolezni skupaj z gripo in prehladom.

Strokovnjaki Ameriškega psihološkega združenja so dokazali, da sta depresija in zatrta država, ki jo spremlja, nalezljiva. Zato je zelo nevarno biti blizu z osebo, ki je nagnjena k zaznavanju realnosti v črnih barvah. Psihološke motnje in bolečine se lahko prenašajo celo v nepopravljive optimiste. Ampak znano vzdušje in komunikacija s pozitivno mislečimi in veselimi ljudmi zelo hitro vrnejo mir v duši.

Študenti matičnega leta kolegija so se strinjali, da sodelujejo pri testiranju. Znanstveniki verjamejo, da je oseba te starosti najbolj dovzetna za vpliv ljudi okoli njega. Strokovnjaki so opazili 206 študentov, ki so živeli v parih. Trije meseci kasneje so se udeleženci, ki so živeli z depresivno osebo, pritožili na poslabšanje čustvenega stanja. Anketiranci, ki so živeli soseda veselo in pozitivno osebo, so nasprotno – postali manj depresivni.

Ponovljeni poskus, ki je bil opravljen šest mesecev kasneje, je potrdil rezultat in to je psihologom omogočilo, da trdi, da je depresija nalezljiva bolezen. Podobno je študija pokazala, da stopnja depresije ni konstanta. Lahko se spremeni v skladu s spremembami v družbi, ki se lahko uspešno uporablja pri zdravljenju depresivnih držav.

1
Ссылка на основную публикацию
2019